Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kostka "

Ogród Mirelli 12:49, 16 lut 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
jak kostka, to tylko tak, jak narysowałaś.
Ale szkoda zielonego. Wiem psy. A tam przy samym ogrodzeniu, gdzie pasek żwiru nie da sie nic posadzić? pociągnąć róże dalej?

Kasiu ta kostka to takie trochę przedłużenie tego małego chodniczka z kostki

Kasiu pomysł z różami, żeby przeciągnąć tam gdzie żwirek to super, ale nie realne, bo mam bardzo długąąąąąąąąąą bramę wjazdową i ona jak się otwiera to akurat sięga tam gdzie ten żwirek, a potem jest pas róż, który zostaje
Ogród Mirelli 12:43, 16 lut 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
czyli to szare to kostka ??? dobrze rozumiem i chcesz się zająć odcinkiem przed kostką ???

Domi to co na szaro narysowałam to tam będzie kostka brukowa, reszta zostaje tak jak jest, potem jest trochę trawnika i prostokątna nieszczęsna rabata przedogródkowa, którą już planowałyśmy pamiętasz?
Ogród Mirelli 12:36, 16 lut 2016

Do góry
jak kostka, to tylko tak, jak narysowałaś.
Ale szkoda zielonego. Wiem psy. A tam przy samym ogrodzeniu, gdzie pasek żwiru nie da sie nic posadzić? pociągnąć róże dalej?
Ogród Mirelli 12:36, 16 lut 2016

Do góry
czyli to szare to kostka ??? dobrze rozumiem i chcesz się zająć odcinkiem przed kostką ???
Ogród Mirelli 12:33, 16 lut 2016

Do góry
Nooooooo tam ma być kostka brukowa
Ogród Mirelli 15:21, 15 lut 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko hej, hej
Śliczny kolorek hiacyntów.
Pędzisz z rabatami i nie nadążam co i jak.

Gosia przedogródek do zrobienia trzy rabaty, kostka i trawnik - to wszystko
Ogród Mirelli 22:09, 14 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Kostka najważniejsza, trawnik zdążysz założyć gdy wszystkie prace brukarskie wykonacie. Jeśli się pospieszysz zniszczą twoja pracę....
Śliczne walentynkowe hiacynty

Tak Madżenko kostka być musi w pierwszej kolejności
Ogród Mirelli 18:57, 14 lut 2016

Do góry
Kostka najważniejsza, trawnik zdążysz założyć gdy wszystkie prace brukarskie wykonacie. Jeśli się pospieszysz zniszczą twoja pracę....
Śliczne walentynkowe hiacynty
Ogród Mirelli 17:19, 14 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Trzeba uzbroić się w cierpliwość i robić po kolei. Trzeba ustalić rzeczy ważne i ważniejsze.

Wiem Aniu wiem kostka ważniejsza, a ja tak strasznie niecierpliwa jestem.
Ogród Mirelli 17:05, 14 lut 2016

Do góry
Właśnie się dowiedziałam od mojego eMa, że najpierw do zrobienia jest kostka na podjeździe do drugiego garażu, a dopiero potem trawnik.

Wiadomo kostka ważna sprawa, ale trawnik chciałam wiosną wczesną zakładać, a teraz to nie mam pojęcia jak to się w czasie rozciągnie.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 21:32, 12 lut 2016

Do góry
Witaj Marta

Śliczna parka, rozkoszne masz dzieciaki

Cebulowe nieźle ruszyły u Ciebie, dużo podziałałam w ogrodzie, mnie skutecznie śnieg zahamował i jeszcze nie zdążyłam wszystkich drzew poprzycinać, kostka brukowa mnie też się marzy
Nie szaro i buro, bo wiosnę już pokazujesz
Pozdrawiam weekendowo i słoneczka ci życzę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:21, 12 lut 2016

Do góry
Plan piatkowy zrealizowany

-Skrzynie na pierwszy raz pomalowane
-Płotek domalowany
-kostka granitowa ułożona
-kolejnych 10 smaragdów wyczyszczonych
-hortenje przycięte
- rynna założona czyli jedna ze skrzyń może iść pod ścianę i ścieżka będzie na środku.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:53, 12 lut 2016

