Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Gosiek33 07:25, 20 maj 2019

inka74 napisał(a)

Czterech liter nie urywa ale w ciągu miesiąca będzie gęsto. Jakby ktoś potrzebował złoty tymianek proszę mówić bo jest dużo. Zaraz będzie dużo za dużo.

sądząc po wysokości kępek to raczej złote oregano, jak mu pozwolisz to przepięknie się rozrośnie
sarenka 07:57, 20 maj 2019

Iwona, czy przychodzi taki czas, że możesz usiąść i nic nie robić w ogródku czy cały czas działasz? Wczoraj już klęlam pod nosem bo sił mi już brakowało od paru tygodni próbuje iść do fizjo i coś staje na drodze, w tym tygodniu też muszę odwołać wizytę, a po nocach spać nie mogę bo bark boli, a roboty nie ubywa cały czas sobie mówię,że tylko tulipany wykopie to wsadzę co trzeba,podosadzam i mam nadzieję, że trochę odsapne
Masz może u siebie hamak zawieszony ? Moje dziewczyny pewnie by chciały i zastanawiam się czy można je jakoś wkomponować nie mając drzew żeby na nim rozwiesić
Te sadzonki co masz nadmiar to te takie jasnozielone? To jadalne, co nie? Bo byłabym chętna tylko czy pocztą dałabyś radę wysłać?

Miłego dnia
tulucy 08:07, 20 maj 2019

Iwonka a nie chcesz buksów ode mnie? Nadal bez lokatorów
Gosiek33 08:10, 20 maj 2019

Przypomnij skład Swojego sosu balsamicznego proszę
frezja 10:24, 20 maj 2019

inka74 napisał(a)

A tu narożnik do powiększenia. Z drugiej strony pod tujami też minimalna korekta będzie. I potem tetris mnie czeka z roślinkami

Nie widziałam nigdy tego ujęcia..czyt. tarasu

U Ciebie zmiany z prędkością światła
inka74 10:38, 20 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
sądząc po wysokości kępek to raczej złote oregano, jak mu pozwolisz to przepięknie się rozrośnie
masz rację, poprawiam. Myślałam o jednym a drugie wpisałam. Bardzo lubię jego kolor i zapach. Ale w jednym miejscu gdzie ma dużo słońca to takie spore rośnie. W sumie z jednej sadzonki kupionej z 6 lat temu mam z 8 sporych i kilka już oddałam. A ususzone na jesieni genialne jest do przyprawiania potraw.
inka74 10:47, 20 maj 2019

sarenka napisał(a)
Iwona, czy przychodzi taki czas, że możesz usiąść i nic nie robić w ogródku czy cały czas działasz? Wczoraj już klęlam pod nosem bo sił mi już brakowało od paru tygodni próbuje iść do fizjo i coś staje na drodze, w tym tygodniu też muszę odwołać wizytę, a po nocach spać nie mogę bo bark boli, a roboty nie ubywa cały czas sobie mówię,że tylko tulipany wykopie to wsadzę co trzeba,podosadzam i mam nadzieję, że trochę odsapne
Masz może u siebie hamak zawieszony ? Moje dziewczyny pewnie by chciały i zastanawiam się czy można je jakoś wkomponować nie mając drzew żeby na nim rozwiesić
Te sadzonki co masz nadmiar to te takie jasnozielone? To jadalne, co nie? Bo byłabym chętna tylko czy pocztą dałabyś radę wysłać?

Miłego dnia
W lato odsapnę, teraz jeszcze ostatnie chwile na miksy bylinowe. Jak zrobię to teraz to ładnie do lata się rozrosną. Potem to kiepsko jest przesadzać czy dzielić. Dadzą radę ale ja staram się od lipca do końca sierpnia większych ruchów roślinnych nie robić.

Jak zabałaganisz ze zdrowiem teraz to później będzie dużo gorzej. Nie warto.

Hamaka nie mam ale kombinuję coby zamienić huśtawkę na inną konstrukcję, taką coby hamak lub huśtawkę lub 2 kosze się dało zawiesić. Na razie trwają negocjacje z mężem. A to się zejdzie pewnie z rok, dwa bo trzeba mocny stelaż zrobić taki już na stałe, wymierzyć, zamówić drewno, wylać beton pod kotwy. Oj zejdzie się
inka74 10:50, 20 maj 2019

tulucy napisał(a)
Iwonka a nie chcesz buksów ode mnie? Nadal bez lokatorów
Lucy dziękuję ale muszę z tego co mam zrobić, bo to okazuje się, że jest jedyna odmiana, która daje u mnie radę. Nie wiem dlaczego. Ten taki bardzo drobnolistny. Dodatkowo, co dokupię jakieś to okazuje się, że to inna odmiana i kiepsko to razem wygląda, inny kolor odrostów, inne wybarwienie itp. A to długa na 9 metrów obwódka jest.

Ty zostaw u siebie te otoczki, jak nabiorą masy to będzie to super wyglądało.
inka74 10:52, 20 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Przypomnij skład Swojego sosu balsamicznego proszę
ocet z Modeny balsamiczny, oliwa pomacka i trochę soli. Ocet i oliwa w takiej samej proporcji mniej na więcej. Jak za mało kwaśne - dodaję octu winnego do smaku. Jak ma być bardziej słodkie - miód i szczyptę papryki, dosłownie tyci.
Milka 11:06, 20 maj 2019

inka74 napisał(a)
Normalnie 2 ogród ci rośnie do tworzenia

Ja wczoraj skończyłam zmiany na owalnej. Jabłonka wysadzona. Kalina wsadzona. Po testach widokowych ona najlepiej wypadła. Zobaczymy na jesieni czy nadal będzie mi się podobać. Dosadziłam też jednoroczne u mnie: stipę od Kwartecika i smagliczkę. Podzieliłam sadzonki bukszpanów bo część w obwódce mi padła a w ogóle to jest inna i trzeba ujednolicić. Moczą się do sadzenia. Upchnięte zostały podupadłe lawendy do reanimacji. W sumie z 20 sztuk zostało mi 9. 4 zdechławe i 5 ładnych. No i będzie drobna zmiana linii rabaty obwódki - będzie większa w początkowej części. Na razie owalna wygląda tak

Czterech liter nie urywa ale w ciągu miesiąca będzie gęsto. Jakby ktoś potrzebował złote oregano proszę mówić bo jest dużo. Zaraz będzie dużo za dużo.

A tu narożnik do powiększenia. Z drugiej strony pod tujami też minimalna korekta będzie. I potem tetris mnie czeka z roślinkami

Kawał pracy, z ogrodem nigdy nie ma końca, myślałam, że odpocznę, ale znowu mam przesadzanie