Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 09:22, 29 maj 2019

Do góry
dziewczyny a wiecie co to jest za roslina w tym ogrodzie z czarnymi scianami?

Tajemniczy Ogród 09:10, 29 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Pracowicie płynie czas. Nie miała baba, co robić, to se działkę dokupiła, haha Udało nam się pozbyć słupków, które zostały pomiędzy działkami, doły po nich ogromne, bo miały wylane potężne podmurówki, czy jakoś tam Będzie gdzie sypać kompost, bo cały stary poszedł pod nowy warzywniaczek na pomidory, a na zrobienie nowego musi być czas. Szału nie ma - na szybko wykorzystaliśmy stare ławki, wsypaliśmy cały kompost, bo własnoręczne sadzonki pomidorów już od jakiegoś czasu błagały o wysadzenie. Przy okazji pozbyliśmy się bluszczowego gościa, z rabaty poniżej i aktualnie szukam ładnego, niedużego liściastego drzewa na jego miejsce. Myślałam najpierw o kolumnowy grabie, ale w tym miejscu konieczna jest szersza korona - siedząc na ławeczce i pijąc kawkę będę miała widok na drzewo, a nie na dom sąsiadaUprasza się o podpowiedzi, chodzi o miejsce na prawo od trejaża, mniej więcej pośrodku tej rabatki okolonej seslerią jesienną.

Agatka a która cześć dokupiliscie? Bo nie bardzo kumam..
Choroby trawnika 09:08, 29 maj 2019

Do góry
Dzien dobry
Trawnik mamy od wrzesnia, do tej pory nic z nim sie nie dzialo az od paru dni pojawila sie slaba kondycja trawnika, a po wczorajszym opadzie deszczu wyszly takie plamy...
Jestem zalamana szczerze mowiac bo nie wiem co to jest a obawiam sie ze to grzyb, poniewaz dwa razy znalezlimy grzyba w cieniu wlasnie...
Mieszkamy w lesie, podloze jest calkowicie wymienione.. podlewamy umiarkowanie bez nadmiernego mocnego podlewania.
Ja jestem za nawozeniem trawy natomiast moj maz nie poniewaz uwaza ze trawa bedzie szybko rosla i nie nadarzy on z koszeniem...
Niestety ja o pielegnacji trawy nie wiem nic dopiero sie ucze i staram sie mezowi uswiadomic ze nalezy pielegnowac trawnik a nie tylko kosic...
Prosze o pomoc co sie dzieje z nasza trawa i jak ja uratowac

Rozpoznawanie chwastów 09:06, 29 maj 2019

Do góry
Pomocy, siostrzenica musi do jutra określić co to za rośliny. Oto one.
Pomóżcie
Podmiejski ogródek 08:51, 29 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ja swoje niskie właśnie dosadziłam do hakone, żeby się wylewały trochę Wiem, wiem, hakone jak urosną, to je pochłoną - wtedy przesadzę. Na razie fajnie wyglądają, ale to świeżuchy.

kocimiętki też urosną.
patrzyłam na zdjęcia z zeszłego roku, bo zachodziłam w głowę, co mnie opętało, żeby aż cztery sztuki posadzić.
Okazało się, że były dużo mniejsze

Za to łubinu było więcej i z firletki została mi tylko jedna siewka, bardzo malutka na razie.
Ogród przydomowy - Hosty 08:39, 29 maj 2019

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

Pięknie masz.
Takie klimaty lubię
Wzgórze chaosu 08:39, 29 maj 2019

Do góry
Jak już Maglesce pisałam mam lenia ogrodowego. Z doskoku obrywam jedynie przyrosty na kosodrzewinach i sosnach. A że ostatnio dbam o to bardzo, to co roku tego obrywania mi przybywa. 3 kosodrzewiny idą do wykopania. Za dużo ich mam a te akurat średnio rosną, dlatego trzeba się z nimi pożegnać...
Są jednak takie miejsca, gdzie nic nie musiałam wysadzać a po prostu miałam zawieszenie, co tam pasuje. W tym roku na szczęście coś w głowie kliknęło i jest szansa na dokończenie remontu chociaż jednej rabaty
Przy tej miałam dylemat kolorystyczny. Chciało mi się biało zielonej rabaty z akcentami szarości (kosodrzewina i cyprys mają szare igły). Mam jednak dużo bordowych akcentów w postaci drzew, stąd pomysł na powtórzenie tego koloru. Dlatego zdecydowałam się na czerwony klon "Atropurpureum" i zielony klon "Ryu Sen". Klon Shirasawy zgodnie z pomysłem Anitki poszedł na drugą stronę rabaty i jestem zadowolona
Pozostaje jedynie uporządkowanie niższego piętra: kulkowa roszada berberysów i tawuł. Bukszpany idą na rabatę frontową a tu wskoczą kulki cisowe. Niby bliżej końca a jednak daleko

