Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 20:21, 01 lut 2025

olciamanolcia napisał(a)
No i człowiek głodny-dobrze z mam mix sałat w lodówce

No i na wieczór takie tematy no niby nie powinno się już podjadać, ale co tam wieczór jest długi
eda 20:29, 01 lut 2025

Basieksp napisał(a)

Mam jakiś taki cytrusowy, za dużo też nie mogę pryskać na drzwi, bo w domu mamy naszego kota, on taki nie wychodzący, bez opieki Zapachy napewno wyczuwa, jest wysterylizowany, ale podobno dla niego nie jest dobrze jak wyczuwa inne koty. A na obsikane drzwi mamy taki płyn do pryskania, neutralizujacy kocie zapachy, w miarę się sprawdza.

Pewnie ,trzeba swoje sprawdzone używać sposoby zwłaszcza by swoim kociakom nie szkodzić.
Super sprawa w tunelu u ciebie tyle już zielonego ja muszę nawodnić znaczy podlać bo sucho mam a w skrzyneczkach na zewnątrz zimową cebulkę wsadziłam już ma szczypior pierwszy raz mam taką podobno w czerwcu będzie już duża zobaczymy .
Alija 20:38, 01 lut 2025

Basieksp napisał(a)
Zajrzałam do tunelu. Jesienią eM wysiewał szpinak, rzodkiewki, rukole i jarmuż. Trochę cebulki na szczypiorek. Przez zimę nic nie rosło, na chłody było przykryte agrowłukniną, teraz trochę więcej słońca, powinno ruszyć. Najładniejszy jest szpinak.

Basiu, ależ masz już uprawy, podziwiam.
W ogóle to takie smakowite tematy się na wieczór pojawiły. Też lubię takie różne wersje sałatkowe, szczególnie z rukolą,
bo ja rukolę bardzo, bardzo lubię.
Kordina 20:53, 01 lut 2025

Ojejku! Ile fajnych sposobów na zielone i nie tylko. Ja czasami wykorzystuje drobno krojąc młode listki rzodkiewek
Magara 23:16, 01 lut 2025

O, matulu, jak tu smakowicie
Basia, Wy macie już pełną wiosnę przez te nowalijki
Też co roku miałam szpinak w foliaku przed pomidorami, strasznie mi żal, że w tym roku go nie będzie.
LIDKA 23:21, 01 lut 2025

Przyjdzie sobie człek czytać o kwiatkach i krzaczkach na forum ogrodnicze i od razu zgłodnieje.....

Tu kiełki tam serniczek, gdzie indziej deserek a jeszcze gdzieś cos o baylesie było.

No nie...o tej godzinie miałam już nie jeść.
Basieksp 08:44, 02 lut 2025

eda napisał(a)

Pewnie ,trzeba swoje sprawdzone używać sposoby zwłaszcza by swoim kociakom nie szkodzić.
Super sprawa w tunelu u ciebie tyle już zielonego ja muszę nawodnić znaczy podlać bo sucho mam a w skrzyneczkach na zewnątrz zimową cebulkę wsadziłam już ma szczypior pierwszy raz mam taką podobno w czerwcu będzie już duża zobaczymy .

Taką na warzywniku cebule eM też posadziłam, i też pierwszy raz zobaczymy co z tego będzie, malutki szczypiorek już jest, ale narazie go nie skubiemy, bo za mały pisze, że eM, bo od dwóch sezonów to on przejął warzywnik, ale zaznaczam, że rabaty ozdobne są moje tak daleko niech się nie rozkręca Chociaż eM, hosty swoje już ma i tulipany też
Basieksp 08:48, 02 lut 2025

Alija napisał(a)

Basiu, ależ masz już uprawy, podziwiam.
W ogóle to takie smakowite tematy się na wieczór pojawiły. Też lubię takie różne wersje sałatkowe, szczególnie z rukolą,
bo ja rukolę bardzo, bardzo lubię.

Też lubię rukolę, ma taki inny, wyrazisty smak chociaż nie każdemu może smakować, ja ją lubię chociaż kupna nie ma takiego aromatu, jak taka z warzywnika
Basieksp 08:49, 02 lut 2025

Kordina napisał(a)
Ojejku! Ile fajnych sposobów na zielone i nie tylko. Ja czasami wykorzystuje drobno krojąc młode listki rzodkiewek

Listki żoodkiewki mój syn czasami podjadać, ja jeszcze nie próbowałam. Muszę zacząć, zawsze trochę więcej zdrowego
Basieksp 08:51, 02 lut 2025

Magara napisał(a)
O, matulu, jak tu smakowicie
Basia, Wy macie już pełną wiosnę przez te nowalijki
Też co roku miałam szpinak w foliaku przed pomidorami, strasznie mi żal, że w tym roku go nie będzie.

Jeszcze chwila i będziesz miała nowy tunel, a wtedy zaszalejesz z pomidorami i całą resztą