Do góry
Dominiko wszystko kanciate.Tak jest kostka brukowa i w rabaty też tak pójdę-jak rzucisz okiem wcześniej na moim odręcznym planie-tam gdzie rozrysowałam wstępnie rabaty-wszystko będzie proste i kanciate.
Ludzie wyrzucą mnie z pracy...wieczorem wstępnie rozrysuję rabatę będę czekała na oceny
Czy cisy nie rosną wolno?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 16:34, 11 lut 2016

Do góry
Netka szerokość pasa zieleni od muru do granicy to 3, 60-trzeba z tego odliczyć metr na ścieżkę (nie jest to ścieżka wzdłuż podjazdu, ale jak widać na planie wychodzi z podjazdu i idzie wzdłuż garażu, ma ona prowadzić na tyły domu). 60 cm poza obrys domu wychodzi kostka. Wzdłuż podjazdu pas zieleni ma 3 metry, tutaj nie mam w planach żadnych ścieżek, więc tutaj rabata mogłaby być na całą szerokość, a dopiero w miejscu gdzie będzie ścieżka zwężyłabym ją na te 1, 5 metra bo tyle zostanie miejsca od tuj do chodniczka. Tutaj jest widok na ten pas, jak stoję na podjeździe twarzą do domu.
Tutaj to miejsce jak stoję z drugiej strony.

Na Łowieckiej 10:22, 11 lut 2016

Do góry
inag napisał(a)

Od razu wygooglowałam, choć o nim słyszałam i coś tam kojarzyłam. Pięknie się prezentuje Zwłaszcza ta limonkowa żółć mi się podoba. Kocham ten odcień zieleni.

"Pustak" to ta kostka z gładzi na stole, której odlew robiłam w grudniu
Tu jej historia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=296

Świetny pomysł z tą gładzią. Podoba mi się. Muszę poprosić eMa by dał mi trochę takiej gładzi. A z tym otworem to już całkiem strzał w dziesiątkę.

Masz wiele pomysłów które pasują do mojego stylu.

Mam kuchnię kremową z brązowym blatem ale jakbym pomalowała ten pustak na jakiś kolor pasujący (jeszcze nie wiem jaki bo wciąż szukam) to byłaby moja kropka nad "i".
Na Łowieckiej 00:58, 11 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Upatrzyłam sobie 'Autumn Moon' - klon Shirasawy , nie duży i zmienia kolory jak tęcza.

Co to za pustak bo mnie zaciekawił

Od razu wygooglowałam, choć o nim słyszałam i coś tam kojarzyłam. Pięknie się prezentuje Zwłaszcza ta limonkowa żółć mi się podoba. Kocham ten odcień zieleni.

"Pustak" to ta kostka z gładzi na stole, której odlew robiłam w grudniu
Tu jej historia
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=296
Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:55, 10 lut 2016

Do góry
Jana napisał(a)
ładnie Ci to wyszło, i ta kostka z trawy fajny pomysł

Ogród wiosną był jeszcze pusty więc te kostki z trawy robiły za dekorację i urozmaicenie krajobrazu, fajnie wyglądały i wypełniały przestrzeń
Ogrodowa symfonia 15:00, 10 lut 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kostka super A i to miejsce na rabatkę pod oknem kuchennym bardzo mi się podoba

Dziękuję Ewka Też mi się to miejsce podoba Na razie nie mam pomysłu co tam posadzić. Teraz jak jest położona kostka, to widzę jakie są możliwości i ile można jeszcze posadzić Oj ja biedna hi hi a pomysłów brak. Na razie mam jeden,że tę rynnę okratuję i puszczę na niej powojnik, jeśli M.pozwoli
Problem w tym, żeby wszystko, cały ogród się ładnie zgrał, a nie jak mówi moja teściowa, żeby nie wyszedł małpi gaj
Ogrodowa symfonia 14:37, 10 lut 2016

Do góry
Kostka super A i to miejsce na rabatkę pod oknem kuchennym bardzo mi się podoba
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:08, 09 lut 2016

Do góry
ładnie Ci to wyszło, i ta kostka z trawy fajny pomysł
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies