Ola, przyszłam podziękować za natchnienie/olśnienie.
Od dwóch lat nie mogłam się zdecydować, jak ciąć wielki nieuczesany bukszpan. W stożek nie dawało rady, bo pękaty musiałby być, a w "chmmurki" (niwaki) nie bardzo mi pasowało, bo by mi cały przedgródek zajął.
No i dopiero Twoje cięcie mnie olśniło.
Podkrzesałam bukszpan i z efektu jestem mega zadowolona. Ba. nawet eMowi się podoba.
Dzięki, Dobra Kobieto
edit, bom zapomniała - tuja na nóżce doskonale tam pasuje. Chyba wolałabym rozchodniki niż juki. Ale mogę jeszcze zmienić zdanie
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ta tuja na nozce wg mnie fajnie tam wygląda. ..na pewno lepiej niż w pierwszej wersji...nie wiem tylko czy grecki nie za blisko muru?Ale to takie moje...rozumiem że zdecydowana jesteś na podlewanie tego kawałka rabaty?
A rozchodniki masz przepiękne. ..nie mogłam się napatrzec...
Buziaki
Byłam skłonna wyciąć tę bombę bo nivaki, o którym myślałam nie podobał mi się w tym miejscu. Na szczęście Katkat mnie powstrzymała przed wycinką i zasugerowała parasol
Johanko, te maciupkie buksiki to moja produkcja Może kiedyś podrosną i nie będą straszyć albo wymienię na porządne.
Beatka to Juziowe rozchodniki, wprost je uwielbiam i gdybyście mi kazali się ich z przedogródka pozbyć to za Chiny ludowe nie posłuchałabym
Co masz na myśli pisząc o podlewaniu rabaty?? Chodzi o gracki ?
Ile powinnam dać im miejsca ?? Teraz są jakieś 40cm od muru
Czekaj na cd. szybko zmienisz zdanie ...
Aganiu trawek została mi jedna sztuka, ostała się w donicy skomponowana z kwiatkiem. Muszę ją wysadzić by zdążyła się zakorzenić.
Pytasz o cebulowe. Tak mam trochę krokusów, które zamierzam wsadzić miedzy trawki. Takie cudo widziałam właśnie u Ren133 . Cudowne!!
Patrycja, chyba przeceniasz moje umiejętności. Obawiam się, ze za chwilę się bardzo rozczarujesz