Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 12:03, 15 mar 2019

Do góry
Chociaż pada co chwilę i pochmurno jest, to słońce co jakiś czas wygląda.
Jutro ok 11 stopni u mnie , a na niedzielę 20stopni prognozują.
Na tę okazję zaopatrzyłam się w kiełbaski, mam zamiar zrobic ognisko.

Tymczasem jakby wziąć lupę i się przyjrzeć to już coś widać, jakaś wiosna czy coś...
Barwinek

Zagubiona gdzieś spod deski wyjrzała chyba to puszkinia

Fiołki wonne

Rododendronowy ogród II. 11:53, 15 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Ja też te pod murem też rosną, ale psy łamią
No też patrzyłam, cena koło 500. Dziś w Aldiku jest nawóz do rodków, 2,5kg za 11,5, ciekawe czy coś wart.

Koło mnie nie ma Aldika kupuję po około 24-25 zł taki

Co do psów wiele osób mówi albo ogród albo psy , wiem że to wybór nie dla Ciebie.
Droga do spełnienia 11:41, 15 mar 2019

Do góry

wejście masz z prawej strony? to jest to miejsce gdzie była pergola z różą ?

może coś pomieszałam, nie pamiętam jak to tam jest. Nie lepiej by było zrezygnować z tego łuku ?
Ogród Bogusława 11:30, 15 mar 2019

Do góry
Czerwiec 18

Ogród Bogusława 11:30, 15 mar 2019

Do góry
Odpoczynek

Ogród Bogusława 11:28, 15 mar 2019

Do góry
Maj 2018

Ogród Bogusława 11:21, 15 mar 2019

Do góry
Maj

Ogród Bogusława 11:13, 15 mar 2019

Do góry
Sprawdzam czy wszystko jest jak trzeba

Ogród z wilkiem zamkn. 11:11, 15 mar 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szkoda, ze to choróbsko nie poszło precz Nadrobimy nadrobimy nie ma obawy
Oglądam efekty Twojego bałaganu....i powiem Ci niezłe są

Sylwuś właśnie oglądam sobie na fotkach mój ogródek ….

i na fotkach ten mój bałagan w miarę wygląda ...gorzej na żywo

... do przyszłego piątku jestem uziemiona z antybiotykiem w domu …więc mogę sobie zmiany planować do woli bo z prac w ogrodzie nici -trzeba się wykurować

ścieżka nadal nie skończona -bo jeden z panów spadł z drabiny ….nie wiem ,kiedy przyjdą kończyć ….
.może to i dobrze ,że przerwa ,bo pewnie stała bym nad nimi

…….. i chciałam ,żeby mi ładnie wytyczyli trawnik obrzeżami -na te kwadraty ….a tu i ja chora i on uszkodzony …ech ....trudno ,trzeba w cierpliwośc się uzbroić

tu za kulkami tujkowymi, też muszę poczekać z przesadzaniem ,bo nie pamiętam co ,gdzie rośnie ….

w zagajniku chciałabym ,żeby były kolory -biel,zieleń,brąz ,żółty ,pomarańcz
a w tej zwężonej części rabaty może róże, fiolety,niebieskie……..

tam nadal chcę mieć kwiaty ,ale tak jak mi kiedyś Anitka mówiła -podzielić kolorystycznie fragmenty ….i dużo stipy ...tak sobie to mniej więcej kolorystycznie umyśliłam -a jak wyjdzie ,to się okaże

buziaki

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:09, 15 mar 2019

Do góry
w czasie deszczu dzieci się nudzą
na początku był chaos.. i częściowy demontaż

dodany jeden pas na szpaler jałowców Limeglow
Rododendronowy ogród II. 10:42, 15 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Effka Ty jestes na Ogrodowisku dużo krócej niz ja i nie wiesz tego ze pisałam że torfu z marketów nie używac, nie nadaje sie do rh, najlepszy jest z Castoramy ale jeszcze lepszy jest polski . Ja kupuję torf z polskich zasobów taki

Bogdziu, widzisz gdzieś to czytałam u Ciebie, przeglądając Twój wątek, dlatego piszę. Pewnie tu kryje się cały klucz do właściwego podłoża dla rodków
Powiedz, gdzie kupujesz ten ze zdjęć?
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:35, 15 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Koniec pokazu

Wiesz co mi przyszło do głowy, że świetnie by wygladało jakbyś w tej malutkiej wnęce obok gdzie teraz doniczka z rosliną stoi wykleiła samym mchem i jakiegoś patyczka dała wygladałoby jakby ten mech przeniknął przez ścianę do obrazu w ramie....
bo teraz ta wnęka taka trochę oderwana, a połączyłoby w jedno optycznie, tak mi się wydaje
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:29, 15 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Piękne widoki oby szybko nastały. U mnie niestety dziś znowu wieje silnie a na jutro zapowiadają wichury
Już mi się chce co raz bardziej wiosny, takiej prawdziwej z temperaturą około 15 stopni. Można by stopniowo porządkować ogródek po zimie. Dziś mam delikatny deszcz, ale jestem z tego zadowolona, bo u mnie piaskowa ziemia i sucho już było.

Trochę starych dekoracji.

Rozpoznawanie chorób i szkodników 10:28, 15 mar 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Mam w ogrodzie czereśnię, dwie wiśnie i śliwę renklodę.
Drzewka są stare, od lat nie były niczym pryskane.
W ubiegłym roku zauważyłam na czereśni, przy podstawie pnia wyciek jakby żywicy. Dopiero teraz w Roku w ogrodzie zobaczyłam podobne objawy i okazało się, że to może być rak drzew owocowych, kazano pryskać miedzianem.

