Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogród Mirelli 13:27, 16 lut 2016

Do góry
no i dobrze podjęta decyzja znam psie zwyczaje i mam teaki sam problem, kostka to dobry wybór
Ogród Mirelli 13:27, 16 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Domi to co na szaro narysowałam to tam będzie kostka brukowa, reszta zostaje tak jak jest, potem jest trochę trawnika i prostokątna nieszczęsna rabata przedogródkowa, którą już planowałyśmy pamiętasz?
tą rabatę pamietam, a co znowu do niej wracamy ???
Przedogródek-czyli jak zagospodarować kawałek ziemi:) 13:07, 16 lut 2016

Do góry
hej!
ścieżkę na prostu zróbcie, bez tych "falek" co tam będzie, kostka? Chyba zrobiłabym ją od razu przy tym płotku, a na całej powierzchni przed nią (w stronę robiącego zdjęcie) zrobiłabym rabatę

pozdrawiam!
Ogród Mirelli 12:49, 16 lut 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
jak kostka, to tylko tak, jak narysowałaś.
Ale szkoda zielonego. Wiem psy. A tam przy samym ogrodzeniu, gdzie pasek żwiru nie da sie nic posadzić? pociągnąć róże dalej?

Kasiu ta kostka to takie trochę przedłużenie tego małego chodniczka z kostki

Kasiu pomysł z różami, żeby przeciągnąć tam gdzie żwirek to super, ale nie realne, bo mam bardzo długąąąąąąąąąą bramę wjazdową i ona jak się otwiera to akurat sięga tam gdzie ten żwirek, a potem jest pas róż, który zostaje
Ogród Mirelli 12:43, 16 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
czyli to szare to kostka ??? dobrze rozumiem i chcesz się zająć odcinkiem przed kostką ???

Domi to co na szaro narysowałam to tam będzie kostka brukowa, reszta zostaje tak jak jest, potem jest trochę trawnika i prostokątna nieszczęsna rabata przedogródkowa, którą już planowałyśmy pamiętasz?
Ogród Mirelli 12:36, 16 lut 2016

Do góry
jak kostka, to tylko tak, jak narysowałaś.
Ale szkoda zielonego. Wiem psy. A tam przy samym ogrodzeniu, gdzie pasek żwiru nie da sie nic posadzić? pociągnąć róże dalej?
Ogród Mirelli 12:36, 16 lut 2016

Do góry
czyli to szare to kostka ??? dobrze rozumiem i chcesz się zająć odcinkiem przed kostką ???
Ogród Mirelli 12:33, 16 lut 2016

Do góry
Nooooooo tam ma być kostka brukowa
Ogród Mirelli 15:21, 15 lut 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko hej, hej
Śliczny kolorek hiacyntów.
Pędzisz z rabatami i nie nadążam co i jak.

Gosia przedogródek do zrobienia trzy rabaty, kostka i trawnik - to wszystko
Ogród Mirelli 22:09, 14 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kostka najważniejsza, trawnik zdążysz założyć gdy wszystkie prace brukarskie wykonacie. Jeśli się pospieszysz zniszczą twoja pracę....
Śliczne walentynkowe hiacynty

Tak Madżenko kostka być musi w pierwszej kolejności
Ogród Mirelli 18:57, 14 lut 2016

Do góry
Kostka najważniejsza, trawnik zdążysz założyć gdy wszystkie prace brukarskie wykonacie. Jeśli się pospieszysz zniszczą twoja pracę....
Śliczne walentynkowe hiacynty
Ogród Mirelli 17:19, 14 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Trzeba uzbroić się w cierpliwość i robić po kolei. Trzeba ustalić rzeczy ważne i ważniejsze.

Wiem Aniu wiem kostka ważniejsza, a ja tak strasznie niecierpliwa jestem.
Ogród Mirelli 17:05, 14 lut 2016

Do góry
Właśnie się dowiedziałam od mojego eMa, że najpierw do zrobienia jest kostka na podjeździe do drugiego garażu, a dopiero potem trawnik.

Wiadomo kostka ważna sprawa, ale trawnik chciałam wiosną wczesną zakładać, a teraz to nie mam pojęcia jak to się w czasie rozciągnie.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:32, 12 lut 2016

Do góry
Witaj Marta

Śliczna parka, rozkoszne masz dzieciaki

Cebulowe nieźle ruszyły u Ciebie, dużo podziałałam w ogrodzie, mnie skutecznie śnieg zahamował i jeszcze nie zdążyłam wszystkich drzew poprzycinać, kostka brukowa mnie też się marzy
Nie szaro i buro, bo wiosnę już pokazujesz
Pozdrawiam weekendowo i słoneczka ci życzę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:21, 12 lut 2016

Do góry
Plan piatkowy zrealizowany

-Skrzynie na pierwszy raz pomalowane
-Płotek domalowany
-kostka granitowa ułożona
-kolejnych 10 smaragdów wyczyszczonych
-hortenje przycięte
- rynna założona czyli jedna ze skrzyń może iść pod ścianę i ścieżka będzie na środku.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:53, 12 lut 2016

Do góry
Dominiko wszystko kanciate.Tak jest kostka brukowa i w rabaty też tak pójdę-jak rzucisz okiem wcześniej na moim odręcznym planie-tam gdzie rozrysowałam wstępnie rabaty-wszystko będzie proste i kanciate.
Ludzie wyrzucą mnie z pracy...wieczorem wstępnie rozrysuję rabatę będę czekała na oceny
Czy cisy nie rosną wolno?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:34, 11 lut 2016

Do góry
Netka szerokość pasa zieleni od muru do granicy to 3, 60-trzeba z tego odliczyć metr na ścieżkę (nie jest to ścieżka wzdłuż podjazdu, ale jak widać na planie wychodzi z podjazdu i idzie wzdłuż garażu, ma ona prowadzić na tyły domu). 60 cm poza obrys domu wychodzi kostka. Wzdłuż podjazdu pas zieleni ma 3 metry, tutaj nie mam w planach żadnych ścieżek, więc tutaj rabata mogłaby być na całą szerokość, a dopiero w miejscu gdzie będzie ścieżka zwężyłabym ją na te 1, 5 metra bo tyle zostanie miejsca od tuj do chodniczka. Tutaj jest widok na ten pas, jak stoję na podjeździe twarzą do domu.
Tutaj to miejsce jak stoję z drugiej strony.

Na Łowieckiej 10:22, 11 lut 2016

Do góry
inag napisał(a)

Od razu wygooglowałam, choć o nim słyszałam i coś tam kojarzyłam. Pięknie się prezentuje Zwłaszcza ta limonkowa żółć mi się podoba. Kocham ten odcień zieleni.

"Pustak" to ta kostka z gładzi na stole, której odlew robiłam w grudniu
Tu jej historia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=296

Świetny pomysł z tą gładzią. Podoba mi się. Muszę poprosić eMa by dał mi trochę takiej gładzi. A z tym otworem to już całkiem strzał w dziesiątkę.

Masz wiele pomysłów które pasują do mojego stylu.

Mam kuchnię kremową z brązowym blatem ale jakbym pomalowała ten pustak na jakiś kolor pasujący (jeszcze nie wiem jaki bo wciąż szukam) to byłaby moja kropka nad "i".
Na Łowieckiej 00:58, 11 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Upatrzyłam sobie 'Autumn Moon' - klon Shirasawy , nie duży i zmienia kolory jak tęcza.

Co to za pustak bo mnie zaciekawił

Od razu wygooglowałam, choć o nim słyszałam i coś tam kojarzyłam. Pięknie się prezentuje Zwłaszcza ta limonkowa żółć mi się podoba. Kocham ten odcień zieleni.

"Pustak" to ta kostka z gładzi na stole, której odlew robiłam w grudniu
Tu jej historia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=296
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:55, 10 lut 2016

Do góry
Jana napisał(a)
ładnie Ci to wyszło, i ta kostka z trawy fajny pomysł

Ogród wiosną był jeszcze pusty więc te kostki z trawy robiły za dekorację i urozmaicenie krajobrazu, fajnie wyglądały i wypełniały przestrzeń
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies