Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:58, 22 lut 2016

Mixtoorka napisał(a)
nożyce boma, zwłaszcza dla Twoich bolących rąk. A nasiona kupujesz zawsze hurtowo Ściskam.

Karolka kochana jesteś też Cię ściskam

Tak masz rację dla moich bolących rąk powinny mi ułatwić pracę One są nawet lekkie, nie mam problemu z ich trzymaniem. Podejrzewam, że jak długo będę cięła to nie dam rady, ale na krótkie strzyżenia będzie ok
MirellaB 09:58, 22 lut 2016

Mixtoorka napisał(a)
nożyce boma, zwłaszcza dla Twoich bolących rąk. A nasiona kupujesz zawsze hurtowo Ściskam.

Karolka kochana jesteś też Cię ściskam

Tak masz rację dla moich bolących rąk powinny mi ułatwić pracę One są nawet lekkie, nie mam problemu z ich trzymaniem. Podejrzewam, że jak długo będę cięła to nie dam rady, ale na krótkie strzyżenia będzie ok

Noooo z tymi nasionami to faktycznie na jednym opakowaniu nigdy nie skończyłam Ciągle mam niedosyt, ciągle myślę, że mi zabraknie. Nigdy nie wysiewałam, więc nie mam rozeznania. W przyszłym roku już będę mądrzejsza
paulina_ns 10:01, 22 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinko kupiłam te nożyce właśnie najbardziej do tujek danica
Myślę, że też do cięcia stożków się przydadzą
Zresztą trzy wymienne ostrza to zawsze coś będzie do cięcia zwłaszcza, że roślinki ładnie rosną

Mirellko sprzydadza Ci się na pewno, ja nimi przycinam nawet trawę, tam gdzie kosiarka nie dociera. A masz może sprzęt do kancikow? Planuję jego zakup, ale jest tego tyle na allegro, że aż głowa boli.
MirellaB 10:03, 22 lut 2016

AGDULA napisał(a)

Kocimiętke kupiłam w zeszłym roku wysiałąm ładnie kwitła i teraz widzę, że ładne ma małe listki.

Mam nadzieję, że moja też tego roku zakwitnie

Myślałam, że to roślinka jednoroczna jest? Muszę doczytać na opakowaniu
olga80 10:04, 22 lut 2016

Mirelka ja stosuję obornik i ta taki naturalny kurzak i koński i mogę dać Ci słowo, że rośliny czerpią z niego pełnymi garściami.Moja bratowa kupuje obornik granulowany i tez ma pięknie kwitnące zdrowe kwiaty
MirellaB 10:07, 22 lut 2016

Mysza napisał(a)
Mirelko szalejesz ostatnio z zakupami
Potrzebuję taki sprzęcik i skoro wszyscy chwalą to warto kupić.
I ja miałam taką kociomiętke i wzeszła rewelacyjnie, a koty ja uwielbiały

Gosiu dobre są opinie odnośnie tego sprzętu, więc myślę, że warto mieć, trochę kosztuje niestety, ale jak ma ułatwić to niech będzie

Twoje koty leżały w kocimiętce?

U mnie kotów brak, bo psy za dnia w ogrodzie, ale wieczorem przychodzą się najeść, bo wiesz, że dokarmiam biedne stwory
MirellaB 10:14, 22 lut 2016

olga80 napisał(a)
Witaj Mirelko. Poczytałam o radach Madżenki o szafirkach i stokrotkach, Twoje rady o nawozie zapisane w notesie ku pamięci. Martwi mnie tylko Twoje zdrowie.

Tereniu ja też inspiracje Madżenki zanotowałam, a w tym roku nie wiem czy widziałaś Madżenka ma bratki z szafirkami też super wygląda

Moje nowe donice jeszcze nie obsadzone, pogoda wredna, szkoda mi roślin.

Tereniu taki sposób nawożenia mam wypróbowany i polecam

Moje zdrowie takie sobie, oby nie było gorzej. Teraz też leżę, bo źle się poczułam,a tyle mam na dzisiaj do zrobienia

Asiuniaa 10:15, 22 lut 2016

Świetne zakupy Mirello. Tak się zastanawiam nad kupnem i wysianiem bylin typu krwawnik , trytoma tylko nie wiem jak to jest czy one będą kwitły w pierwszym roku? W necie można kupić też kłącza . Kupował ktoś? One będą ładne w pierwszym roku?
MirellaB 10:16, 22 lut 2016

kamila66 napisał(a)

Kupiłaś sprzęt dobrej firmy
Poza tym zrobiłaś grube zakupy

Kamilko potrzeby ogrodowe nieograniczone.
Z takich większych wydatków to jeszcze trawnik i kostka, a potem już tylko sama przyjemność kupowania roślinek
Agatek 10:17, 22 lut 2016

I mówisz, że są aż 3 ostrza
super, muszę poczytać