Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

16:35, 28 sie 2017
Zachwycam się nieustannie Twoim ogrodem
Hortensje niesamowicie pięknie kwitną.Ślicznie u Ciebie
jolka 21:40, 28 sie 2017

Kami - dzięki za fotorelację Muszę wreszcie te buksy na rabacie z miłorzębem ciachnąć, bo tragicznie wyglądają. Ale strasznie ciężko tam wejść i tak mi schodzi.

Paulinka - dzięki za miłe słówka
U Ciebie też ślicznie, fotki z przyjemnością obejrzałam.

jolka 21:44, 28 sie 2017

Kaska napisał(a)
Zachwycam się nieustannie Twoim ogrodem
Hortensje niesamowicie pięknie kwitną.Ślicznie u Ciebie

Dziękuję Kasia Hortensje faktycznie w tym roku dały czadu, niektóre większe ode mnie, a mała nie jestem Lubię je... Już zaczynają lekko różowieć
jolka 21:49, 28 sie 2017

I pytanie natury ogólnej - zastanawiam się, czym podsadzić rozchodnika na tej rabacie z vanilkami?? Coś by się ewidentnie przydało, ale nie wiem co. U Iwonki żurawki ładnie wyglądały, ale nie chce ich. Nie będę opuchlakom stołówki urządzać. Zastanawiam się nad kocimiętką, zwłaszcza, że miałabym swoje sadzonki. Może komuś jakiś pomysł wpadnie?? Jakby coś to poproszę

Magleska 22:10, 28 sie 2017

Ale cudna ta rabata może jakieś niskie trawki pod rozchodniki ?
m_gocha 23:37, 28 sie 2017

Jola pierwsze co to pomyślałam o żurawkach bordowych - ale już wiem że nie chcesz...
Może faktycznie coś z traw np. te niskie rozplenice dzisiaj widziałam w H.

Raczej coś liściastego bym dała ale kocimiętka chyba też by była fajna (nie zdążyłam jej się przyjrzeć u Ciebie )

PS. Odbierz priv - przepisik wysłałam
W razie wątpliwości pytaj

23:46, 28 sie 2017
Jolka ja bym podsadziła rozchodniki niską szałwią w niebieskim kolorze "Compacta Deep Blue" albo tak jak napisałaś kocimiętką.
Piękna rabata
ren133 15:51, 30 sie 2017

jolka napisał(a)
A teraz dla zainteresowanych - relacja z pierwszego użycia odkurzacza do liści

Może ja się zapytam najpierw, dlaczego mnie ktoś w tamtym roku nie uświadomił, jaka ja durna jestem!! Jak sobie przypomnę moje cięcie bukszpanowych kul w ub roku - to normalnie średniowiecze jakieś!! Rozkładanie koca wokół kulek, z drugiej strony jakieś maty, zbieranie tych ścinek (a i tak pełno zostawało, no przecież nie ma szans wszystkiego wyzbierać). No i jak już ten koc koło podstawy kulki rozłożyłam, to przecież nie mogłam tam z nożycami dojść. Potem znów docinanie, przebieranie. Jak jakiś KOPCIUSZEK normalnie!! Trzy dni cięłam, trzy tygodnie kręgosłup leczyłam!! Takie mam wspomnienia z ub. roku, że do teraz cięcie buksów ściągnęłam, tak mi się nie chciało za to zabierać (a mam 53 kule w ogrodzie).

Dziś było inaczej Ciachnęłam ostro pierwszą kulkę, dookoła zielono od ścinków. Małych i dużych. Włączyłam nieśmiało odkurzacz. Ciągnie.. no super. Widzę, wciąga kamyczki. No to dałam na najmniejszą moc, no i myślę sobie - no to trudno, wybiorę je później z worka. Patrzę lepiej - EUREKA!! - kamyczki są "wypluwane" drugą rurą, a same bukszpanowe ścinki wpadają do worka. Powiem Wam - rewelacja!!

Zdjęć nie będzie, bo jak skończyłam to już ciemno i zimno było. Tak czy inaczej jakieś 30 kulek dziś ciachnęłam, a zaczęłam po 16nastej. Póki co jestem z zakupu bardzo zadowolona. Zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę. Na temat wad się nie wypowiem, bo na ten moment widzę tylko zalety! Zobaczymy jak mi euforia minie Póki co - brawo NAC, brawo - JA

Czekałam na tą informację!!!!!!
Kupuję
lojalna_ 17:51, 30 sie 2017

Musze doczytać co to za cudo ten odkurzacz ze wypłukać kamyki. Z moje jestem adoeolona ale ten to wypas. Twoja historia o Kopciuszku hihi wszyscy byliśmy Kopciuszkami hiih.

Zgapilam od Ciebie runianke w kilkach bukszpanowych rośnie juz drugi rok ale przy Twojej nędza u mnie.

Pieknie masz Jolciu ))
lojalna_ 17:52, 30 sie 2017

*wypluwac miało być )telefony