Trochę dziś poczytałam na ten temat i zmartwiło mnie, że drzewa są raczej nie do uratowania nie chcę się ich pozbywać, bo dają fajny cień i zasłonę.
Czy da się je wyleczyć?
Czy młode śliwy wiśniowe Pisardi mogą też to złapać ?

Czereśnia, miała największy wyciek miodowej żywicy w ub roku

Wiśnia nr 1, ktoś wyciął jej starszy pęd kilka lat temu bo chorowała

śliwka renkloda,ma pęknięcia, wyciek przezroczystej żywicy,jakieś białe kulki, nie wiem co to?

Wiśnia nr 2 ma pęknięcia na korze

U mnie na starych drzewach to samo, ale babcia nie pozwoli ich ruszyć tłumaczenia nie trafiaja żadne, najgorzej chore dwa morelę i jabłonkę wyciełam tydzień temu w przekroju pnia masakra, zdrowego drewna na lekarstwo, siłą woli chyba się życia te drzewa trzymały Jeszcze jedna śliwa i jedna jabłoń mocno chore, ale tych na razie nie pozwoli ruszyć..... a w między czasie resztę zarażają, na tych moich młodych staram sie pilnować wszystkich niepokojących objawów na bieżąco....ale jak długo sie uda nie wiem. Dybym była na Twoim miejscu wyciełabym te chore sztuki, zwłaszcza, ze Mazan pisze nie do uratowania są.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:21, 15 mar 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne te kolorowe i różane wspomnienia.
Tak, tak, byle do cieplejszych dni
Prac ogrom czeka, bynajmniej u mnie
Wiem, że u Ciebie dużo prac się szykuje, ale własny staw to duże wyzwanie. No a później będziesz miała rozkosz dla oczu. Już nie mogę doczekać się regularnej wiosny, u nas zimno i deszczowo.

Wygrzebałam stare dekoracje wiosenne i na wspominki mnie wzięło.

Ptasi gaj 10:18, 15 mar 2019

Do góry
Taki nawóz stosuje do azalii od zeszłego roku. Do róż od 3 lat tej samej firmy.

Rododendronowy ogród II. 10:13, 15 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

My bylismy Twoimi uczniami, sadziliśmy wg Twoich rad, wyszło to na dobre, bo znasz moje rodki i widzisz, jak rosną, tak wielkie, że je już tnę, gdzie mi za bardzo wyłażą
Rok temu susza, czasu brak, bo podlewanie, więc jakoś ani oprysk na liście, ani nawóz po kwitnieniu, ale są i uważam, że dorodne. W tym roku dam nawóz długo działający, coby drugi raz nie musieć sypać, bo jaka aura nas czeka, nie wiem, cmokam
i na dowód w podziękowaniu

Piękne masz rh i bardzo się ciesze że Ci tak cudnie rosną.Ja rzadko daje drugi raz nawóz bo tak jak piszesz juz wtedy panuja upały.Kiedys dawałam ten długo działający ale teraz by mnie zrujnował przeszłam na normalny.Pozdrówka Irenko.
Rododendronowy ogród II. 10:06, 15 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
A ja zapytam tylko jaki torf używasz, bo to bardzo ważne. Niestety na rynku szczególnie w marketach są bylejakie torfy, często nie mają pH deklarowanego.

Effka Ty jestes na Ogrodowisku dużo krócej niz ja i nie wiesz tego ze pisałam że torfu z marketów nie używac, nie nadaje sie do rh, najlepszy jest z Castoramy ale jeszcze lepszy jest polski . Ja kupuję torf z polskich zasobów taki

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:05, 15 mar 2019

Do góry
Gocha napisał(a)

Aniu ja mam ich chyba około 15 takich kwitnących już sztuk- jedne większe inne mniejsze. A jeszcze niedawno dokupiłam 10 sztuk kolejnych i nadal mam na nie ochotę. Wczoraj wybrałam się do naszego wiejskiego ogrodniczego bo tam mi powiedziano że będzie dostawa właśnie m in.ciemierników. I jakież było moje zdziwienie - dostawa była i to właśnie od Zymona i to w ilości kilkukrotnie większej niż w LM. Można było wybierać do woli. I oczywiście zakupiłam kolejne 2 szt.
A takie ilości były w sklepie

Prawda że duży wybór był. One przyszły nie podlane dlatego miały zwieszone główki ale już Panie podlały i pewnie dzisiaj będą się ładniej prezentowały.

No to się zaciemiernikowalas
Piękne nowe.
Wybór wielki.
Co to i gdzie ta szkółka jest ?
No widzę ,ze i innych sporo roślin mają.
Ptasi gaj 10:01, 15 mar 2019

Do góry
Teraz za nim coś kupię to foce i sprawdzam w domu.
Tok to schennegold pachnaca. Zresztą u mnie wszystkie azalie pachną. Kupowałam bo mi się podobały.
W zeszłym roku Kindzia pytała o moje inne azalie które super pachną i powæchalam resztę a one wszystkie pachną nie tak intensywnie ale pachnące.

Rododendron też ładny królowa Jadzia. Ma dużo Paczków nawet po kilka na jednej gałązce, inne tak nie były obsypane. Jestem ciekawa jej zakwitu.

Nie wiem czy drogo płaciłam azalie dosyć pokaźne w 5 l po 30 zł a rododendron 35 zł więc jestem z zakupu zadowolona gorzej jak przewieźć w ukryciu.

To graciarnia na balkonie będę sprzątać jak się zmieni pogoda.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies