Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

tulucy 20:49, 20 maj 2019

To mój kolega z pracy jakiś nadgorliwy tatuś chyba, bo sam poleciał dziś składać za córkę
Zana 20:53, 20 maj 2019

Helen napisał(a)

Anulka, no wszystko masz tak zgrane w Twoim ogrodzie, że chyba usunę Twój wątek z obserwowanych, bo jak można mieć tak pięknie? Czy możesz mi napisać na priv, gdzie można kupić takie piękne donice? U mnie akurat ten kolor nie pasowałby w obecnym stanie nasadzeń, ale może będą inne.

I jeszcze jedno pytanie - czym wysypujesz rabaty? To jest drobna kora?

Ha, ha, nawet jak usuniesz to ja i tak będę o sobie u Ciebie przypominać. Bardzo mnie cieszą takie słowa, choć ja tak swojego ogrodu mając ogląd całości bynajmniej nie postrzegam.
A Jordanowa jest pierwszą rabatą, która doczekała się kory. Reszta albo w notorycznych przebudowach, albo bez kory (bo na hostowej tak gęsto, że nie ma sensu korą sypać, róże kory ponoć nie lubią, ale chyba sypnę trochę, bo jeszcze bardziej nie lubię mchu na rabatach a on zaczyna się panoszyć). Priva zaraz wyślę.

Zana 21:04, 20 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

zanudzaj, zanudzaj, deszcz na stoliku bardzo klimatyczny

Rodgersja zakwitnie ! kiedy doczekam sie kwitnienia mojej

A jak długo ją masz? Moje do tej pory kwitły bardzo sporadycznie, ale miały kiepskie warunki. To roślina, która potrzebuje wilgoci, a tego na poprzednim miejscu nie miały. Miałam trzy sztuki, jedna niestety padła. Po latach niedoli pozostałe dwie odwdzięczają się za zlitowanie.

Ta jedna ma na pewno trzy, a druga chyba więcej.

Były fioletowe tulipany, jest fioletowy rododendron, będą fioletowe czosnki

Zana 21:10, 20 maj 2019

inka74 napisał(a)
Deszczowe zdjęcia z padającymi kroplami cudne. Szkoda, że cię z nami nie było

Straaaasznie mi szkoda też.

Zobacz jak moja "urąbana" (po lewej, między liliowcem i drzewkiem) hortka "goni" starsze koleżanki. Grunt, że się przyjęła i rośnie. Chyba jeszcze coś urąbię i dosadzę, żeby było już gęściej. Ale to już za rok.
A drzewko może wreszcie doczeka się nowej miejscówki, tam jest oczywiście na chwilę. Chwila trwa rok.

tulucy 21:18, 20 maj 2019

Anula, żal, że Cię brakło w sobotę...

Moja rodgersja, zadołowana ciągle w doniczce i w tym sezonie już pożegnana, jednak żyje, puściła
Zana 21:20, 20 maj 2019

Kawa napisał(a)
śliczne te twoje rodki, szkoda ze u mnie nie rosną
hosty piękne i tiarelle, u mnie jakoś marnie
teraz przesadziłam zobaczymy czy się ogarną

Kamciu tiarelki z tego co pamiętam nie powinny mieć za dużo słońca i lubią wilgoć. Nie pamiętam jak u Ciebie są posadzone.

Hosta El Nino

Zana 21:23, 20 maj 2019

makadamia napisał(a)

a tak dokładnie to tiarella pink sky rocket - też ją mam
A swoje zdjecia wrzuciłam u siebie, bo się zgapiłam.

Anula - cóż powiedzieć... szkoda że nie mogłaś

O dzięki za przypomnienie nazwy. Aczkolwiek pewnie znowu zapomnę. No tak to jest, spotkania najczęściej w soboty, a w soboty to ja wiadomo, ryję.

inka74 21:24, 20 maj 2019

Ładnie się hortka zebrała. Ja nie tak dawno robiłam dzielenie. Dały radę choć szału w tym roku nie będzie. Zachciało mi się zmiany wystroju - z 2 sztuk 5 zrobiłam.
mrokasia 21:26, 20 maj 2019

Anulka, Ty niedobra, zamiast z dziewczynami plotkować to Ty ryłaś w ogrodzie!!! I piękne foty (jakżeby inaczej) robiłaś!!!

Bardzo duże masz już te anabelki. A ja wciąż nie wykopałam tego jałowca, żeby zrobić miejsca na anabelkę. I na Twoją tawułkę. Ale tawułka nie marudzi, pięknie rośnie w worku wsadzonym w wiadro .
Zana 21:28, 20 maj 2019

la_estrellita napisał(a)

He he skucha . Mam już dwie .

No paczaj no! A mnie z drzewami pogania, na przedogródek czekać nie chce

W deszczu też masz ładnie .

Ha, tak mi się wydawało, że plaga hakuro Cię nie ominęła, ale pewna nie byłam.

Oj tam, oj tam, no jesteś usprawiedliwiona dzięki temu sąsiadowi. Ja Ci tylko w pewien, no może faktycznie mało subtelny sposób, chciałam pomóc. Cobyś się w tym, jak to określiłaś, móżdżeniu nie zaplątała na maksa.

Jeżówka Hula Dancer ma już pączek (świeży zakup, pewnie podpędzona)