Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 30 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

tez jestem ciekawa

mam podobnie na kilku ...moze uda mi sie wstawić foty ...te zżólkłe liscie w kolejnej fazie zyczajnie schną

Nie wiem bo ... nie wytrzymuję i je obrywam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:31, 30 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Też mam takie plamy na najniższych liściach zawilców - jak mam w opryskiwaczu coś przeciw grzybowi to zawsze przelecę po tych liściach, a najgorsze obrywam.

Mi też czas przez palce przecieka, sezon mija, a znowu tyle rzeczy niezrobione....

Ja swoje chyba przesadzę nieco do przodu przy okazji zmian na grabowej ... a z tym czasem odwieczny problem
Ogród wśród pól i wiatrów 22:25, 30 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Czekałam na tą informację!!!!!!
Kupuję

Myślę, że będziesz zadowolona.
Do kamyczków jest idealny, do kory niezbyt.

Ogród wśród pól i wiatrów 15:51, 30 sie 2017

Do góry
jolka napisał(a)
A teraz dla zainteresowanych - relacja z pierwszego użycia odkurzacza do liści

Może ja się zapytam najpierw, dlaczego mnie ktoś w tamtym roku nie uświadomił, jaka ja durna jestem!! Jak sobie przypomnę moje cięcie bukszpanowych kul w ub roku - to normalnie średniowiecze jakieś!! Rozkładanie koca wokół kulek, z drugiej strony jakieś maty, zbieranie tych ścinek (a i tak pełno zostawało, no przecież nie ma szans wszystkiego wyzbierać). No i jak już ten koc koło podstawy kulki rozłożyłam, to przecież nie mogłam tam z nożycami dojść. Potem znów docinanie, przebieranie. Jak jakiś KOPCIUSZEK normalnie!! Trzy dni cięłam, trzy tygodnie kręgosłup leczyłam!! Takie mam wspomnienia z ub. roku, że do teraz cięcie buksów ściągnęłam, tak mi się nie chciało za to zabierać (a mam 53 kule w ogrodzie).

Dziś było inaczej Ciachnęłam ostro pierwszą kulkę, dookoła zielono od ścinków. Małych i dużych. Włączyłam nieśmiało odkurzacz. Ciągnie.. no super. Widzę, wciąga kamyczki. No to dałam na najmniejszą moc, no i myślę sobie - no to trudno, wybiorę je później z worka. Patrzę lepiej - EUREKA!! - kamyczki są "wypluwane" drugą rurą, a same bukszpanowe ścinki wpadają do worka. Powiem Wam - rewelacja!!

Zdjęć nie będzie, bo jak skończyłam to już ciemno i zimno było. Tak czy inaczej jakieś 30 kulek dziś ciachnęłam, a zaczęłam po 16nastej. Póki co jestem z zakupu bardzo zadowolona. Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę. Na temat wad się nie wypowiem, bo na ten moment widzę tylko zalety! Zobaczymy jak mi euforia minie Póki co - brawo NAC, brawo - JA

Czekałam na tą informację!!!!!!
Kupuję
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:14, 30 sie 2017

Do góry
Wspomnienia z takich podróży bezcenne
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:31, 30 sie 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Tradycyjnie informuję o kolejnych nowościach w B
Przyjechały czosnki.
Jest wiele rodzajów.
Ja kupiłam Krzysztofa i Purple Sensation. Ale jest wiele innych, także miksy po dwie odmiany.
Cena 9.99 za 10 sztuk.

A u mnie nie ma

PS Zdjęcia Torunia piękne!!!
Ogród i co dalej 09:30, 30 sie 2017

Do góry
Poczytaj sobie ten wątek ... tutaj poszukałam dla Ciebie o tych obwódkach:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/407-choroby-i-szkodniki-bukszpanow?page=96
Ogród i co dalej 08:46, 30 sie 2017

Do góry
Monka napisał(a)
Reniu, Iwonka ja też myślałam o jakmiś białym tle, tylko co ? miedzy niwkaem a tukami jest ok 1,20 m, poradźcie proszę co tam posadzić ?

Nie sadzić ... zbudować białą ściankę
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:43, 29 sie 2017

Do góry
Mrokasia, boję się jak nie wiem co...

Paweł, Szmargd wreszcie doczekał się odpowiedniego miejsca. Chował się od lat po kątach a teraz z niego taki celebryta się zrobił

Tessiu, zaraz pobiegnę do Ciebie podziwiać Twoją umbrellę Takie potraktowanie bukszpanu nie buyło moim pomysłem, to dwie Kaśki mnie zainspirowały
Byłam skłonna wyciąć tę bombę bo nivaki, o którym myślałam nie podobał mi się w tym miejscu. Na szczęście Katkat mnie powstrzymała przed wycinką i zasugerowała parasol

Johanko, te maciupkie buksiki to moja produkcja Może kiedyś podrosną i nie będą straszyć albo wymienię na porządne.

Beatka to Juziowe rozchodniki, wprost je uwielbiam i gdybyście mi kazali się ich z przedogródka pozbyć to za Chiny ludowe nie posłuchałabym
Co masz na myśli pisząc o podlewaniu rabaty?? Chodzi o gracki ?
Ile powinnam dać im miejsca ?? Teraz są jakieś 40cm od muru

Katkak napisał(a)
No i wyszło bomba .

Czekaj na cd. szybko zmienisz zdanie ...

Aganiu trawek została mi jedna sztuka, ostała się w donicy skomponowana z kwiatkiem. Muszę ją wysadzić by zdążyła się zakorzenić.
Pytasz o cebulowe. Tak mam trochę krokusów, które zamierzam wsadzić miedzy trawki. Takie cudo widziałam właśnie u Ren133 . Cudowne!!

Patrycja, chyba przeceniasz moje umiejętności. Obawiam się, ze za chwilę się bardzo rozczarujesz
Pokażę nasz ogród 22:48, 28 sie 2017

Do góry
Nacieszyłam oczy pięknymi zdjęciami
Ogródek Iwony II 22:46, 28 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A w czym tkwi tajemnica pięknych kotków?

Reniu, te rozplenice dostałam od Ewy
Poprzednie miałam z wysiewu, więc nie od razu jest efekt wow. Musiałam czekać. Jedna mi jeszcze nie kwitnie, a Moundry dopiero zaczynają
Mam jeszcze Black Beauty od Irenki, ale to młodziaki i jeszcze nie kwitną
Ogródek Iwony II 22:44, 28 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Tajemnica pięknych kotków tkwi w tym że sadzonka , a właściwie spora kępa była szczerze darowana.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 22:40, 28 sie 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

No a tak niewinnie wygląda ...
Ogródek Iwony II 22:32, 28 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Moje cudne kotki - po raz pierwszy mam takie ładne Ewuniu, dzięki tobie

Ogródek Iwony II 22:28, 28 sie 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, odbuziakowuję i bardzo dziękuję
Zawilce dla Ciebie

Iwonko
Ile słońca mają Twoje zawilce w ciągu dnia? Zauważylaś żółte liście?
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:52, 28 sie 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/689613761662883935/

jazzy napisał(a)
https://pinterest.com/pin/550705860665760340/?source_app=android

Dziewczyny, jesteście kochane
Działam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:59, 28 sie 2017

Do góry
Nie było mnie w weekend więc nadrabiam zaległości

Nikita- Madziu był wybór - ja chciałam taka która najbardziej sie różowi pod koniec sezonu - najchętniej Rheny Vanili ale nie było więc wybrałam Pink Diamond.
Mnie tez sie ona bardzo podoba i pieknie wygląda przez okna wykuszowe od strony salonu, także nawet przy złej pgodzie daje duzo radości

Bogdziu- dziekuje, ja tez lubie ten fragment ogrodu

Makusia- dziekuje za komplementy w imieniu swoim i ogrodu

Margerytka40- Asiu to niezawodne i klasyczne połączenie, zawsze dodaje uroku rabacie .Dzieki !

Ren133- Reniu to Miskant Graziella, kupiony u naszej paniw Łopatkach 2 lata temu. Jest piekny, podobny pokrojem i kolorem do Gracilimusa, z tą róznicą, że wykształca kłosy, a więc zdobi rabatę nawet późna jesienią i zimą- gdy oszronione kłosy kolyszą sie na wietrze- fajna trawka, polecam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:46, 28 sie 2017

Do góry
Brzozy w donicy: https://pl.pinterest.com/pin/353321533257656583/
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:33, 28 sie 2017

Do góry
https://pl.pinterest.com/pin/689613761662883935/
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:32, 27 sie 2017

Do góry
babka napisał(a)

Mówisz, że za gęsto ? co ile powinnam posadzić ? W takim razie przy okazji dzielenia wiosną przerzedzę.
Bergenie jako łacznik ? ciężko mi to sobie wyobrazić I chyba zbyt dużo roślin by się tam znalazło, nie uważasz ?
Popatrz, posadziłam gracki pod murem - pas się zwęża.

Tą kulę na pniu posadziłam na próbę tak jak wspomniałaś... nie pasuje mi, została wykopana.
Jak widzisz na końcu pasa posadziłam rozchodniki, Posadziłam je pod lekkim kątem
a za nimi chcę dosadzić rozplenicę (na razie to mini siewka)

A może tą na pniu całkiem w rogu tam gdzie buksy?
Czyli nie chcesz tu w ogole lawendy?
Rozplenica z rozchodnikami i ... werbena? ale to znowu dlugo będzie pusto ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies