Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 22:51, 23 mar 2019

Do góry
Oczyściłam po kawałku niektóre rabaty; to tam, to tu. Nawiozłam kilka róż, uporządkowałam i zasiliłam podłoże rododendrona. Kompostownik pełen. Dobrze, że mam zapasowe komory.
Wreszcie są kolejne krokusy, w tym botaniczne

W Dolinie Muminków 22:27, 23 mar 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Tez kcem

Witam Koleżankękwiatuszka zostawiam Moja magnolia gwieździsta
Bawarka 22:25, 23 mar 2019

Do góry
Kasiek napisał(a)
Kawalek dluuugasnego kilkunasto metrowego rzedu Figowych niespodzianek

A ja Ci wspolczuje tego sadzenia tylu kwiatkow. Ale ladnie to to wyflada nie mozna powiedziec. Bedziemy liczyc ile metrow ? No i to nie byla przeciez niespodzianka bo wiedzialas ze Ci dadza.
Problemy z tujami 22:21, 23 mar 2019

Do góry
zdjęcia do wpisu powyżej

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:16, 23 mar 2019

Do góry
Sezon zaczęty Dawka 35g/m2

26(40 procent otoczkowane)-5-11 +2 MgO. Za dwa tygodnie wrzucę zdjęcie z uzyskanych efektów

.

W Dolinie Muminków 22:14, 23 mar 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Wiosnę poczułaś Basieńko...to znaczą pierwsze zakupy...Ja zamarzyłam sobie ciemierniki i mam..za sprawą dziewczyn z małopolski...krokusiki cieszą u mnie też niewiele ale liczę, że się rozrosną...trzeba polować jesienią szybko wykupują

Aganiu Kwiatuszki dla Ciebie zostawiam
Ogrodowe kreacje 22:11, 23 mar 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
i mam magnolię jako pamiątkę roślinną z targów

U sprzedawcy widac było, że magnolie to jego ogromna pasja, miał ich bardzo dużo odmian, o każdej mi opowiedział Wyjaśniłam, że potrzebuję odmiany małej nie dużych rozmiarów, więc oczywiście zaproponował tą o której myślałam Kupiłam już teraz, ponieważ wiem, że na pewno sprzedał tą odmianę bez pomyłek, ponieważ przy sprzedawaniu zwrócił mi uwagę, że każdą odmianę sadzi w innym typie doniczek i innym kolorze i wtedy wie na pewno, że nie pomyli odmiany Pan stał na zewnątrz, bo do środka już niestety nie zdążył się zapisac i wychodząc z budynku i odjeżdżając dopiero go zauważyłam, nawet nie miał nazwy swojej szkółki i teraz żałuję, że nie dopytałam.... bo pewnie jeszcze jedną bym kupiła, albo zamówiła przez internet

Mam taką magnolię, ale moja to jeszcze maluszek nie kwitnący jednopatyczkowy
Samotnia pod lasem 22:11, 23 mar 2019

Do góry
Wiosna ... żeby nie były tylko "ogrodowo-budowlane" wpisy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:10, 23 mar 2019

Do góry

Buziam Cię Aganiu Mocno
Piękne krokusiki pokazujesz
Samotnia pod lasem 22:05, 23 mar 2019

Do góry
Etap II zadaszenie .. do wykorzystania została mi blacha o 1,5 m dłuższa niż garaż, więc po co obcinać ... a będzie licowało z drugą stroną (ale o tym później)

Ogrodowe kreacje 22:03, 23 mar 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Taki fajny zakątek był stworzony :

Ooo moje klimaty, jak fajnie
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:00, 23 mar 2019

Do góry
Sebek, Dorota,Bogdzia - dziękuję.

Kontynuują moją opowieść ogrodowo - ogrodowiskową na przestrzeni 7 lat.

Jest rok 2016

Na Ogrodowisku są różni ludzie jak w życiu.
Są przeróżne wątki jedni tylko po to zakładają wątek aby jedną rabatkę urządzić inni potrzebują rady do urządzenia całego ogrodu, ale są i twardziele .

Ogród to prawdziwa pasja, praca w ogrodzie to nie żadna kara a wyczekiwana przyjemność zwłaszcza po zimie.
Nic tak nie koi jak utyranie się w ziemi i powrót wieczorem do domu na czworaka hehehe znacie to przecież.

Takich ogrodomaniaków jest na szczęście wiele i dlatego stale coś dobrego się na ogrodowisku dzieje - pomimo że, stale ktoś ma jakieś fosie w nosie - samo życie.

Ja mam wielkie szczęście - trafiam na absolutnie zakręconych ogrodowo, dobrych ludzi, z wielką pasją do ogrodu i chęcią wymiany dobrych praktyk ogrodniczych i co jeszcze - z chęcią odwiedzania się wzajemnie.
Tego ta ja się nie spodziewałam, że zakładając nieśmiało wątek na ogrodowisku
spotka mnie tyle dobrego i to mam nadzieję na zawsze.

Nie liczyłam w ilu byłam ogrodach ogrodowiskowych - pewnie w nie tak wielu ale jak dla mnie to dużo.
Niestety nie wszyscy u mnie byli - jest o czym myśleć.

Jak się ma takie bratnie dusze to się wiele na O. nie pisze za to dostaje się krótkie informacje i poczta przynosi takie cuda czy ja kiedyś pisałam że potrzebuję sito do siania kompostu do doniczek no nie bo nawet nie wiedziałam że takie gdzieś u nas można wygrzebać

pokłosie jesienne kuszenia ogrodowiskowego

pojawia się większe moje zainteresowanie astrami

wreszcie mam dalie tam gdzie trzeba czyli w kupie w części no jakby jagodnika,

karczoch w własnego nasionka - duma ogrodnika

i mam swój kompostownik wymarzony - taki 3 komorowy - jest moje potencjalne źródło zdrowego bujnego ogrodu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 21:59, 23 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Tak, w pierwszej kolejności sałatę, ale na razie pierwsze wysiewy w domu: pomidorki, dynie, cukinie, śmierdziuszki kremowe (udało mi się kupić), bazylia.

Śmierdziuszki kremowe, czyli po naszemu turki czyli aksamitki?
Widziałam u Ciebie w ubiegłym roku w warzywniku kremowe, wiesz może jaka to odmiana, albo masz tytkę ( torebeczkę ) od nasion?
Ja kupiłam w zeszłym roku odmianę karłową i wyrosła do ok 80 cm a chciałabym właśnie taką niską.
Do raju daleko - u Ewy 21:53, 23 mar 2019

Do góry
ela_z napisał(a)
Ewa, w centrum już kwitną

Widziałam krokusy w Gdańsku i Gdyni na trawnikach pomiędzy jezdniami. Uważam, ze to super pomysł - od razu widać wiosnę w mieście
A u Ciebie kwitną?

Do raju daleko - u Ewy 21:49, 23 mar 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wiosna śliczna. Moje iryski kwitną jednym kwiatkiem a kłów pełno. Muszę poczytać dlaczego. Buziaki dla rodzinki

Jak już będziesz wiedziała dlaczego nie kwitną, to powiedz i mi. Może trzeba im coś podsypać?
Za buziaki dziękujemy i odpowiadamy też buziakami dla całej Twojej rodzinki i dla mamy, Oliwki i Zuzi

Chaos kontrolowany 21:49, 23 mar 2019

Do góry
I dobry mąż przyciął tujki - jak spod linijki! Zawsze mówiłam, że ma dobre oko, przecież mnie wybrał Ja zawsze fale Dunaju robię, nawet ze sznurkiem
Ogród Cioci cz. 3 21:48, 23 mar 2019

Do góry

Gosia alez u Ciebie wszystko zrobiło się takie ,,rasowe" - niesamowicie wszystko dopracowałaś i uszlachetniłas - ikłon normalnie
Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:47, 23 mar 2019

Do góry
Mazanie, mam pytanie w sprawie pni drzewek morelowych. Mają jakiś zielonkawy nalot, a rosną u mnie drugi sezon, więc są młode, mają już pąki, ale te pnie mnie niepokoją... Co to może być? Co z tym zrobić? Proszę o pomoc

Samotnia pod lasem 21:45, 23 mar 2019

Do góry
Misja zasłonić i ogarnąć blaszaka. Paskuda świeci z daleka, południowa strona wypala trawę jak soczewka, paskuda świeci z daleka, stoi ponad 30 m od salonu, a paskuda świeci z daleka ... Do tego po budowie zostało troszkę materiałów, więc ma się trzeba się pozbyć resztek, a do tego zaoszczędzić pln-y

Etap I utwardzenie miejsca "magazynowego" do wykorzystania ażury, kostka, krawężniki itp

Chaos kontrolowany 21:44, 23 mar 2019

Do góry
Moje jedyne tulipany. To, czego sama nie zaorałam zjadła Jaga

Dziś dzień mocno gospodarczy - wertykulacja, malowanie skrzyń, czyszczenie mebli, mycie kostki i placyku. Pół dnia nową myjką się bawiłam - nawet tuje machnęłam nią eM wreszcie wyrwał pieniek po starej śliwce i w miejscu dziury przy placyku będzie nowa mini rabatka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies