Ha, ha, nawet jak usuniesz to ja i tak będę o sobie u Ciebie przypominać. Bardzo mnie cieszą takie słowa, choć ja tak swojego ogrodu mając ogląd całości bynajmniej nie postrzegam.
A Jordanowa jest pierwszą rabatą, która doczekała się kory. Reszta albo w notorycznych przebudowach, albo bez kory (bo na hostowej tak gęsto, że nie ma sensu korą sypać, róże kory ponoć nie lubią, ale chyba sypnę trochę, bo jeszcze bardziej nie lubię mchu na rabatach a on zaczyna się panoszyć). Priva zaraz wyślę.
A jak długo ją masz? Moje do tej pory kwitły bardzo sporadycznie, ale miały kiepskie warunki. To roślina, która potrzebuje wilgoci, a tego na poprzednim miejscu nie miały. Miałam trzy sztuki, jedna niestety padła. Po latach niedoli pozostałe dwie odwdzięczają się za zlitowanie.
Ta jedna ma na pewno trzy, a druga chyba więcej.
Były fioletowe tulipany, jest fioletowy rododendron, będą fioletowe czosnki
Zobacz jak moja "urąbana" (po lewej, między liliowcem i drzewkiem) hortka "goni" starsze koleżanki. Grunt, że się przyjęła i rośnie. Chyba jeszcze coś urąbię i dosadzę, żeby było już gęściej. Ale to już za rok.
A drzewko może wreszcie doczeka się nowej miejscówki, tam jest oczywiście na chwilę. Chwila trwa rok.
Ładnie się hortka zebrała. Ja nie tak dawno robiłam dzielenie. Dały radę choć szału w tym roku nie będzie. Zachciało mi się zmiany wystroju - z 2 sztuk 5 zrobiłam.
Anulka, Ty niedobra, zamiast z dziewczynami plotkować to Ty ryłaś w ogrodzie!!! I piękne foty (jakżeby inaczej) robiłaś!!!
Bardzo duże masz już te anabelki. A ja wciąż nie wykopałam tego jałowca, żeby zrobić miejsca na anabelkę. I na Twoją tawułkę. Ale tawułka nie marudzi, pięknie rośnie w worku wsadzonym w wiadro .
Ha, tak mi się wydawało, że plaga hakuro Cię nie ominęła, ale pewna nie byłam.
Oj tam, oj tam, no jesteś usprawiedliwiona dzięki temu sąsiadowi. Ja Ci tylko w pewien, no może faktycznie mało subtelny sposób, chciałam pomóc. Cobyś się w tym, jak to określiłaś, móżdżeniu nie zaplątała na maksa.
Jeżówka Hula Dancer ma już pączek (świeży zakup, pewnie podpędzona)