Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 11:55, 27 maj 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Kocimiętkę kupowałaś w Ch?

Tak.W Ch.Widziałam po raz pierwszy taką niziutką.
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 11:51, 27 maj 2019

Do góry
Tulipany już przekwitły

nie będę wykopywać, tylko zasilę polifoską

to miało być zdjęcie pełnego tulipana
*.: U Szarotki :. * 11:48, 27 maj 2019

Do góry
Cześć kochani,

Tak ja wspomniałam we wcześniejszym poście, przymierzam się do rozplanowania działki. Dumam już dłuższy czas ale ciągle zmienia mi się koncepcja.
Liczę na Wasze cenne uwagi

1. szare elementy - niezmienne
2. fioletowe elementy - jeszcze w trakcie ustalania (po męża stronie)
3. żółte elementy - jeszcze w trakcie ustalania (po mojej stronie)

Północna strona od ulicy - tam niestety muszą być tuje. Zależy mi żeby się w miarę szybko czymś osłonić. Czymś co jest zimozielone, zajmuje w miarę nie za dużo miejsca i jest później w zasadzie samoobsługowe.

Żółte elementy czyli ogólny zarys rabat. To od czego się zaczyna projektowanie ogrodu i później stanowi pole do popisu - co o tym sądzicie?

Ogrodowo zakręcona. 11:45, 27 maj 2019

Do góry
Czy będzie wilgotno ocenię, bo póki co jest tam prawie sam piach z podsypywania fundamentów (do wymiany i wzbogacenia).

Na buchannani do 13,30, to będzie za mało słońca, tak? Pasowałyby do ciemnych żurawek

Ale jak się nie da, to ja myślę, żeby takie lustrzane odbicie z kulkami bukszpanowymi w trawach.

Będzie mniejszy misz masz, no i na zimę zostanie. Dając brunerę, hosty i dwie różne żurawki, to chyba za dużo by było?

Może być?

Podmiejski ogródek 11:42, 27 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Obejrzałam właśnie wszystkie. Bordowy odpadła. na placu boju zostały trzy, kolejność przypadkowa:
- The Greenfingers Charity Garden,
- The Morgan Stanley Garden,
- The RHS Back to Nature Garden (ten domek!).
Rzeczywiście, klimaty leśne w przewadze.
Asiu, Twoja rabata zyskała na spójności, choć mnie by korciło przełamanie lewej zielono-żółtej strony jakąś błękitną hostą, czy czymś w tym rodzaju

A przecież jest
Dwie niebieskie hosty zrobione z jednej sadzonki, zaraz przy wietlicach.

Zdaje się, że nie pokazywałam, jaką dokumentację zdjęciową zrobiłam przed rozpoczęciem przetasowań?

Gosia miała absolutną rację, że ta wietlica bardzo pasuje do ciemnych żurawek (i wszelkich ciemnych liści)
Mój ogrodowy pamiętnik 11:23, 27 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Azalie kwitną w tym roku długo i późno. W zeszłym roku już kwiatków nie było.
Z daleka:

I z bliska:

Przepięknie
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:07, 27 maj 2019

Do góry
Przesyłam zdjęcia z dziś i z przed tygodnia, różnica delikatna jest, myślicie że te rzadkie miejsca zarosną i zadarnią się? Coś tam dosiewam ale nie widzę żeby to rosło. Dziś 27.05 nastąpiło pierwsze koszenie, takie delikatne od zasiana 03.04!!!!!
Dziś
Tydzień temu
Powojnik - Clematis 10:55, 27 maj 2019

Do góry
Pomożecie proszę w identyfikacji? Podpatrzyłam i chciałabym taki kupić.ma bardzo duże kwiaty.

Dziękuje
Osiedlowy ogródek 10:46, 27 maj 2019

Do góry
A ja bym zrobiła tak z ta żółtą kulką .
Podmiejski ogródek 10:45, 27 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Się narobiłaś moja droga. Buszem za jakiś czas się nie przejmuj bo byliny co 3-4 lata wręcz wymagają dzielenia i nie jest tak, że można je sobie na zawsze zostawić i będzie cudnie. Po prostu się starzeją i trzeba je odmłodzić, aby jakoś to wyglądało. Oczywiście wyjątki od reguły są. Zresztą tych cienistych miejsc pustych jeszcze sporo do obsadzenia więc rozsadnik idealny. Praca w ogrodzi i tak końca nie ma.
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:38, 27 maj 2019

Do góry
Irina to był mój pierwszy paprociowy raz, pomijając oczywiście paprocie tzw leśne lub paprocie (kwiat) poszukiwane w czasie nocnych rajdów sobótkowych na Wielka Sowę lub Ślężę

Irina (prawdopodobnie) nerecznica -a co dalej to tylko KGB wie,
niepodzielna jak ZSRR po kilku latach uległa siekierze bo inaczej nie mogłem nic oddzielić

ta obgryziona przez gąsienice to nerecznica samcza Linearis Polydactylon
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:30, 27 maj 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 10:29, 27 maj 2019

Do góry
Wrzucam kilka porannych fotek
Wyglada na to ze jezowki palida (te korzonki) sie przyjely, moze nie wszystkie, ale wiekszosc.
Ogrodowo zakręcona. 10:28, 27 maj 2019

Do góry
Musze się oderwać trochę od zaczętego

Czy przy wschodniej ścianie domu od przejazdu dobrze będą wyglądały trzmieliny na pniu i pod nimi ze dwa rodzaje żurawek?

Długo na prawie 9 m, szeroko 1m, słońce od rana do 13.30.

drugie okno z 1 zdj, jest pierwszym z 2

Na brzegach mogły by być jakieś hosty, albo brunery?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies