Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:58, 21 maj 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Monia ślicznie
kwaśna się rozrośnie chociaż wiem jak się patrzy człowiek myśli jessssu kiedy to urośnie

serduszkę mus kupić bo mi przepadła albo wywaliłam niechcąca ale te kukliki to szał!!! jaka nazwa pamiętasz?

Kami buziak, muszę się uzbroić w cierpliwość... kiedyś będzie busz
a te kukliki to Bell Bank, są śliczne
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:56, 21 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Wow, pięknie wszystko rośnie i gęstnieje
Szkoda, że oczar nie dał rady, ale Ola jest śliczna, więc nie ma tego złego

Ewuś rozrasta się i to cieszy oczar jednak w tamtym roku tą suszą dostał mocno w tyłek, wiec się nie pozbierał, ale Ola już posadzona i teraz wszystko cieszy, bo kolorki są żurawki zbierają się do kwitnienia..

Działeczka Asi :) 21:56, 21 maj 2019

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:55, 21 maj 2019

Do góry
Pierwszy raz w życiu zrobiłam rysunek na forum
Słoneczny Ogród 21:54, 21 maj 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Pięknie, Daria

Dziękuję
Działeczka Asi :) 21:54, 21 maj 2019

Do góry
Z dzisiaj
Różaneczniki, co miały focha Chyba troszkę im przeszło

A ten już na innej rabacie

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:54, 21 maj 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Monia rozrośnie się na pewno Nie wiem, czy widziałaś u mnie ostatnie porównania. Początek mam na 86 stronie. Szok jak rośliny rosną! Jak wszystko się zmienia.
Ten świerk z jasnymi przyrostami to białobok? Jeśli tak to u mnie po ponad 10 latach ma ze trzy metry albo więcej. Zauważyłam, że przez pierwszych kilka lat rabatki tak powoli nabierają masy, zakorzeniają się. Nagle nawet się człowiek nie obejrzy i na wiele roślin trzeba już w górę patrzeć

Widziałam Iwonko porównania u Ciebie, mam nadzieję, że za parę lat u mnie też będzie taki busz Białoboka mam, ale akurat na zdjęciu jodła górska Compacta... różaneczniki teraz cieszą, jeszcze azalie będą kwitły

Malutki pod lasem 21:53, 21 maj 2019

Do góry
Kasiu, dzięki za namiary na fajne iglaki

Monika, no nie wiem, chyba to jest możliwe, że się pomieszają i mutują Często ktoś pisze, że jakiś kwiatek był biały, a się "przepylił", najczęściej na czerwono.

Wiklasia, w punkt

Iwona, uspokoiłaś mnie, bo już się bałam, że z tymi moimi serbami coś nie tak i wegetują, ufff...
Dobra ciachnę, niech tylko przestanie lać, bo przecież w tych warunkach, to jakiegoś grzyba dostaną.

Tak?

Ogród z wilkiem zamkn. 21:52, 21 maj 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia, ale super wyszłaś na tym zdjątku wycieczkę miałaś rewelacyjną, ja to jednak kawałek mam, ale z chęcią bym się musiała tam wybrać, fajnie te zakątki są zrobione i zawsze można coś podpatrzeć... buziaczki

Monia dziękuję za pochwały

posadziłam wszystkie dary od Ciebie -z rozchodnika zrobiłam 8 dużych sadzonek ,a z szafirków chyba z 12 -dziękuję Kochana

do Kapiasa się wybierz i przy okazji do mnie przyjedziesz

Jak feniks z popiołów 21:50, 21 maj 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
Asiu Makadamio zaproponowałaś łukową rabatę przy szopce.
Do momentu napotkania na piaskownicę (element tymczasowy, który zakończy swój żywot w tym sezonie, jupi!!!!) jest do wykonania, ale potem to już nie bardzo mogę ciągnąć tę rabatę w sposób jaki zaproponowałaś, a to z uwagi na skarpkę, bo ten trawnik pomiędzy ścianą z klonów, a wrzosami (tam w głębi) to jest jedynie miejsce, którym wchodzi się do wyniesionej części ogródka.

