Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Malutki pod lasem 16:45, 26 mar 2017

Do góry
Ania zaglądam z rewizytą. Pokaż swój kompostownik . No i powiedz mi co ty do niego wrzucasz a czego zupełnie nie można. Co prawda coś już czytałam na ten temat, ale nie ma to jak na własne oczy zobaczyć .
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:49, 26 mar 2017

Do góry
W lasku wytyczyłam ścieżkę (tu będą krążki) i oznaczyłam małymi sadzonkami buksika

A tu schowany kompostownik - cos w rodzaju bramy tu zrobie
Miejski ogród w wersji mini 12:07, 26 mar 2017

Do góry
Palety u mnie tez na podpałkę poszły, ale deski mi z szalunków jeszcze zostały na szczęście Kompostownik fajna rzecz
Ogród Ani :) 11:36, 26 mar 2017

Do góry
Hej Aniu, przyszłam z rewizytą. Pochwaliłaś mój kompostownik, ale jak zobaczyłam twój to wymiękłam . Wyczytałam że cięłaś choiny kanadyjskie. Po ile skracałaś gałązki? Ja mam takie małe sadzone w zeszłym roku i zastanawiam się nad cięciem.
Miejski ogród w wersji mini 11:30, 26 mar 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Fajny kompostownik i fajna rabata się szykuje

Kompostownik i rabata dziękują .
Miejski ogród w wersji mini 08:06, 26 mar 2017

Do góry
Fajny kompostownik i fajna rabata się szykuje
Miejski ogród w wersji mini 23:26, 25 mar 2017
Do góry
kaz742011 napisał(a)
Dzisiaj znowu nic ogrodowo nie podziałałam. No może niezupełnie . Sadzić nie sadziłam bo wiało okropnie i zimno mi było. Nie mam ciśnienia że muszę teraz, zaraz, już. Poczekam na cieplejsze dni. Dokupiłam za to wrzoścce i zrobiliśmy kompostownik. Na razie na próbę z palet. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Fajny, a ja tyle palet spaliłam, a mogłam je wykorzystać po budowie, nawet nie pomyślałam.

Teraz się głowie z czego zrobić kompostownik, sypie trawę na kupki, bo nie ma gdzie.
Miejski ogród w wersji mini 22:32, 25 mar 2017

Do góry
asiak napisał(a)
U mnie też w planach nowy kompostownik, bo mamy taką prowizorkę

No ten mój to też taka prowizorka. Jak się sprawdzi najwyżej zrobi się lepszy.
Miejski ogród w wersji mini 22:28, 25 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
tez mam kompostownik z palet ale nie taki ladny. Plasikowy tez mam

Nie wierzę, że ty masz coś nieładnego. Nawet kompostownik.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 25 mar 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Wystarczy, że w te doniczki słomy poupychasz i już są domki dla skorków

Kasiu nie poupycham na razie bo ogród nie zasłonięty i wiatr by mi tą słomę pozabierał do sąsiedniej miejscowości razem z tymi skorkami może kiedyś jak rośliny zasłonią. teraz planuję jeszcze przesłonić kompostownik bo straszy
Dzisiaj mi ścięte byliny z niego rozwiewało po całym boisku
Miejski ogród w wersji mini 21:27, 25 mar 2017

Do góry
U mnie też w planach nowy kompostownik, bo mamy taką prowizorkę
Jestem w polu 21:12, 25 mar 2017

Do góry
Hej trafiłam od Ewy z Doświadczalni Jak będziecie zasłaniać warzywniak od pola ? Pytam, bo mam tak samo Wieje tam tak, że dziś w grubej czapie w ogrodzie dziubałam. Ja posiałam niektóre warzywka w piwnicy (buraki łodygowe, groszek zielony, kalarepę, jarmuż, sałatę lodową, pomidory, paprykę), też chciałabym zrobić skrzynie, ale nie wiem czy się wyrobię.

Warmia napisał(a)

Oj, zając, zając Musimy zasłonić warzywnik od pola. Wymienić kompostownik, zlikwidować foliak i postawić szklarnię. Postawić domek narzędziowy i ustawić skrzynie w warzywniku, a musimy zrobić to szybko, bo warzywa trzeba posiać. Im szybciej tym lepiej
Mało casu kruca bomba, bo niestety możemy robić to tylko w weekendy
Trzymaj więc kciuki, żeby najbliższe weekendy były bez deszczu i tych cholernych wiatrów. Dzisiaj myślałam, że mi łeb urwie
Miejski ogród w wersji mini 20:27, 25 mar 2017

Do góry
tez mam kompostownik z palet ale nie taki ladny. Plasikowy tez mam
Miejski ogród w wersji mini 19:54, 25 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
o taki i ja sobie zbiję kompostownik,rewelacja

Uparłam się na kompostownik i się doczekałam . Plastikowe jakoś mi nie leżały. Teraz czekam na zrobienie skrzyń do warzywnika.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:46, 25 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
znam ale ja nie porzebuje ani roz ani drzewek owocowych ani porzeczek...

Roze kupie w tym roku tylko Bad Birnbach a one nie bywaja w Tedi

Zapytalam bo moze wiesz czy warto kupic rosliny w tym sklepie Kolezanka kupila pierwszy raz, bedzie obserwowac jak sie zachowuja. I ..byly fajne okazy, np edenki, pomponelka i inne, takze bywaja i te z wyzszych polek Tak samo jak te lepsze roze kilka razy w sezonie mozna kupic w Aldi i Lidl.

Kompostownik? Ja tez sie dzisiaj w nim bawilam
Bawarka 19:39, 25 mar 2017

Do góry
Jolu, Wiolu, sito proste, ramka obita siatka, z 2 bokow zrobilam na zakladke a z dwoch na styk i przybilam gwozdzikami, raptem 10 minut roboty Mozna dodac tez nozke zeby sito stalo tak przechylone i wtedy lopata sie rzuca zloto na sito, ale ja wolalam na taczke, zaoszczedzilo mi to pracy.

Mam tez pomysl na kompostownik z podjazdem na ...taczke...

Jolu marsz naokolo Bodenskiego byl dzien po dniu, zaden maraton, widzialam tyle pieknych miejsc i zakatkow...Tak szlam i szlam i szlam...Niemcy, Austria, Szwajcaria. Koniecznie musze to powtorzyc, koniecznie.
Miejski ogród w wersji mini 19:28, 25 mar 2017

Do góry
o taki i ja sobie zbiję kompostownik,rewelacja
Bawarka 19:03, 25 mar 2017

Do góry
Kompostowych przesianych resztek zostalo mi jakies 50 litrow, bedzie na poczatek na nastepna partie kompostu. Przeloze ja z konskim obornikiem, warstwa po warstwie, wymieszam jeszcze z odpadami po cieciu drzewa, liscmi, bananami i mysle ze juz jesienia bedzie kolejny kompost
Szkoda ze mam na to tak malo miejsca, z checia zrobilabym kompostownik z prawdziwego zdazenia
Jestem w polu 18:54, 25 mar 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Ulalaaaa, tylko nie przeginajcie ogród nie zając... zdrowie ważniejsze

Oj, zając, zając Musimy zasłonić warzywnik od pola. Wymienić kompostownik, zlikwidować foliak i postawić szklarnię. Postawić domek narzędziowy i ustawić skrzynie w warzywniku, a musimy zrobić to szybko, bo warzywa trzeba posiać. Im szybciej tym lepiej
Mało casu kruca bomba, bo niestety możemy robić to tylko w weekendy
Trzymaj więc kciuki, żeby najbliższe weekendy były bez deszczu i tych cholernych wiatrów. Dzisiaj myślałam, że mi łeb urwie
Ogród w remoncie 18:26, 25 mar 2017

Do góry
Wow, Asiu, dla mnie bomba, miałam dziś obcinac moje little limelight, ale wiało tak, że obcięłam tylko trawy i przerzuciłam kompostownik. Czy to były takie patyki z wiosennego cięcia ? Może sobie też zrobię sadzonki ??

Widzę, że ostro działasz, ja mam przechowalnię roślin na części tarasu i jałowce w donicach w przedogródku, marzę o tym, żeby to zlikwidować, ale nie nadążam z bieżącą robotą na rabatach, które już są gotowe.

Margerytka40 napisał(a)
Dziś już wiem na pewno,że z moich ukorzenianych w zeszłym roku hortek żyje i ma się dobrze
11 limek
6 anabelek
3 vanilki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies