Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką II 11:12, 28 kwi 2019

Do góry
W związku z prognozami pogody na weekend wzięłam sobie wolne na piątek i skończyłam cięcie. Pogoda była na prawdę letnia Pierwsze czerwone plecki mam zaliczone
Kulki buksowe koło pagody mam w tragicznym stanie, grzyb zrobił spustoszenia i nie wiem czy się odrodzą. Poczekam ten rok...a potem trzeba pomyśleć czym zastąpić. Może cisowe kulki...i pewnie już nie 7 sztuk, bo z torbami pójdę Albo te małe tawułki...nie wiem.

Zaczynają mi pierwsze rodki : Goldbukett i wyczekiwany od 3 lat Edelweiss

Azalie japońskie już też zaczynają kolorek pokazywać

Ogród z łezką II 11:00, 28 kwi 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudnej urody ta Twoja magnolia, ale jak Marcysia urosła, no i ślicznosci z taka czuprną ta mała Piękne wnusie i duma dziadków Pozdrawiam

Tak, żółta wyróżnia się u mnie, bo już duża i obsypana kwiatami, które są dość spore, widoczne. Jeszcze kwitnie, ale już liście się rozwijają i kwiaty zaczynają niknąć.
To dzisiejsze ranne zdjęcie. Pada drobniutko, systematycznie od wczoraj. Dawno mnie tak deszcz nie cieszył

Dziękuję Danusiu
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:59, 28 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ja kupiłem w tamtym roku trzy, Rzeczywiście maja pokrój krzaczasty. Kupiłem go pod wpływem Ginnala w Dusznikach Zdroju. Tam rośnie w formie drzewa. Swoje również tak poprowadzę.

Zdjęcie absolutnie nie oddaje kolorów. Pokazuję jedynie kształt. To ten na pierwszym planie. Rośnie do 5 m. Mój aparat źle robi zdjęcia. Jednak możesz mi wierzyć: to jest PŁONĄCY klon. Kolory czarują. Jak potrafi wyglądać sprawdź w necie

Śliczny okaz. Muszę się rozejrzeć w szkółkach, jak bym znalazła ładny okaz dający się wyprowadzić to może się skuszę
W ogródku emerytki 10:55, 28 kwi 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Zaczynają kwitnąć orliki

A to zakupy z piątku, następne ulubione

Puiękne tulipanki.
Ładnie azalka się zapowiada :0
Begonek i ja muszę kupić
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:53, 28 kwi 2019

Do góry
Witam. Zauważyłem na moim niedawno posadzonym bukszpanie zmiany, które zaczynają mnie martwić. Są to przebarwienia liści i jakieś drobne kreseczki. Mam kilka bukszpanów, z którymi nie obchodziłem się jakoś specjalnie a rosną bardzo ładnie i bez chorób (odpukać ). Nie chcę żeby rozniosło mi się na inne jeżeli jest to jakiś grzyb lub choroba dlatego chciałem zapytać mądrzejszych, bardziej doświadczonych ogrodników. Oto zdjęcia

zaznaczone

Dodam, że przycinane były w szkółce.
Bardzo proszę o rady.

Pozdrawiam Krzysztof
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:51, 28 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
z dnia na dzień zmienia się ta rabata

No pięknie tam się u ciebie robi.
Kolorów mnóstwo.
Tak jak i ja to lubię
Życie w wiejskim ogrodzie 10:51, 28 kwi 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Donice zakupione z myślą o bukietach sezonowych, takich jak ten …

Donice masz obłędne Mimo, że mnóstwo donic na rynku, to zakup gustownych i trwałych graniczy z cudem. Biegałam ostatnio po naszej giełdzie balickiej, może jedno stoisko miało kilka donic godnych uwagi Reszta plastik taki jak wszędzie

Gardener27 napisał(a)

Te kwadratowe donice też skradły moje serce, są tak pięknie klasyczne
Jesteś Przemku mistrzem dodatków, nie mówiąc o zdjęciach, które eksponują ich urodę...
Ogród z łezką II 10:50, 28 kwi 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Twoja magnolia zawsze mnie zachwyca. Moja w tym roku pokazała duże kwiaty te szczytowe i się niezmiernie ucieszyłam. Jest powolna, muszę ją chyba dokarmić po kwitnieniu.

Z patyczków mam ok.10 hortensji, reszta zimy nie przeżyła- chyba powinny być w doniczkach wkopane w ziemię te które do sierpnia się ukorzeniły. Ale i tak się cieszę

Maleństwo zechciało w końcu wyjść na ten świat czarnowłose

Żółtek posadzony na cześć mojej Mamy...pewno dlatego tak rośnie. Bo rośnie szybko, jak dzika. Kwitnie obficie, ale jest nawożona każdego roku. Nawoź swoją Ula, też pokaże w pełni co potrafi

Zawsze 10, oby wszystkie dały radę!