I co tu robić?

I co nie wołasz? Przegapiłabym pytanie

Nasuwa mi się, żeby zrobić taki sam ząbek jak zaproponowałam w miejscu tego małego kółeczka.
Da się?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:50, 21 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Obawiam sie , ze na lilie za płytko, choc z drugiej strony ja miałam posadzone dwa sezony w oczku z balii i dawały rade tylko nie kwitły.
Ale myslę, ze jeśli po powierzchni puścisz jednoroczna pistię i hiacynta wodnego to będzie w sam raz
Muszę to sobie sprawdzić w internecie, bo ja zielona jestem, ale wszelkie wskazówki mile widziane. Już znalazłam pistię i wiesz co ja kiedyś kupiłam taką rodzicom do stawu i teraz myślałam o zakupie do mojej kałuży. Ja ją nazwałam kapustką wodną Hiacynt wodny rośnie w żwirze, czy pływa? Śliczny jest.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:49, 21 maj 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Magda zdjęcia Twojego ogrodu piekne, no i fajne fotki porobiłas u Kapiasa, no i jeszcze jedno - miło Cie widzieć

Daria .... dziękuję

Ogród z wilkiem zamkn. 21:48, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)
Przyszłam z zapytaniem jak gęsto sadziłaś cisy zakupiłam dziś ,a tak upychałam żeby weszło jak najwięcej
no i moje małe auto zmieściło 20szt

Bożenko widziałam śliczne sztuki nabyłaś

jutro zmierzę co ile swoje sadziłam ,ale chyba ok 60-70 cm ...nie pamiętam -musze zmierzyć

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:47, 21 maj 2019

Do góry
Dopiero zauważyłam, ze zdjęcia się nie wkleiły, Pomóżcie z tym ostrokrzewem - to rosli na na której najbardziej zależy mi w całym ogrodzie. Liście żółkną i opadają, znajdują się na nich brązowe plamy.

Za drzwiami do ogrodu... 21:46, 21 maj 2019

Do góry
Znowu leje!!! Wszystko spływa.Jakaś masakra z tym deszczem...a miał być angielski trawniczek,równiutko zasiany, zawałowany...i co z tego... teraz to mi chyba trawa po obrzeżach trawnika tylko wyrośnie i najwyżej w kostce brukowej ,w najlepszym wypadku zagęści trochę stary trawnik.
Tu jeszcze przed zasianiem.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:46, 21 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ale fajna relacja . No i jak miło Ciebie znów zobaczyć.
Buziaki!

Kasiu jedna fotka ze 100 co uznałam ,że może być-albo głupia mina ,albo coś tam innego mi nie pasowało....

Ogród z wilkiem zamkn. 21:44, 21 maj 2019

Do góry
la_estrellita napisał(a)
Miło Cię zobaczyć. Macham

Agnieszka cieszę się

Ogród z wilkiem zamkn. 21:42, 21 maj 2019

Do góry
Kim napisał(a)

Do kawy to ja przywiozę...
Ściskam

Zapraszam ...ja wiecznie na diecie ,więc z tym słodkim żartowałam hihi
Em drzewka poprostował i powiązał -od razu lepiej

...uDany ogród 21:40, 21 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
fotki nigdy się nie znudzą jest bujnie ,kolorowo,cudownie
a deszczu też mam już dość !

Madziu dziękuję za pocieszenie
Maj jest cudny, aż nie mogę tchu złapać jak wchodzę do ogrodu, jest pięknie
Prognozy są straszne, u nas ma być 10 stopni i deszcz jeszcze dobre dwa tygodnie....lata nie widać. Jak tak dalej pójdzie wszystko zgnije...

Ogród z wilkiem zamkn. 21:40, 21 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)

Czy to Miskanty ML? Nie mogę rozpoznać

Mirello tak ,to miskanty MLjest tam ich sporo i powoli je widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies