Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 15:11, 04 mar 2016

Paulinko pytałaś u mnie o hortensję ogrodową
Pamiętam z ubiegłego roku tą hortkę u Ciebie Dobrze, że dajesz jej szansę, myślę, że jeszcze Cię zaskoczy swoim pięknem
Teraz jest bardzo wczesna wiosna, postaw ją na słoneczku, a potem to zdecydowanie półcień i cień. Moje rosną od strony północnej, nie mają prawie nic słońca, trochę rano i troszkę wieczorem.
Z nawozem na razie nic nie rób, odczekaj jeszcze trochę i tak myślę w kwietniu jej nawozu daj
paulina_ns 15:15, 04 mar 2016

dominika_ napisał(a)
To jak naprzemiennie to się zmieszczą

Damy radę
paulina_ns 15:17, 04 mar 2016

ANNA1976 napisał(a)

Witam
Kilka dni temu miałam dokładnie ten sam problem
Zdecydowałam się jednak zabrać je do domu, stoją w sypialni na oknie

Dzięki Aniu w takim razie schowam je jeszcze do garażu, u nas coś dzisiaj dużo chłodniej więc lepiej nie ryzykować. Pozdrawiam.
paulina_ns 15:20, 04 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Paulinko pytałaś u mnie o hortensję ogrodową
Pamiętam z ubiegłego roku tą hortkę u Ciebie Dobrze, że dajesz jej szansę, myślę, że jeszcze Cię zaskoczy swoim pięknem
Teraz jest bardzo wczesna wiosna, postaw ją na słoneczku, a potem to zdecydowanie półcień i cień. Moje rosną od strony północnej, nie mają prawie nic słońca, trochę rano i troszkę wieczorem.
Z nawozem na razie nic nie rób, odczekaj jeszcze trochę i tak myślę w kwietniu jej nawozu daj

Dzięki Mirellko właśnie wiem,że u Ciebie rosną piękne ogrodowe, więc kto ma lepiej wiedzieć niż Ty w takim razie czekamy do kwietnia i przypomnę się o nazwę jakiegoś dobrego nawozu.
paulina_ns 15:28, 04 mar 2016

Dzisiaj u nas trochę chłodniej,ale powoli z mezem postanowiliśmy wziąść się za porządki w ogrodzie. Mi udało się trochę poplewic, zrobić kanciki na najdłuższej rabacie.

Natomiast mąż wziął się w końcu za obiecane mi skrzynie na warzywa. W pierwszej kolejności musimy zrobić na nie miejsce, więc postanowiliśmy,że blaszak znika z tego miejsca.

Marzy mi się taki plac na warzywa, póki co kostka nie wchodzi w grę, więc myślałam,żeby póki co zrobić taki placyk zwirowany, tylko jak rozdzielić żwirek od trawy? Ekobordami?

A oto moje marzenie

jolka 07:45, 05 mar 2016

Paula, odpisałam Ci u mnie Będę oddzielać żwirek od trawy ekobordem. Ty masz łatwiej, bo prosty teren a u mnie zawsze pod górkę z tymi spadkami. No i widzę, że ostro ruszyliście z pracami ogrodowymi
paulina_ns 08:20, 05 mar 2016

jolka napisał(a)
Paula, odpisałam Ci u mnie Będę oddzielać żwirek od trawy ekobordem. Ty masz łatwiej, bo prosty teren a u mnie zawsze pod górkę z tymi spadkami. No i widzę, że ostro ruszyliście z pracami ogrodowymi

Byłam, widziałam, również odpisałam a wiesz,że czasem Ci zazdroszczę tych spadków u mnie wszędzie płasko i czasem mi przez to nudno, bo coś innego bym pokombinowala
AnnaCh 10:36, 05 mar 2016

Kanciki pierwsza klasa
Też będę w tym roku przerabiać moje skrzynie, na stojące na placyku w żwirku Z trawą pomiędzy same problemy.
paulina_ns 10:46, 05 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Kanciki pierwsza klasa
Też będę w tym roku przerabiać moje skrzynie, na stojące na placyku w żwirku Z trawą pomiędzy same problemy.

Aniu ja obawiam się,że w tym roku wiele do przodu się nie posune, doszłam do wniosku,że rabata pod wykuszem jest do zmiany, no i robiąc kanciki zdecydowanie nie podoba mi się linia rabat, muszę przerobić ja na łagodniejsza, a co za tym idzie przesadzanie roślin i w kółko to samo
AnnaCh 10:54, 05 mar 2016

paulina_ns napisał(a)
Aniu ja obawiam się,że w tym roku wiele do przodu się nie posune, doszłam do wniosku,że rabata pod wykuszem jest do zmiany, no i robiąc kanciki zdecydowanie nie podoba mi się linia rabat, muszę przerobić ja na łagodniejsza, a co za tym idzie przesadzanie roślin i w kółko to samo
Oj tam, oj tam, nie Ty pierwsza, ja wiosną zeszłego roku zaczęłam robić rabatę, wydawało mi się, że jest pięknie, a jesienią już ją przerabiałam i powiększałam. Teraz szykuję kolejną rewolucję tam
Nie od razu Kraków zbudowano. Ja w zeszłym roku zrobiłam pierwsze skrzynie (tylko ja mam niskie, właściwie to podwyższone grządki), stały w trawie, część miałam jeszcze tradycyjnego warzywniaka. W tym roku to będzie kończone, dojdą jeszcze dwie skrzynie i żwirek. Taki był plan od początku, że będzie to na raty podzielone, nawet ze względu na koszty. Nie przejmuję się wcale, będę dłużej cieszyć się projektowaniem i robieniem czegoś nowego
A jak się czujesz? Już ok?
A wiesz, że jak tak zniknęłaś, to pomyślałam o dzidziusiu? Szczerze, to nawet trochę Ci zazdroszczę, ale sama nie wiem czy kiedyś się zdecyduję na jeszcze jedno, chyba, że tak samo wyjdzie