Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 10:01, 15 mar 2019

Do góry
Teraz za nim coś kupię to foce i sprawdzam w domu.
Tok to schennegold pachnaca. Zresztą u mnie wszystkie azalie pachną. Kupowałam bo mi się podobały.
W zeszłym roku Kindzia pytała o moje inne azalie które super pachną i powæchalam resztę a one wszystkie pachną nie tak intensywnie ale pachnące.

Rododendron też ładny królowa Jadzia. Ma dużo Paczków nawet po kilka na jednej gałązce, inne tak nie były obsypane. Jestem ciekawa jej zakwitu.

Nie wiem czy drogo płaciłam azalie dosyć pokaźne w 5 l po 30 zł a rododendron 35 zł więc jestem z zakupu zadowolona gorzej jak przewieźć w ukryciu.

To graciarnia na balkonie będę sprzątać jak się zmieni pogoda.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:57, 15 mar 2019

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:56, 15 mar 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Wybór ogromny! U mnie były w sklepie 4 ciemierniki
Nie pokazałaś nowych ciemierników... oj, oj!

Ewa już się poprawiam. To są te dwie najnowsze sztuki

A to są wszystkie zakupione z jednego źródła(szkółki)w tym roku ciemierniki. Te posadzone w donicy są innego pochodzenia.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:52, 15 mar 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

[/img]

Koniec pokazu

a początek zbierania pochwał! super wyszło! i dzięki wielkie za relacje z tworzenia...
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 09:39, 15 mar 2019

Do góry
Witam,
Mam ten sam problem i bardzo dlugo nie moglam znalezc odpowiedzi na co choruje moja brzoza (później okazało się, że chorują trzy brzozy), łącznie z tym, że pokazywałam zdjęcia jednemu z największych producentów drzew w Polsce, który powiedział mi, że nigdy się z tym nie spotkał.
To co zżera Pani/Pana brzozę to ogłodek brzozowiec i jedynym rozwiązaniem jest ścięcie i spalenie drzewa (takie info znalazlam w sieci), ale zanim znalazłam tą odpowiedz byłam przekonana, że to jakiś grzyb i smarowałam rany jakimiś maściami, szukając po omacku. Któregoś razu zaczęlam "grzebać" przy ranie i ku mojemy zaskoczeniu wydłubałam stamtąd larwy. Oczyściłam drzewo z larw i zaczęlam szukac w internecie. To chyba żadka choroba bo było mi trudno cokolwiek znależć. Te robaki robią tunele w pniu i po prostu któregoś dnia przy silnym wietrze drzewo się łamie. Tak było u mnie, jedna z gałęzi u drugiej i trzeciej wielopiennej brzozy sie złamały. Potem zaczęłam szukać dziurek w innych konarach i to co znalazłam to wyciełam. Wydaje mi się, że robak nie doszedł do głównego pnia, więc tam gdzie drzewo po przecięciu było czyste nie obcinałam dalej. To było w lutym zeszłego roku, a pierwsze zmiany zaobserwowałam na jesień 2017. Od tej pory nie zauważyłam nowych zmian, ale wcale nie jestem przekonana czy udało mi się pozbyć problemu. Pierwsza brzoza (ta ze zdjęcia) wydaje się być zdrowa, chyba, że robak drązy powyrzej tego co mogę zobaczyć. Pozostałe dwie chore brzozy to Doorenbos i chińska, zreszta obie kupione o jednego producenta, który nie spotkał się z tym problemem.
pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:38, 15 mar 2019

Do góry
Dla Ani /Anabuko/

Taka jest nazywam ją skręcona..
Majówka na Majówce 09:36, 15 mar 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)
Obiecane zdjęcia podciętego derenia, te boczne gałązki zostawiłam specjalnie, żeby je przyszpilić do ziem. Liczę, że się ukorzenią

Było

Jest

No powiem Ci ,że robi wrażenie

napisze tak po cichutku...ja bym go jeszcze krócej ciachnęła ..
Sezon 2017 u Hanusi 09:33, 15 mar 2019

Do góry
Widocznie ja już weszłam w okres, który nazywa się okresem siedzenia i słuchania.

Okresy marzeń, miłości, macierzyństwa i swiatowego niepokoju mam za sobą. Pozostało teraz słuchać czy ktoś do drzwi puka i słuchać ewentualnych gości.

Ale to w zimie. Teraz siedzę i wyglądam odpowiedniej pogody.
A ta jak na złość bez zmian mglista i wietrzna. Dziś ponoć bardzo burzowo w nocy ma być.

Niech w końcu wywieje te skisłe mgły!

Pogodnego nieba dla Was! Taki mam podgląd na ptaszki.

Majówka na Majówce 09:32, 15 mar 2019

Do góry
Wczoraj rozpoczęłam wysiewy, na pierwszy ogień poszły pomidory i papryka.
Niestety zapomniałam zabrać z działki patyczków do oznaczania więc na razie prowizorycznie podpisane żeby nie pomieszać odmian

...uDany ogród 09:32, 15 mar 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
I po kolejnym spacerze Dziękuję Dana

Kasiu cieszę się bardzo, że lubisz spędzać czas w moim ogrodzie
Zapraszam !!

Dla Ciebie tez czerwiec

...uDany ogród 09:30, 15 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Ja też mam drzewa (sosny, modrzewie, świerki i brzozy) ale te kępy Twoich kwiatów wywołują u mnie wielkie wrażenie i do tego ten staw, toż rewelka.
Ja teraz idę w trawy, mam 40 ale większość ma dopiero roczek.

Grzesiu odwiedzę Cię w weekend, ciekawa jestem Twoich drzew
Lubię bujne nasadzenia i oczywiście kwitnienie w ogrodzie. Ciągle nasadzam nowe kwitnące rośliny. Mój ogród był głównie zielony jak go dostaliśmy, a ja uwielbiam kwiaty i owady które przylatują do ogrodu. Dwa trochę go tym rozświetliłam, chyba
Mam sporo traw i niektóre to już ogromne okazy, jesienią są niezastąpione!
Pozdrawiam w piąteczek!!

Trochę czerwca

Mój taras we Francji 09:29, 15 mar 2019

Do góry
Pogoda paskudna u nas ostatnio.
Wczoraj przyszła paczka z roślinami, była w transporcie 7 dni...
Bez komentarza

Majówka na Majówce 09:28, 15 mar 2019

Do góry
Obiecane zdjęcia podciętego derenia, te boczne gałązki zostawiłam specjalnie, żeby je przyszpilić do ziem. Liczę, że się ukorzenią

Było

Jest
Majówka na Majówce 09:12, 15 mar 2019

Do góry
Nikita napisał(a)
moja NATASZA dla ciebie

Faktycznie piękność pasowałaby do mojej kolekcji
Dzięki za kolejne odwiedziny, co do realizacji planów Asi to pewnie będę to robić powoli i odcinkami, coś pokombinuję żeby wilk był syty i owca cała
Buziaki ślę
Żywopłot superwymagania 08:21, 15 mar 2019

Do góry
Po

Żywopłot superwymagania 08:19, 15 mar 2019

Do góry
Przed

Ogród pełen słońca 07:51, 15 mar 2019

Do góry
gdzie_idziesz napisał(a)

Mój wianek dla Ciebie.

Dziękuję za wiosenną laurkę
ogród (nie)Mocy 07:21, 15 mar 2019

Do góry
Dragonka napisał(a)
Cynia próbuje zaimponować.dzien różnicy i dwa centymetry?

Rośnie jak glupia

Witam ale super ja mam zawsze obawę ,że mi nic z siewek nie wyjdzie nie mam cierpliwosci potem do wysadzania takich maciupeńkich roslinek
Sezon 2017 u Hanusi 06:04, 15 mar 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, Ty jesteś jak nie z tego świata! W taką pogodę tylko wylegiwac sie przy kominku, a nie pracować. Ile można nas denerwować i w depresję wpędzać? No ile?
Poduchy piękne będą w klimatycznym miejscu, Jesteś nie do przeskoczenia!

Gratuluję.

Ja narazie ledwie do pionu się postawiłam. Za oknem deszcz i wichura, za ścianą robotnicy pukają przy elewacji. Byłaby pogoda to uciekłabym z tego miejsca, a tak mus cierpieć.

Na najbliższy czas nie zapowiada sę poprawa, aż do 20-tego.
Dziś na poprawę nastroju liliowiec w odpowiednim kolorze, a do ogrodu wczoraj kolejny w odcieniu bieli Tequillas and Lime

ładny kolorpewnie też pachnie. Haniu, no muszę tak w wielu obszarach, widać taka karma
Rododendronowy ogród II. 05:40, 15 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kasiu byłam u Ciebie i fakt sytuacja nie jest dobra. Muszę Tobie i wszystkim innym osobom powiedziec jedno. Ja i Toszka sadzimy inaczej rh, niestety nasze doswiadczenia są rózne. Ja sadzę w torfie kwasnym zmieszanym z ziemią a Toszka przygotowuje skomplikowany mix w skład którego wchodzi kora i poleca rh ściólkowac , ja uważam że to rh szkodzi. Nie będę się z Toszka przekonywac kto ma rację , musicie sami wybrac wg czyich wskazówek bedziecie sadzic.Byc może że Toszka ma wykształcenie ogrodnicze lub lepszą wiedzę, nie bedę sie sprzeczac bo nie wiem i nie widziałam jej rh.Moje rh rosna w miarę dobrze , niektóre są wielkie a ze nie mam w ogrodzie miejsca nie bedę eksperymentowac by sprawdzic czyj sposób jest lepszy. Poniewaz przygotowałas ziemię wg wskazówek Toszki to ja sie nie będę wypowiadac w sprawie Twoich rh, nie chcę podrywac jej autorytetu na forum bo to że robimy inaczej wcale nie musi świadczyc że któras z nas nie ma racji ale nie bedę korygowac jej wskazówek bo musiałabym napisac że kory bym nie dała i nie ściólkowala ,to nie wszystkie róznice miedzy nami, może nie mam racji.Wiem że osoby chcące skorzystac z pomocy mają w tej sytuacji problem,mnie nie zależy na tym byscie sadzili wg moich wskazówek tym bardziej ze oczy nie pozwalaja mi długo byc na Ogrodowisku i odpowiadac na wiele pytań a Toszka co trzeba docenic jest bardzo uczynna i chętnie słuzy radami. Tak więc poniewaz nasze rady się różnią musicie wybrac wg czyich wskazówek postepowac bo sprzecznych momentami informacji nie da sie pogodzic.Poniewaz sadziłas wg wskazówek Toszki popros ją o rade, przepraszam ze tak piszę ale nie mam doswiadczenia czym moze byc spowodowana choroba jesli rh był inaczej posadzony niz ja sadzę .

My bylismy Twoimi uczniami, sadziliśmy wg Twoich rad, wyszło to na dobre, bo znasz moje rodki i widzisz, jak rosną, tak wielkie, że je już tnę, gdzie mi za bardzo wyłażą
Rok temu susza, czasu brak, bo podlewanie, więc jakoś ani oprysk na liście, ani nawóz po kwitnieniu, ale są i uważam, że dorodne. W tym roku dam nawóz długo działający, coby drugi raz nie musieć sypać, bo jaka aura nas czeka, nie wiem, cmokam
i na dowód w podziękowaniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies