Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:16, 29 sie 2017

Potem druga strona Łaby czyli dzielnica Neustadt że swoimi artystycznymi wykończeniami domów, klimatycznymi knajpkami, butikami i pomysłowymi sklepikami - takie skrzyżowanie warszawskiej Pragi z krakowskim Kazimierzem i paryskim Montmartem w typie berlińskich podwórek Hackesche Hófe.....

Margarete 23:31, 29 sie 2017

Następnie oglądaliśmy okolice Drezna, przełom Łaby podobny trochę do naszego polskiego przełomu Dunajca a skały i urwiska wokół jak w naszych Pieninach - do tego urokliwe wioski i piękne kurorty jak to w Niemczech zadbane, czyste, ukwiecone domki, klimatyczne wąskie uliczki, mnóstwo knajpek, a dookoła wysokie skały, zamki czy nawet twierdze na szczytach i dużo lasów...ze względu na brak czasu tylko "liznęliśmy" temat, musimy tam koniecznie wrócić

I słynny z przewodników i widokówek obrazek kamiennego mostu na szczycie najbardziej znanej skały Bastei

Margarete 23:44, 29 sie 2017

Polecam Saksonię na wyprawy dla małych i dużych !
Jedną z atrakcji dla dzieci jest park miniaturowych kolejek - Eisenbahnwelt - to taka wielka jak boisko sportowe makieta kolejek z odtworzeniem najmniejszych detali, wiaduktów, rzek, mostów, budynków, zwierząt i ludzi- pod gołym niebem- a wszystko jeździ, gwiżdże, puszcza parę....itd. Frajda niewątpliwą dla dzieci ale też duża przyjemność że zwiedzania dla dorosłych
kasja83 11:20, 30 sie 2017

Gosiu świetna podróż!!!A jakie fotki. Urzekła mnie żyrafa...niektórzy to mają wyobraźnię!Pewnie akumulatory naładowane?
Margarete 13:01, 30 sie 2017

kasja83 napisał(a)
Gosiu świetna podróż!!!A jakie fotki. Urzekła mnie żyrafa...niektórzy to mają wyobraźnię!Pewnie akumulatory naładowane?

I tak i nie...miałam w tym roku mocno okrojony wyjazdowo urlop bo tylko kilka dni spędziłam poza domem i ogrodem więc tym bardziej z przyjemnością wyskoczyłam na taki wypadzik. Ale coś za coś - skoro na krótko i intensywnie to i zmęczenie dało się nam troszkę we znaki - ale dla takich miejsc i w takim towarzystwie to i tak warto było...
I pogoda była cudna
ren133 13:14, 30 sie 2017

Wspomnienia z takich podróży bezcenne
sylwia_slomc... 13:18, 30 sie 2017

Superowa ta żyrafa zjadająca ścianę
Kindzia 11:06, 31 sie 2017

Małgosiu, rewelacyjny urlop miałaś!!! Tylko szkoda, że wyjazd krótki

Jeżówki masz pięknościowe!!!!!!!!!
Kasya 12:13, 31 sie 2017

Małgosiu, będziesz z Renią w sobote na targach ?
Margarete 14:13, 31 sie 2017

Kasya napisał(a)
Małgosiu, będziesz z Renią w sobote na targach ?

Nie Kasiu w tym roku nie wybieram się na wystawę do Warszawy. Może za rok...
Pozdrawiam