Ogromna cisowa kula to własna hodowla Młode przyrosty są wściekle żółte, na szczęście szybko fajnie zielenieją.
Podwórkowa rehabilitacja 08:33, 29 maj 2019

Do góry

a to fajna inspiracja
Podwórkowa rehabilitacja 08:31, 29 maj 2019

Do góry

cudny gąszcz
Przerwa na kawę... 08:22, 29 maj 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
]
koniec

Welcome to the jungle?
Migawki z ogródka 08:19, 29 maj 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

O matko!
Ten widok przypomina mi ogrody z Chelsea - te pokazujące dziką naturę zasiedlającą z powrotem miejsca opuszczone przez człowieka
Liliowo i kolorowo:) 08:18, 29 maj 2019

Do góry
Ale piękne orliki, ja dostałem wysokie sadzonki od znajomej ale marnieją od posadzenia.
Piękne rododendrony! Też sprawiłem sobie calsapa bo strasznie mi się podobał, ta ciemna plama w środku
Szkoda że tak mało zdjęć wisterii

danuta_szwajcer napisał(a)

Jeszcze proszę o nazwę odmiany tego rodka.
Pozdrawiam.
Przerwa na kawę... 08:11, 29 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Ooooo, bomba

BTW Asiu, wpadłabyś do mnie, bo ja linie rabat zmieniam - w sensie na żywo byś wpadła bo zdjęć lotniczych nie dam rady machnąć
Ogród z wilkiem zamkn. 08:02, 29 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

co to jest ??

Aniu nie wiem …..ładne ,różowe ,wieloletnie nie zapamiętuję nazw niestety …..

i tak dzięki forum już bardziej znam nazwy ,ale jeszcze mam z zapamiętywaniem problem

anabuko1 napisał(a)

cuuudny ten klonik

tez go lubię zresztą wszystkie swoje klony uwielbiam i żałuję ,że miejsc na nie więcej nie mam
ten shirazz ( zapamiętałam nazwę )też jest cudny

Ogród Małej Mi 2017 08:02, 29 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to kolejna piwonia... chyba 9-ta, drzewiasta żółta nn

18 maja kwitła na całego Early Scout, patrzę a ona dalej kwitnie

10- ta piwonia to anemoniflora, niestety przesadzana w kwietniu wiec .. kwiatów nie będzie, ale jeden pąk się uchował, chyba tylko do statystyki.. niestety większość przesadzanych nie zakwitnie w tym roku.. jednak termin przenoszenia jest święty u piwonii

Piekne piwonie.
moja drzewiasta u ubieglym roku mąż skosił i nie odbili
pozdrawiam Aniu
Ogród Małej Mi 2017 08:00, 29 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Zaglądam na chwile, chcę tylko pokazać dlaczego mi koty nie zjadają ryb z oczka Za to chętnie jedzą karmę dla ryb
To jest dorosły kot jakby ktoś się pytał, ma 3 czy 4 lata.

Ech,,, pięknie.
I wzdycham wiesz do czego
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:57, 29 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Gosiu dzięki też mnie o tej porze cieszą rodki i inności
Pergola na razie w sensie roboczym, a cała jeszcze będzie dopieszczona dodatkami, tylko my tak powoli działamy z braku czasu...ale przy rozwalaniu starej i robieniu nowej, mój mąż się bardzo napracował, wszystko robi sam. buziaki

niebawem dzielę hakonki

To dopiero piękne widoki.
Ale cudnie.
Tak katalogowo
I te dorodne hakonki.No pzrepieknie już masz Irenko
Mokradło... i mój ogród 07:56, 29 maj 2019

Do góry
I na koniec

Niestety z racji przebudowy trampolina w tym roku jest w innym miejscu i zasłania nową różankę.
Ogród w remoncie 07:56, 29 maj 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Właśnie przestało padać
Dereń

Hakonki, mają dopiero rok

No i kwaśna po roszadach kalinowo azaliowych i w trakcie przetasowań bylinowych jeszcze. Na razie poplątanie z pomieszaniem

Bardzo ładne rabaty.
I trawki piękne.I hosty widzę
Podwórkowa rehabilitacja 07:54, 29 maj 2019

Do góry
ryska napisał(a)
Małe porównanie przedogródka 2013-2019
Mnie cieszy

Fajne takie porównania.
widać jak ogród ewoluuje, zmienia eis, pięknieje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies