Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 08:51, 29 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Ja swoje niskie właśnie dosadziłam do hakone, żeby się wylewały trochę Wiem, wiem, hakone jak urosną, to je pochłoną - wtedy przesadzę. Na razie fajnie wyglądają, ale to świeżuchy.

kocimiętki też urosną.
patrzyłam na zdjęcia z zeszłego roku, bo zachodziłam w głowę, co mnie opętało, żeby aż cztery sztuki posadzić.
Okazało się, że były dużo mniejsze

Za to łubinu było więcej i z firletki została mi tylko jedna siewka, bardzo malutka na razie.
TAR 09:22, 29 maj 2019

dziewczyny a wiecie co to jest za roslina w tym ogrodzie z czarnymi scianami?

tulucy 09:24, 29 maj 2019

Asia, myślisz, że w wakacje będziemy mieć więcej czasu???

Firletką mogę się podzielić chyba, bo u mnie się sieje.
KasiaLangier 10:39, 29 maj 2019

Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej leśnej rabaty, jesteś perfekcjonistką, ja bym czekała, jak rozwinie się sytuacja, a Ty zrobiłaś mega fajną rewolucję. Bardzo dużo nauczyłam się na Twoim wątku, mam nadzieję, ze będę umiała to wykorzystać. Skopiowałam sobie dokumentację zdjęciową z wietlicą, która też posiadam, na razie przypadkowo posadzoną Podobnie jak Poppy mam wątpliwości co do przesadzania roślin o tej porze roku , ale w sumie aura sprzyja..
Brzozowadzie... 10:43, 29 maj 2019

makadamia napisał(a)

kocimiętki też urosną.
patrzyłam na zdjęcia z zeszłego roku, bo zachodziłam w głowę, co mnie opętało, żeby aż cztery sztuki posadzić.
Okazało się, że były dużo mniejsze

Za to łubinu było więcej i z firletki została mi tylko jedna siewka, bardzo malutka na razie.

W sumie, to do tej hakone, to u mnie też mogą porosnąć takie potwory, choć ja kupiłam tę niższą odmianę. Ale nie o tym chciałam, a o tej rabacie, no proszę Pani,ona świetna jest! Tam Ci tak pięknie sterczą łubiny, bo dojrzeć nie mogę? Ty jej przypadkiem nie przerabiaj, bo Cię chyba pęd twórczo - reorganizacyjny ogarnął, a ona taka ładna
TAR 10:51, 29 maj 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

W sumie, to do tej hakone, to u mnie też mogą porosnąć takie potwory, choć ja kupiłam tę niższą odmianę. Ale nie o tym chciałam, a o tej rabacie, no proszę Pani,ona świetna jest! Tam Ci tak pięknie sterczą łubiny, bo dojrzeć nie mogę? Ty jej przypadkiem nie przerabiaj, bo Cię chyba pęd twórczo - reorganizacyjny ogarnął, a ona taka ładna

mnie tez sie ona podoba, nic bym nie przerabiala. co najwyzej zastapila te wypadniete innymi roslinkami. te łubiny wygladaja tam fantastycznie.
Toszka 10:54, 29 maj 2019

Dużo Fajnych zestawień wstawiła HaniaR u siebie....prosto z wystawy w Anglii.
Zupełnie inne ujęcia (i ciekawsze) niż na oficjalnej stronie.
KasiaLangier 12:01, 29 maj 2019

Chciałam też podziękować za relacje z CHFS ,obejrzałam dzięki Tobie Ogólnie trendy o tyle mi się podobają, ze klimaty leśne są mi bliskie i lubię styl blisko natury. Cieszy to, że modne zaczynają być naturalne formy w ogrodzie i rośliny takie jak klony, derenie, kaliny..
makadamia 12:04, 29 maj 2019

TAR napisał(a)
dziewczyny a wiecie co to jest za roslina w tym ogrodzie z czarnymi scianami?

Nie mam pojęcia co to jest, ale jak wejdziesz na oficjalną stronę tego ogrodu, to pod tym filmikiem, którego nie mogłam znaleźć jest opcja "download the plant list" i jak pogrzebiesz, to na pewno znajdziesz
makadamia 12:05, 29 maj 2019

Toszka napisał(a)
Dużo Fajnych zestawień wstawiła HaniaR u siebie....prosto z wystawy w Anglii.
Zupełnie inne ujęcia (i ciekawsze) niż na oficjalnej stronie.

Widziałam i też uważam, że Hania zrobiła lepsze zdjęcia tych ogrodów

KasiaLangier napisał(a)
Chciałam też podziękować za relacje z CHFS ,obejrzałam dzięki Tobie Ogólnie trendy o tyle mi się podobają, ze klimaty leśne są mi bliskie i lubię styl blisko natury. Cieszy to, że modne zaczynają być naturalne formy w ogrodzie i rośliny takie jak klony, derenie, kaliny..

Z jednej strony mnie też to cieszy, a z drugiej - jednak żal mi tych poduch i żywopłotów zimozielonych...