Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Grzebyczkowe zakątki..."codziennie po godzince"... 21:55, 13 cze 2013

Do góry
grupa_trzyma... , agata19762 , polinka witajcie - miło Was gościć

asc ...witaj... dokładnie tak było ...wpadła bela z sianem ...a traktor , który chciał ją wydobyć zrobił wielkie koleiny , w których przez noc zebrało się dużo wody...i tak to się zaczęło. Uprosiłam pierwsze oczko i drugie...i jest ich pięć...

GorAna witaj ...o tak ogród spory...całość to ponad 20 arów ale ogród ozdobny troszeczkę mniejszy....hihihi

Pozdrawiam Jola
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:48, 13 cze 2013

Do góry
A teraz mam mały dylemat

Myślę nad posadzeniem tu jakiegoś drzewka liściastego szczepionego na pniu,najlepiej kwitnącego na biało lub bordowo. Obwódkę tego drzewka zrobiłabym z szałwii albo jakiejś trawki-może carexy? Wolałabym kwiaty ponieważ brakuje mi ogólnie w ogrodzie kwiatów, zapachów.
Po drugiej stronie ( tej mniejszej) chciałabym posadzić derenia białego.
Myślicie, że to będzie dobrze wyglądać? To jest mała powierzchnia i boję się, żeby nie wyszedł śmieszny mix.

A to dzisiejsze spojrzenie na mój mikroskopijny ogródeczek

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:12, 13 cze 2013

Do góry
A taką ławeczkę znalazłam na strychu

Troszkę nie ogrodowa ale sentyment mam do niej ogromny i z przyjemnością na niej będę odpoczywać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:07, 13 cze 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
Zawilce widziałam w ubiegłym roku na kiermaszu ogrodniczym w Pleszewie (dokładnie w Marszewie). Bardzo mi się podobały i do tej pory nie wiem dlaczego nie kupiłam . W tym roku mus je zakupić. Dość duża donica była chyba za 30 zł, ale ręki bym nie dała sobie uciąć

Będę szukać tu na miejscu, może się uda. W następnym tygodniu jadę do Krotoszyna to zrobię objazd szkółek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:27, 13 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Dziewczyny podobno jeszcze tylko dzisiaj deszczowo i koniec Od jutra cieplej Pozdrawiam cieplutko.

I jest cieplej! Upał wręcz No skąd Ty to wiedziałaś
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:20, 12 cze 2013

Do góry
WOW tylko tyle jestem w stanie napisać Szczerze podziwiam młodego ogrodnika.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:52, 12 cze 2013

Do góry
I szum traw na Połoninach-oczywiście wczesnym rankiem jak mało łazików na szlaku

Kolory przewodnie już wybrane-biel, czewień i zieleń- teraz zakupy. Bardzo mi brakuje kwiatów, zapachów.
Ale jeszcze troszkę i radość będzie
Pszczelarnia 11:51, 12 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Tak, mam 3 pary schod(k)ów i 2 wodospady na mojej linii brzegowej.

Ewo pozytywnie zazdroszczę strumienia, górskiego klimatu i wspaniałego domu z dużym ogrodem. Kocham góry, kocham górskie potoki i tą ciszę, która jest tylko na szczycie Moje ukochany góry to Bieszczady ale Karkonosze również uwielbiam i nie wyobrażam sobie urlopu bez górskich wędrówek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:43, 12 cze 2013

Do góry
Ha i to jest myśl z tymi poduchami na tych kantach Masz dobre pomysły koleżanko z cudownej Ziemi Kłodzkiej
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:26, 12 cze 2013

Do góry
Witaj Ewuniu Na dzwięk Twojego imienia zawsze mam łzy w oczach, tak miała na imię moja mama i zawsze każda Ewa będzie mi się z Nią kojarzyć. A jeszcze jak zobaczyłam u Ciebie pszczółki to wspomnienia z dzieciństwa momentalnie się odezwały.
Dzięki serdecznie za rady tym bardziej, że mi ciężko sobie wyobrazić rozrośnięty ogród. Będę szukać tych zawilców a dla lawedy znajdę inne miejsce. Tylko chyba w tym roku dam już jej spokój z przesadzaniem bo ona dopiero od miesiąca tam rośnie i właśnie zaczyna kwitnąć. A z wykończeniem uskoków przyznam się szczerze, że nie mam pojęcia co tam może pasować
Może jak się rozrosną żurawki to wtedy będę je dzielić i zapełnie te puste miejsca. Ogólnie mam zamiar jakoś przeżyć ten rok z tymi małymi roslinkami i zobaczyć w kolejnym jak to wszytsko będzie wyglądać przy rozrośniętym ogrodzie. Już widzę, że popełniłam kilka błędów ale boję się teraz przesadzać aby nic nie zmarniało.
Uciekam do Ciebie na słodki miodek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:26, 12 cze 2013

Do góry
Czosnki gigantyczne a warzywniczek apetycznie wygląda Pozdrawiam z Dolnego Śląska
Ogród do kwadratu 10:23, 12 cze 2013

Do góry
Naprawdę wszystko ładnie poszło do góry w ciagu roku Optymistyczna wiadomość dla mnie. Jak patrzę się na te moje liliputki w ogrodzie to czasami mam załamkę Znaczy się trzeba przecierpieć ten rok a w następnym powinno już być ładniej.
Pozdrawiam cieplutko i przesyłam duużo słoneczka z Dolnego Śląska
Ogród do kwadratu 06:52, 12 cze 2013

Do góry
Agnieszko jeszcze jedno pytanie. Nawozisz czymś miskanta gracillimusa?
Ogród do kwadratu 06:50, 12 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Regli - ten krzew to jaśminowiec wonny. Zakwitł pierwszy raz i mam zamiar go ciachać w kulę zaraz po kwitnieniu. A dlaczego jaśminy są niewskazane w ogrodach? To piękne krzewy...
Co do projektu - wrzucałam w zimie - gdy dumałam nad gabionami - to w sumie był chyba zarys rabat...

Irenko - grad fatalny, ale i tak mniejszy niż w ubiegłym roku.

Polinko - to są derenie - cornus alba sibirica - odm. elegantissima. Cięłam je po raz pierwszy wczesną wiosną tego roku w kule i bardzo ładnie się zagęściły. Zimą mają piękne, czerwone pędy. Łatwe w uprawie - u mnie rosną na glinie, wręcz ile, są zalewane często wodą w czasie ulew - woda stoi tam nawet kilka godzin - i nic im się nie dzieje.

Dzięki wielkie Zastanawiam się nad jakimś ładnym krzewem w słoneczny ale ciemny kącik i właśnie myslałam o dereniu.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 17:12, 11 cze 2013

Do góry
Hej jak tam ogród po wczorajszej ulewie?
Ogród do kwadratu 16:49, 11 cze 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Wiecie co to za typ??? Kilku takich opryszków pałętało mi się po ogrodzie... Nie wyglądają zbyt miło.

A te dziury na liściach mówią same za siebie...

Limka wypuszcza pączki

I ogólnie...

Agnieszko co masz posadzone na ostatnim zdjęciu przed zjeżdżalnią?
Interesują mnie te krzewy biało zielone jak dobrze patrzę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:29, 10 cze 2013

Do góry
Serdecznie witam Agnieszko Chciałabym mieć już wszystko rozrośnięte, kwitnące, kolorowe. Niestetety ogród dopiero powstaje i jeszcze wiele pracy przed nami. Mam nadzieję, że podlewane nawozikami szybciej będą cieszyć Pozdrawiam z mokrej Doliny Baryczy.
Ogród mały, ale pojemny;) 12:50, 10 cze 2013

Do góry
Przyszłam się przywitać i powiedzieć, że kostka idealnie tu wygląda. Mam wszystkie obrzeża zrobione u siebie i jestem nią zachwycona
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:00, 10 cze 2013

Do góry
Marta dzięki Mam nadzieję, że szybko się rozrosną i zapełnią całe obwódki. Muszę cierpliwie czekać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:20, 10 cze 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Byłam, kupiłam i jeszcze udało mi się trochę utargować

Malutki jest ale za tą cenę to ja spokojnie poczekam aż urośnie

Super wyglądają te hosty w ramach.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies