Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 22:37, 28 maj 2019

Ponieważ realizacja rabaty na froncie, ze względu na kontuzję M., irytująco odsuwa się w bliżej nie znaną przyszłość, pocieszę się choć cykniętymi w biegu zdjęciami. Myślę, że osoby znające się na robieniu zdjęć, załamują ręce gdy patrzą na te foty. Cóż, na chwilę obecną korzystam z aparatu syna z wszystkimi funkcjami ustawionymi na auto I ten stan długo się nie zmieni, jeśli w ogóle się zmieni, albowiem jestem wrogo nastawiona do szeroko rozumianej techniki Ja, powiedziawszy prawdę, brzydzę się wszelkimi instrukcjami, a określenia typu przesłona czy ogniskowa, wywołują u mnie dreszcze.
Małe sadzonki tawuły Vision in red w ciągu miesiąca zmieniły się w potwory na nowej rabatce pod sosną. A ten rodek z B. za 2 dychy, czeka nadal na wysadzenie. Ale tak pięknie kwitnie, że jeszcze trochę poczeka
Helen 05:55, 29 maj 2019

Agata, pięknie masz w swoim ogrodzie, nie wiem nawet które zdjęcie chwalić, wszystkie wymiatają, ale też dają spójną całość. Będę zaglądać
makadamia 08:14, 29 maj 2019

Twoje tawułki takie wielkie, a moje ciągle nie chcą się odkleić od ziemi

A w ogóle to przestań narzekać - Twój ogród jest czarujący i ma niezwykły klimat
Johanka77 09:10, 29 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Pracowicie płynie czas. Nie miała baba, co robić, to se działkę dokupiła, haha Udało nam się pozbyć słupków, które zostały pomiędzy działkami, doły po nich ogromne, bo miały wylane potężne podmurówki, czy jakoś tam Będzie gdzie sypać kompost, bo cały stary poszedł pod nowy warzywniaczek na pomidory, a na zrobienie nowego musi być czas. Szału nie ma - na szybko wykorzystaliśmy stare ławki, wsypaliśmy cały kompost, bo własnoręczne sadzonki pomidorów już od jakiegoś czasu błagały o wysadzenie. Przy okazji pozbyliśmy się bluszczowego gościa, z rabaty poniżej i aktualnie szukam ładnego, niedużego liściastego drzewa na jego miejsce. Myślałam najpierw o kolumnowy grabie, ale w tym miejscu konieczna jest szersza korona - siedząc na ławeczce i pijąc kawkę będę miała widok na drzewo, a nie na dom sąsiadaUprasza się o podpowiedzi, chodzi o miejsce na prawo od trejaża, mniej więcej pośrodku tej rabatki okolonej seslerią jesienną.

Agatka a która cześć dokupiliscie? Bo nie bardzo kumam..
UrsaMaior 10:05, 29 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

No to u mnie podobnie

U Toszki lawenda wysiewa się w azaliach, więc wiesz...
Zana 10:08, 29 maj 2019

Moje Vision in Red dzieliłam bezlitośnie niecałe dwa tygodnie temu, teraz już puszczają pędy z kwiatostanami.
TAR 10:08, 29 maj 2019

u mnie w rabatach wysiewaja sie mini bratki, tylko nie wiem skad, bo nigdy nie mialam
Brzozowadzie... 10:27, 29 maj 2019

Helen napisał(a)
Agata, pięknie masz w swoim ogrodzie, nie wiem nawet które zdjęcie chwalić, wszystkie wymiatają, ale też dają spójną całość. Będę zaglądać

Cześć Helen, muszę zwizytować w końcu Twój ogród, migają mi Twoje jeżówki w wątkach Bardzo dziękuję za miłe słowa
Brzozowadzie... 10:32, 29 maj 2019

makadamia napisał(a)
Twoje tawułki takie wielkie, a moje ciągle nie chcą się odkleić od ziemi

A w ogóle to przestań narzekać - Twój ogród jest czarujący i ma niezwykły klimat

Chyba znalazłam metodę na moje tawułki - urodzajna, wilgotna ziemia, haha Ale poważnie, zawzięłam się w tym roku, i stare i nowe dostały obornika, mączki bazaltowej, wiórków rogowych, kompostu, no wszystkiego, co miałam na stanie i powiem Ci, czad! I zero sztucznych nawozów, bo wyczytałam, że nie lubią. Ten wilgotny rok im też chyba służy, ale ta Anulkowa odmiana to już naprawdę wielka, powinnam już ją podzielić Zacieram rączki w oczekiwaniu na kwitnienie.
Sama wiesz, jak to jest z ogrodami, wychodzę, na szybko omiatam wzrokiem, co ładne i...już mam - tu brzydko, tu źle, tu wciąż nie zrobione... Tak więc, ogłaszam publicznie - w tym roku mój ogród CZĘŚCIOWO mi się podoba A jak nie zacznę porównywać, do tych co widziałam, to już w ogóle jest ok
Brzozowadzie... 10:35, 29 maj 2019

Johanka77 napisał(a)

Agatka a która cześć dokupiliscie? Bo nie bardzo kumam..

Już Ci mówię, widzisz to zdjęcie, co zacytowałaś? Do tej pory granica przebiegała dokładnie za tą rabatą z seslerią jesienną i widocznym mini warzywniaczkiem z bali. Trejaż stał niemal w granicy. A teraz przesunęła się 16 metrów dalej i kończy się na linii tych dużych sosen. Zdjęcie zmienia perspektywę.
Te dwa kolejne domy stoją na dwóch równie wąskich działkach i baliśmy się, że ktoś nam się wciśnie z jakimś kolosem w ten wąski pasek.