Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 07:55, 11 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Straszą ze ta noc ma byc gorsza,oby nie.

Wiało okropnie.. ale się trochę uspokoiło, jak to zwykle nad ranem.. i powitał śnieg.. ale sie od razu topił..

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 07:55, 11 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)

Z daleka jako tako ale z bliska nieciekawie, krzywe zdarte deski, dach się zapada, ruinka. Będzie dużo lepiej no i jasno, bo taras od północy i wschodu i przez pełny dach było ponuro.

Chciałabym podobny daszek nad tarasem, taki by światła mi nie zabierał. Z czego jest?
Wszystkiego po trochu 07:43, 11 mar 2019

Do góry
Dorotko dziękuję za miłe słowa

Agnieszko zamówiłam ją sobie w Albamar, ale nie wiem czy będzie bo piszą że jest dopiero w produkcji
Zapytam Zagajanki

Iwonko nie mam obwódek z traw, prócz Ice Dance, przed hortensjami na krótkim odcinku, jeżeli można to nazwać obwódką, to wstawiam zdjęcie

Z traw hakonechloe robię częściowo coś w jej rodzaju ale to jeszcze w powijakach, może w tym roku będzie co oglądać.
Chyba Basia3012 ma taką obwódkę

Róże czyszcząc z zeszłorocznych liści częściowo cięłam, ale mam zamiar jeszcze docinać jak zakwitną forsycje, a może nawet wcześniej. Choć pewno będzie mi trudno bo one już ładnie puszczają pąki.
Jeszcze nie zasilałam, przeważnie robię to w kwietniu, boję się za wcześnie
zasilać, żeby nie wystrzeliły a potem przyjdzie mróz i zetnie młode listki.
Miło Iwonko że zaglądasz do mnie
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:41, 11 mar 2019

Do góry
A już myślałam ,że będzie cieplutko a tu taka aura brrr
Troszkę inny zakątek ziemi
I tez wiosna gdzieś sobie poszła

Rododendronowy ogród II. 07:29, 11 mar 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Trochę zdjec

Dzień dobry Bogdziu,
z nieustającym zachwytem zaglądam do Twojego ogrodu Krokusy i przebiśniegi niesamowite.
Ogród w remoncie 07:07, 11 mar 2019

Do góry
Co myślicie na to?

Nie wiem co tam z tyłu wsadzić przy hortce. Miały być bergenie ale nie wiem. Tam już cieniście dość.
Te kulki buksowe mogę tak porozmieszczać?
Przerwa na kawę... 07:01, 11 mar 2019

Do góry
Poranny widok ze śniegiem ; ( ; wiosno, gdzie uciekłaś???
Pamiętajcie o ogrodach 06:51, 11 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Dziękuję Haniu

I po cięciu, wszystkie zostały przycięte, jeszcze dwie muszę przesadzić, a jesiennym zakupom sporobolusów musze się przyglądać i im kibicować bo coś mi się niepodobają.

Oczywiście towarzyszyła mi Funia (gdybym sie zmęczył to ona mnie zabawi... piłeczką i szarpaniem się)

tych na szczęście nie trzeba przycinać

Witaj Grzegorzu u mnie ta trawa co ja ściąles nie ma żadnego zielonego przyrostu sucha może po tym deszczyku wypuści listki
Czytam o wichurach jak u Ciebie było ? U nas spokojnie .
Piesio cudny
Kosaciec żyłkowany - Iris reticulata 00:15, 11 mar 2019

Do góry
Odświeżam wątek - tegoroczne irysy 'Pauline'
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:10, 11 mar 2019

Do góry
W sobotę słoneczko nas przywitało o poranku, więc nas ucieszyło bardzo, bo plany działania były na zewnątrz. Na Dzień Kobiet kwiatków nie było, dostałam szyby do szklarni i świętowanie zostało zaplanowane na sobotę.

Niestety po 14 przyszło mocne załamanie pogody, wiatr i deszcz nas przegonił do domu. Zjedliśmy obiadek i czekaliśmy na choć chwilową poprawę pogody, bo część szyb zamontowaliśmy, część na trawniku leżała, ale trzeba było jeszcze troszkę niektóre elementy wzmocnić. Niestety przerwa trwała długo i przed zapadnięciem ciemności nie skończyliśmy.