Julcia jest super. To ten okres życia, w którym je i śpi. Potem już nigdy tak dobrze nie będzie O tyle ma szczęście, że ma profesjonalną dojeżdżającą niańkę w osobie mojej córci i starszej wnusi

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:50, 28 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
i na koniec

reszta z dzisiaj w aparacie ...innym razem

Fajnie
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:47, 28 kwi 2019

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:46, 28 kwi 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A czy da się go prowadzić o jednym pniu? Czytam, że te Ginnala często pokrój krzaczasty mają.

Ja kupiłem w tamtym roku trzy, Rzeczywiście maja pokrój krzaczasty. Kupiłem go pod wpływem Ginnala w Dusznikach Zdroju. Tam rośnie w formie drzewa. Swoje również tak poprowadzę.

Zdjęcie absolutnie nie oddaje kolorów. Pokazuję jedynie kształt. To ten na pierwszym planie. Rośnie do 5 m. Mój aparat źle robi zdjęcia. Jednak możesz mi wierzyć: to jest PŁONĄCY klon. Kolory czarują. Jak potrafi wyglądać sprawdź w necie
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:45, 28 kwi 2019

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:42, 28 kwi 2019

Do góry

bratki samosiewki mam wszedzie w przeroznych kolorach
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:36, 28 kwi 2019

Do góry
u nas w sumie bylo jakies 7 litrow. Dobre i to Wykopalam wieczorem kwiatka i cala bryla byla wilgotna

skoro mamy rame t czasami pojawia sie tez obraz

te wyladowaly wczoraj prawie kolo mnie

trickolorkowi wyrastaja pierwsze listki

bozykwiat juz kwitnie, ten nowy sadzony w zezlym roku jest ciut jasniejszy
Czubajkowy Ogród 10:27, 28 kwi 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Lilaki pękają

Piękny kolorek tego lilaka. Wiesz jak to odmiana?
Moja działka na Dębowym Lesie 10:25, 28 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bo wiosna jest już śliczna.
To mamy ślicznie w ogrodach
Tylko deszczu,,tylko deszczu potrzeba .
Bzyczkow trochę lata.A czy wszystko zapylą ?zobaczymy

Pozdrawiam niedzielnie

Miejsce zachęca do wypicia kawy i kieliszka koniaku
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:25, 28 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Iwonko też miałam w planach cięcie tych bukszpanów w marcu, ale nie wyrobiłam się niestety Potem w tym miejscu będzie jeszcze gorzej z wyjściem jak byliny ruszą i dlatego nie były jak do tej pory cięte. Tylko w pierwszym roku po posadzeniu. Dużo czasu zabrało cięcie tych wszystkich wysokich iglaków.
Ale udało się. Żadnego tulipana nie uszkodziłam Efekty wczorajszej wieczornej pracy.

Bukszpany to już towar deficytowy w naszej okolicy.

Szpital to nic groźnego, mała operacja, ale eMa uziemiło, nic nie może podnosić, zero wysiłku. Wszystko muszę od jakiegoś czasu robić sama i dlatego wiele rzeczy robione w nieodpowiednim czasie.
Te świerki to też w nieodpowiednim czasie przycięte. Powinno się albo wczesna wiosną albo jak już wypuszczą młode przyrosty do końca. Ale mam nadzieje, że mi "wybaczą"

Trzymam kciuki za Grzegorza, mam nadzieję, że zabieg pójdzie zgodnie z planem. Później i tak trzeba się oszczędzać, dobrze że twój kręgosłup mocny to podstawa przy większym ogrodzie. Ciągle jest coś do roboty. Buksy podcięłaś mistrzowsko Faktycznie stają się towarem deficytowym, dlatego zaczynam kupować cisy. Trochę droższe od bukszpanów ale może dłużej przetrwają. Zastanawiam się czy z cisa można zrobić taką niską obwódkę jak z bukszpanów? Pewnie można tylko czy będzie tak samo lekko wyglądać? Dumam ostatnio nad tym
Przerwa na kawę... 10:25, 28 kwi 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Iwonko piękne masz tulipany a ten kolorek wyjątkowo bardzo mi się spodobał będe szukac jesienią odmiany.

Zdjęcia dziewczyn pokazały całkiem inaczej Twój ogród. Super spotkanie miałaś)))
Kochanowy ogród 10:20, 28 kwi 2019

Do góry
JoannaP napisał(a)

Asiu co to jest?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:15, 28 kwi 2019

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
No i taka sytuacja przedświąteczne przymrozki skosiły hortensje ... kwiatów nie będzie

Mam tak samo. I na ogrodowej i piłkowanych hortkach. Też coś czuję że kwiatka nie uświadczę. W zeszłym roku miałam tak samo na hortkach Preziosa i ani jednego kwiatka. Zaczynam mieć coraz większą ochotę je wymienić na coś innego. Odbijają potem od ziemi ale duże już nie urosną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies