Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

bacowa 07:16, 25 kwi 2017

Kurcze aż nie wierze w to co widzę i czytam .Dla mojego ogrodu rok cudowny, wszystko się obudziło i to nawet przed czasem , żadnych strat.
pozdrawiam
Kacha123 07:24, 25 kwi 2017

Łukasz, przykro patrzeć na Twoje straty Domyślam się jak musi boleć. Najtrudniej zrozumieć to, że padają rośliny u prawdziwych miłośników, a niejednokrotnie w przydomowych ogródkach widać "krzaczory" bukszpanowe z którymi nikt nic nie robi i rosną zdrowo. Gdzie sprawiedliwość? Powiem Ci, że coraz bardziej trzęsę portkami, czy dobrze zrobiłam bazując na frontowej na bukszpanach? Ale cóż - kobyłka już u płotu! Trzymaj się i się nie poddawaj!
kasja83 07:29, 25 kwi 2017

Hop, hop.
Przybijam łapkę w nowym wątku(dlaczego dopiero teraz?)
Świetnie, że pięknie podsumowałeś dotychczasowe działania. No i, że jesteś Bylinowy Król-to wiesz
07:35, 25 kwi 2017
a masz jakiś pomysł czym zastąpić bukszpany w naszym klimacie?

PS. moja obwódka 90 szt out niby juz sie pogodziłam ...ale mam jeszcze sporo bukszpanów i wczoraj znów pryskałam na grzyby ...bo fala deszczu od jutra kolenja nadchodzi a zarodnikow w takiej ziemi chyba cale stada są

i opuchlaki na dokladke mam trawnik cały podziubany przez ptaki i siano powyciagane jak po wertykulacji ...w suteczność ptaków w tej walce moge uwiezyc ..bo juz w chemię słabo
Luki 21:31, 25 kwi 2017

Danusiu koniecznie trzeba coś zorganizować

Iwonko najzabawniejsze jest to, że ja mam strugarkę, kilkadziesiąt lat pewnie ma, ale idzie jak burza, nawet nowy nóż zamontowane ale nie ukrywam, że chciałem zaoszczędzić na czasie ograniczyć prace do skręcenia i pomalowania, ale wychodzi na to, że mój czas jeszcze nie jest taki cenny by tyle za niego płacić
Kompostownik zrobię sobie w czerwcu jak będę miał już luźniej z czasem (chyba) a skrzynie na wiosnę, jesienią zakopie rurki do nawadniania, ale te na szczęście już mam od roku.

Luki 21:39, 25 kwi 2017

Ewo u mnie w zeszłym roku było dużo strat, w tym roku to jakiś pogrom... powoli się dźwigam psychicznie i cały czas działam by ogarnąć ten ogród jak najlepiej.

Kasiu ehhh bo tak już niestety jest, że dostaje po du... ten, któremu zależy.

Kasja dziękuje Ci bardzo bylin będzie zapewne więcej bo te jedynie jakoś mnie nie zawodzą.

Justynko tak pół żartem pół serio znam idealną alternatywę dla kul bukszpanowych
chociaż już nie wiem czy się śmiać czy płakać.

W trawniku to raczej pędraki siedzą i jeżeli są ptaki to tylko się ciesz, ja dzięki nim nie mam problemu z pędrakami bo co jakiś czas jakiegoś znajdę w trawniku, ale ptaszki ograniczają ich ilość.
malgorzata_s... 21:42, 25 kwi 2017

Żartowniś jesteś Chociaż ja już widziałam wszystko, nawet sztuczne kwiaty powtykane w rośliny na rabatce
AsiaK_Z 21:42, 25 kwi 2017

Alternatywa "boska" nie zmarnieje tylko będzie trzeba dobrze przytwierdzić żeby wiatr nie porwał
AsiaK_Z 21:44, 25 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Żartowniś jesteś Chociaż ja już widziałam wszystko, nawet sztuczne kwiaty powtykane w rośliny na rabatce

No ja daleko się nie musiałam wychylać żeby takie "cuda" widzieć moja sąsiadka w korytkach na balkonie taką szopkę odstawiła
malgorzata_s... 21:52, 25 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Alternatywa "boska" nie zmarnieje tylko będzie trzeba dobrze przytwierdzić żeby wiatr nie porwał

Spray jeszcze co roku trzeba bo zmieniają kolor na przezroczysto żółtawy Widziałam przed jakimś sklepem takie cuda