Poczekaj jeszcze może odbić od korzenia.
Kiedyś wynajęłam kogoś do pomocy w ogrodzie. Wyrwała mi wszystkie lawendy bo suche. Wywaliła na szczęście na stertę ziemi. Po 3 tygodniach lawendy były zielone. Do dzisiejszego dnia mam jeszcze kilka.
Pęcherznica Magic ball jest piękna. Kupiłam w zeszłym roku 1 szt w tym roku dokupiłam jeszcze trzy. Mam sporo pęcherznic. Teraz to jakieś wynalazki odmianowe na rynku.
Jeszcze jedna odmianę kupię zapomniałam nazwy też ładna.
Park u Judith, fajna nazwa wątku byłaby
Rabata przestrzenna, lubię takie, a żadnej nie mam oprócz dużych klombów Świetne zmiany, brawo Ty
Wertykulacja i Wam i nam się udała, ale powiem Ci, że zasuwałam i myślałam gdzie ty jeszcze wykroić trawę na rabatę
Mój dzisiejszy zakup to nawóz organiczny Planty, producent holenderski, zastosuje zwłaszcza do zawilców jesiennych bo jakies chlorotyczne liście miały w zeszłym sezonie. A skład taki
Posadziłaś od razu do gruntu? Pięknie się rozrosła, ona, podobnie jak transylwańska woli chyba lżejszą glebę. Ja swoje siewki kolejny rok zimowałam pod dachem, ale nie są takie dorodne. Jedna siewka zakwitła, pokażę. Ta może mieć różowe kwiaty.
Podziwiam warzywnik, bób chyba faktycznie za rzadko posiałaś, ale może chociaż po kilka ziaren w dołek? Jaki kolor kwiatów ma bożykwiat?