Potem otrzymaliśmy alert o wichurach w nocy i czarne myśli nadciągnęły. Oj było strasznie, wiatrzysko, deszcz, błyskawice. Prąd nam wyłączyło w nocy i został włączony dopiero koło południa.
Cały czas myślałam o naszej nieskończonej szklarni. Rano poszliśmy i cud. Stała cała Nie wiem jak, ale stała Przód, tył i jedna strona przeszklona.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:51, 10 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Nieustannie jestem pod wrażeniem Twojej cierpliwości i staranności w tworzeniu wszelkich ogrodowych.
Narzekasz na biegun zimna a ja na biegun suszy. Widziałam że cebule słabo wychodzą - to może mają sporo ściółki i muszą się przebić - ale to dobrze że jest ściółka a cebule sobie poradzą. Ponadto zaobserwowałam że wyłażą pierwsze cebule stare a te z jesieni póżniej.
Przytoczyłam link do super art. o przebiśniegach - polecam .

pozdrawiam

Oj ta ścianka to cierpliwości wymaga Ściółki nie za dużo, raczej zależy to od nasłonecznienia, szczególnie od północy, ale i tak u nas zawsze wiosenne kwitnięcie jest około 2 tygodnie opóźnione w stosunku do tego co w Krakowie widzę. Ściółka u nie pomaga, gdy mam biegun suszy

Tak jest - stare wychodzą wcześniej, a nowo posadzone później.

Jutro muszę ten artykuł przeczytać.
Ale nie jest tak źle u mnie . Dzisiaj dwa iryski i krokusy kwitnące zobaczyłam

I szafirki już się przebiły.

Do raju daleko - u Ewy 23:24, 10 mar 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Przebiśniegi kwitną u mnie pierwszy raz. Chciałabym mieć piękne, gęste kępki. Musze na to poczekać kilka lat. Ale fajnie, że w ogóle są

Ale cudne te przebiśniegi,to chyba nie są te zwyczajne?
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 23:02, 10 mar 2019

Do góry
Dobry wieczór / Dzień dobry
Witam się serdecznie i przyznaję iż podglądam forum od 2011 roku od kiedy ruszyła budowa mojego domu. I pojawiły się wówczas pomysły na ogród, którego nie mogłam założyć. Ale po tylu latach dom stoi, działka ogrodzona i można myśleć o sadzeniu. Coś jest, coś przybędzie. Inspiracji tu bardzo dużo więc Witam się i pozwolę sobie zostać.
Pozdrawiam z pod Warszawy
Nati
Mój ogrodowy pamiętnik 22:28, 10 mar 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Na początku miałam go na jasnym żwirku, dokładnie na mariance.
Posadziłam go bez sensu . Takie pająki z tego wyszły.
I potem go eksmitowałam do przechowalni .

Biała marianna jest za biała chyba lepiej konwalnik komponował by się z grysem granitowym.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:28, 10 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Macie już porządki w ogrodzie?

głupie pytanie bo to przecież niektórzy robotę zaczynają przecież to taki czas
no ale lepiej już by było mieć ogarnięte i leżeć i patrzeć

na krokusy

na iryski

ciemierniki

możliwe że to już mam kwitnące z samosiewu

Czyli Ty masz już ogarnięte?Bo takie fotki to raczej z pozycji leżącej
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:18, 10 mar 2019

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
A no i dach tarasu się modernizuje, na zdjęciach nie przeszkadza mi, nie wygląda jakoś tak źle, ale skoro ku lepszemu to czemu nie. Będzie jeszcze lepiej!

Z daleka jako tako ale z bliska nieciekawie, krzywe zdarte deski, dach się zapada, ruinka. Będzie dużo lepiej no i jasno, bo taras od północy i wschodu i przez pełny dach było ponuro.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:14, 10 mar 2019

Do góry
Dobry wieczór! Jejku,jak mi się u Ciebie podoba, buzia się sama cieszy do tych bratków i wiosny w ogóle. U mnie na targu bratki po 2 zł, drogie strasznie i wszyscy w zmowie, nigdzie taniej jak 1,8 zł nie ma. Ale bratki uwielbiam i zawsze mieć muszę . Pozdrawiam serdecznie i dużo radości z wiosny życzę.

PS. Powiedz proszę co oprócz bażanta rośnie w tej donicy

mira napisał(a)

Za drzwiami do ogrodu... 22:09, 10 mar 2019

Do góry
Berberysy przycięte już jakiś czas!Też pączkują

Za drzwiami do ogrodu... 22:05, 10 mar 2019

Do góry
I trochę zielonej wiosennej drobnicy...przed rozkwitem...
...śnieguliczki ,czosnki...

...przebiśniegi ,hiacynty,listki zimowitów...

... krokusy,żonkile,tulipany...

Za drzwiami do ogrodu... 21:56, 10 mar 2019

Do góry
Róże puszczają nowe listki(po lewej),ale zadziwiają ubiegłorocznymi zielonymi(po prawej)

Tu na obu zdjęciach stare liście
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies