Lawendę ciachłabym aż do zielonego. Po co te suche badyle mają światło młodym zabierać a i jeszcze właścicielkę wyglądem straszyć
Fotki super, masz już kolorowo
No właśnie nie wiem, czy to ta zima tak je sprawiła, czy może za późno je przycięłam w zeszłym roku...
Wiem o panu lawendowym W razie czego zgłoszę się. Na razie czekam, bo coś tam w mojej rośnie.
No właśnie pisałam, że moja też była późno przycinana... chyba w sierpniu. Ale w sumie zima nie przyszła znowu tak wcześnie...
W podobnej tonacji kolorystycznej to jedynie szałwie, przetaczniki...
Ja się chyba nie zdecyduje na coś innego, bo u mnie rabata pod murem od południowej strony, więc lawenda miała tam idealnie.
To jedno z pierwszych posadzonych roślin - w 2012r. malutkie sadzonki do kolan.
Ja miałam 3 starsze krzaczki od których mnożyłam resztę i widzę, że one praktycznie nic nie puszczają. Niestety nie wiem jaką odmianę mam. Kupiłam na targu.
Myślisz, że to kwestia żwirku? Ja myślę, że jednak zimy, bo u wielu osób z różnych regionów kraju to samo.
Zbieram się do obcięcia, ale znów pada.... Czy kiedyś pogoda się poprawi?
Dosyć duży wybór tam mają, ale na niektóre odmiany trzeba polować, bo sezonowo są dostępne. Największy wybór wiosną i jesienią mają.
Ogólnie strasznie męczy mnie ta pogoda. Wczoraj słonecznie od rana... Wzięłam się za oprysk tuji... i co? Po godzinie przyszła wielka ulewa i dooopa. Trzeba będzie powtarzać robotę.
Ale dobrze ,że słońce miałaś i fotki słoneczne, jasne zrobiłaś.
Paprocki fajne laseczki utworzyly
To prawda ta majowa piwonia to wielka twardzielka.I twoja też ma już spore pączki kwiatowe.
Ja staram się nie za często zapuszczać, bo zawsze ulegnę pokusie
Teraz leje dzień w dzień, a potem zrobi się upał 30st i będzie lato
Aniu, w ostatnią niedzielę miałam słońce może godzinę. Wcześniej śniegiem waliło, deszczem. Wszystkiego po trochu...
Ta piwonia u mnie drugi rok. W zeszłym roku miała tylko 2 kwiaty. W tym zapowiada się 7
Może to będzie ciut wcześniej niż latemcudnie cudwnie ogród pokazujesz chciałam spytać czy jak będziesz w Krzywaczce to bzu black lace Eva byś dla mnie jednego nie wzięła? Jęśli się jeszcze wybierasz tam, nie żeby specjalnie jeździć wybierasz się na targi ogrodnicze w Chemabudowie?