Polinka, z jakich zanieczyszczeń? I jeszcze jedno, dla mnie najważniejsze, to zabezpieczać przed zanieczyszczeniem. Dobre impregnaty naprawdę skutecznie potrafią chronić powierzchnie przed brudzeniem. Przed odejściem z pracy pracowałam nad środkiem do zabezpieczania fug i kostki brukowej. U siebie w domu mam wszystkie fugi zabezpieczone tymże preparatem i dopiero teraz (po 4 latach) fugi wymagają odświeżenia (wszystkie są bardzo jasne). Mój produkt ostatecznie nie wszedł do sprzedaży, ale testowałam różne inne konkurencji i jedna z firm ma naprawdę dobre środki. Niestety drogie.
Alu, odmachuję Zastanawiamy się nad wycieczką do Krakowa 29.06. Daj znać co oprócz host potrzebujesz. A, chyba rojniki Ci obiecywałam? I napisz, czy będziesz w tym czasie w Krakowie i będziesz mieć chwilę, żeby gdzieś się spotkać i odebrać roślinki.
Reglinko, jesteśmy w Krakowie, zapraszam do siebie - nie ma co oglądądać, ale na tarasie posiedzieć można Tak, rojniczki mi obiecałaś... może do tego czasu moja mega donica zostanie mi w końcu dostarczona Bliżej tego terminu jeszcze się zgadamy
Witam w słoneczny dzionek.
Regli, pozazdrościłam i kupiłam w sobotę... tulipanowca.
Ma może metr wysokości (razem z doniczką) i ciekawe liście, które rozwijają się ze śmiesznych okrywek w jajowatym kształcie.
Fajne to drzewko. Wybieramy dla niego miejsce na działce.
Grazka, pokazuj działkę i tulipanowca Życzę, żeby pięknie rósł
Kurcze, Madziu kusisz. A ja nie mam gdzie sadzić. Właśnie zastanawiam się nad jakimś tymczasowym miejscem dla roślin ze skalniaka. No trudno, Twoje szafirki też tam trafią A kiedy trzeba je wsadzić do gruntu?
Renatko sierpień/wrzesień dopiero. Można je wsadzić między inne rośliny. W czerwcu liście im zasychają, nie trzeba ich później wykopywać. Póki co są u mnie i się suszą więc masz czas na zastanowienie