Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:45, 28 sie 2017

mrokasia napisał(a)

No to już nie mam wątpliwości .
I tym bardziej nie mogę się doczekać .

Teraz zaczynam się obawiać, rozbujałam nadzieję
mrokasia 22:53, 28 sie 2017

babka napisał(a)

Teraz zaczynam się obawiać, rozbujałam nadzieję

Ha!!! Bój się!!!
pawel_snopek 23:07, 28 sie 2017

Pięknie wygląda ta tuja w rogu
Tess 00:06, 29 sie 2017

Ola, przyszłam podziękować za natchnienie/olśnienie.
Od dwóch lat nie mogłam się zdecydować, jak ciąć wielki nieuczesany bukszpan. W stożek nie dawało rady, bo pękaty musiałby być, a w "chmmurki" (niwaki) nie bardzo mi pasowało, bo by mi cały przedgródek zajął.
No i dopiero Twoje cięcie mnie olśniło.
Podkrzesałam bukszpan i z efektu jestem mega zadowolona. Ba. nawet eMowi się podoba.
Dzięki, Dobra Kobieto

edit, bom zapomniała - tuja na nóżce doskonale tam pasuje. Chyba wolałabym rozchodniki niż juki. Ale mogę jeszcze zmienić zdanie
Johanka77 07:09, 29 sie 2017

babka napisał(a)

Posadziłam w rogu, może być ?

Selseria na razie zostaje (nie mam gdzie jej przechować przez zimę) , jedynie przesunę ją w prawo

A nie mówiłam?
Super! Szczególnie jak te buksy podrosną!
beta 07:12, 29 sie 2017

Ta tuja na nozce wg mnie fajnie tam wygląda. ..na pewno lepiej niż w pierwszej wersji...nie wiem tylko czy grecki nie za blisko muru?Ale to takie moje...rozumiem że zdecydowana jesteś na podlewanie tego kawałka rabaty?
A rozchodniki masz przepiękne. ..nie mogłam się napatrzec...
Buziaki
Katkak 08:23, 29 sie 2017

No i wyszło bomba .
Agania 09:44, 29 sie 2017

babka napisał(a)

za to Evg. czeka w skrzynce

ale masz tego dobra...widzę, że już posadzony,jeszcze Ci chyba coś zostało z tych evergoldów

Czy widziałaś myślami, tulipanki botaniczne miedzy trawkami lub inne drobne cebulowe, widziałam, gdzieś takie zestawienia, wiosną super by wyglądało

Widzę, że pogoda w końcu sprzyja pod nasadzenia przedogródka
patrycja 10:09, 29 sie 2017

Czekam na efekt końcowy, podejrzewam że wyjdzie ekstra
babka 21:43, 29 sie 2017

Mrokasia, boję się jak nie wiem co...

Paweł, Szmargd wreszcie doczekał się odpowiedniego miejsca. Chował się od lat po kątach a teraz z niego taki celebryta się zrobił

Tessiu, zaraz pobiegnę do Ciebie podziwiać Twoją umbrellę Takie potraktowanie bukszpanu nie buyło moim pomysłem, to dwie Kaśki mnie zainspirowały
Byłam skłonna wyciąć tę bombę bo nivaki, o którym myślałam nie podobał mi się w tym miejscu. Na szczęście Katkat mnie powstrzymała przed wycinką i zasugerowała parasol

Johanko, te maciupkie buksiki to moja produkcja Może kiedyś podrosną i nie będą straszyć albo wymienię na porządne.

Beatka to Juziowe rozchodniki, wprost je uwielbiam i gdybyście mi kazali się ich z przedogródka pozbyć to za Chiny ludowe nie posłuchałabym
Co masz na myśli pisząc o podlewaniu rabaty?? Chodzi o gracki ?
Ile powinnam dać im miejsca ?? Teraz są jakieś 40cm od muru

Katkak napisał(a)
No i wyszło bomba .

Czekaj na cd. szybko zmienisz zdanie ...

Aganiu trawek została mi jedna sztuka, ostała się w donicy skomponowana z kwiatkiem. Muszę ją wysadzić by zdążyła się zakorzenić.
Pytasz o cebulowe. Tak mam trochę krokusów, które zamierzam wsadzić miedzy trawki. Takie cudo widziałam właśnie u Ren133 . Cudowne!!

Patrycja, chyba przeceniasz moje umiejętności. Obawiam się, ze za chwilę się bardzo rozczarujesz