Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

pestka56 10:29, 20 maj 2019

Ela, ja to wiem, to o trawniku, ale mój J jest jak uparty muł w kwestii ogrodu i roślin. Jak mówię co ma robić, bo jak nie to, słyszę "posadzone, dadzą radę". Jakiś czas temu furia mnie dzika dopadła i zapowiedziałam, że nie tknę trawnika, bo wiem, bo mam rację i zobaczy. Oczywiście wyszło na moje i moja "mądrala" ma teraz problem, bo ma chwastowisko. Wreszcie go w tym roku walneło jak obuchem. Chodzi i kombinuje co zrobić, a ja mam ubaw po pachy. Ciekawa jestem, kiedy przyjdzie i powie, że nie wie jak poradzić sobie z byłym trawnikiem
Milka 11:19, 20 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Spacerując robiłam fotki

Juki w zeszłym roku ani jedna nie zakwitła jak nigdy

A to rodzaj rutewki przez pomyłkę mi włożono do paczki. Przysłali mi inną wrzosowa ale coś nie bardzo chce rosnąć przesadziłam w inne miejsce zobaczymy czy zmieni się na lepsze po prawej piękny cis, ale słabiutko rośnie to z tych powolniejszych

Niektóre floksiki już przekwitły lub wytrzepał je deszcz na skalniaku się trzymają

Fajnie, że podlało trawnik u ciebie idealny, a tym brzozowym zagajniku, to ja bym juz leżała, a na dodatek hamak możesz tam wstawić z jukami to dziwnie, średnio je lubie, bo cięzko je z czyms połączyć, ale jak kwitną mniam
Milka 11:22, 20 maj 2019

Fota wczoraj

Niby taki drobiazg, a jak cieszy super kwitnie i jaki zdrowy u mnie znowu brzydko.
ElzbietaFranka 14:34, 20 maj 2019

U nas też ulewa, ale przechodzi. Byli nie do wytrzymania tak parno teraz będzie jeszcze gorzej bo nagrzane i będzie parowało. Darmowa sauna.

Rodek piękny, ale to nie pełny jego rozkwit.
AnnaMS 15:42, 20 maj 2019

Nie będę nic sądziła już mam sadzenia dosyć. Brzozy to pijawki niż tam nie urosnie. A pod sosnami rosną grzyby pod brzozami też.

Coś tam zawsze urośnie Ale ok, jak pisałam wcześniej i tak jest pięknie, byłam ciekawa czy masz jeszcze coś w planie , fajnie że masz swoje grzyby
ElzbietaFranka 17:40, 20 maj 2019

Z drugiej strony brzozowy gdzie nie gdzie żółta trawa bo u nas jeszcze tydzień temu było bardzo sucho.

Orliki Sylwii jeszcze w pełni nierozwinięte

ElzbietaFranka 17:50, 20 maj 2019

CD

W tym roku mam marne azalie pachnące nawet nie foce bo nie ma czego

Irys żółty pięknie tutaj rośnie wysoki ok 1 metra

ElzbietaFranka 18:41, 20 maj 2019

Tutaj wysadzalam bergenie. Jeszcze wypielic dokladnie wyrównać i okorowac bedzie ładny zakątek tektura już leży

Piękna azalia czysta biel, żółty aż po oczach bije. Obok rosną 2 szt pomarańczowe zmarzły nie kwitly

frezja 18:47, 20 maj 2019

Sporo pracy włożone, ale efekt cieszy
Fotka ostatnia,jak z Printeresta
ElzbietaFranka 18:52, 20 maj 2019

Tutaj mam też bałagan właściwie nasadzenia są hosty, tawuły arendsa i róże blues i horty, ale jeszcze pod kurnikami chce posadzić bordowe pluskwice i trzmielina płożąca może bluszcz.

To późny rododendron

Tutaj za 3 lata też powinno już być ładnie. Na środku pluskwica jasna biala poniżej czerwonego Rodka