Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 17:49, 01 maj 2017

Luki napisał(a)
Ela coś Ty nie widziała nigdy lotosów od Anki małej mi co roku trzyma je w garażu i zimuje, a kwiaty zachwycają na forum od 3 sezonów Leć do niej niech Ci przypomni zdjęciami, a jak z nimi postępować to już na pewno się dowiesz.

Łuuuukasz noooo jakkk nie widziałam ??? widziałam i to chyba ze 100 razy
Ale wiesz...u Anki wielkie oczko, a tu na fotce wydaje się małe koryto..u Anki skupiałam się na kwiatach i solniczkach..a tu powaliły mnie te sterczące ponad wodę liście...
Noo i suma summarum..nie wpadłam ,że to może być ta sama roślina goopie , nie ??
gierczusia 17:51, 01 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Lotos Kochana, ale to już wiesz bo na forum pomogli od razu Mała Mi go ma i Mariusz w Bolestraszycach łatwo z nasion wyhodować tylko dobre nasiona trza zdobyć

No właśnie się doktoryzuję w kwestii nasion..bo je jakoś piłować trza ... aaa..siedem światów, dom wariatów ale kciałaś babo lotosa to mosz
gierczusia 17:53, 01 maj 2017

Madzenka napisał(a)
O lotos będzie? Super!

Madżenko no sama nie wiem kciałabym ale siem bojammm chyba mi wali na łeb , taka roślina cud w mikro ogrodzie aaaaa
Kasia_CS 20:53, 01 maj 2017

gierczusia napisał(a)

Kasiu niestet kupiłam ją jako hosta NN ..sami zastanawialiśmy się co to za jaka po wizycie w prywatnym ogrodzie Pudełków..
Jedyne co mogę to obiecać ,że jak się rozrośnie to Ci podzielę

Moja ma słońce tak pół dnia od rana do jakiejś...hmmmm..11...

O dziękuję dobra kobieto!! Jeśli nie kupię czegoś podobnego to się do Ciebie uśmiechnę szeroko o sadzoneczkę Jakby coś, to też będę miała jakieś hosty na wymianę albo jakieś inne bylinki
gierczusia 07:59, 02 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)

O dziękuję dobra kobieto!! Jeśli nie kupię czegoś podobnego to się do Ciebie uśmiechnę szeroko o sadzoneczkę Jakby coś, to też będę miała jakieś hosty na wymianę albo jakieś inne bylinki

Kasiu oczywiście uśmiechnij się szeroko a najlepiej kopnij , to lepiej dotrze
Pomyślę , czy też będę się do Ciebie uśmiechała oczywiście uśmiecham się zafffsze , ale ten uśmiech..może być szczególny
Buuuziole
Kindzia 13:16, 02 maj 2017

Aleś się uparła na tą Giardinę...jak ja na ostróżki za łezką
Sebek 14:40, 02 maj 2017

Na to u Ciebie bym nie wpadl, never ever
gierczusia 15:37, 02 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Aleś się uparła na tą Giardinę...jak ja na ostróżki za łezką

Ostróżki cudna rzecz ,a nie przypuszczam by były tak uPPPPPierdliwe jak ta moja giardina zresztą......za sprawą Ewki z Gdańska i nie tylko kupiłam też leonarda a co teraz już będzie mi łatwiej..jak leonardo w ziemi przeżyje a giardina w donicy padnie to będzie wybor..albo przesuszona albo przemarznięta...choć w tym roku opatuliłam solidnie
A fieszz ,że uparte babsko jezdem
gierczusia 15:38, 02 maj 2017

Sebek napisał(a)
Na to u Ciebie bym nie wpadl, never ever

Że niby kolejną giardinkę kupię ???????

Nieeee, myślę ,że o lotosa Ci chodzi
Pożyjemy ,zobaczymy
gierczusia 15:54, 02 maj 2017

A teraz garść niusów z mikro ogrodu
Postępuje łikendowa rozpierducha, do której zbierałam się już tyle czasu...
Oczko odejszło w siną dal ...
Ja wiem ,że fani byli , ale czyszczenie tych kamieni...brrrrrr...

Kompostownik też odszedł do krainy wiecznych łowów ... Glauca globosa zmieniła miejce ,żeby zapchać tą wieeelką dziurę ale za to..mam miejsce na różę

Zabieram się za pojemnik dla lotosa..jak wyjdzie, i wszystko się uda..to będzie super
Trzymajcie kciuki plisssss

Sorry za jakoś zdjęć , ale jak zaczęłam robić ten bajzel to było dość ciepło i zrobiłam fotki..ale ..hm..wczoraj na wycieczce do Ojcowa roztrzaskałam sobie mój kochaniutki telefon.. więc dokumentacja..odeszła w siną dal .. Stąd fotki przez okno i w deszczu praktycznie...echhhhh...ślimok po naszemu nic dodać nic ująć