Daria byliśmy w trzech ogrodach: u Sylwusi, Agi i Iwonki, przeważnie jak na Kraków lecimy to dziewczyny nam tak organizują spotkanie, żeby być co najmniej w dwóch ogrodach
Jak by trawka przy wjeździe była posiana ze dwa tygodnie temu to może bym i na ten deszcz tak nie narzekała,bo wcześniej posiana trawka na ścieżkach warzywniaka już się zieleni i powoli zagęszcza.Wprawdzie jeszcze nie można zrobić jako takich kancików,ale zaczyna wyglądać...W koło ugór więc cudów nie będzie ale ja się cieszę,że jest jak jest Zagospodarować całości nie dam rady,ale pomału wprowadzam ład na ile mi czas pozwala.
Ewuś rozrasta się i to cieszy oczar jednak w tamtym roku tą suszą dostał mocno w tyłek, wiec się nie pozbierał, ale Ola już posadzona i teraz wszystko cieszy, bo kolorki są żurawki zbierają się do kwitnienia..
Widziałam Iwonko porównania u Ciebie, mam nadzieję, że za parę lat u mnie też będzie taki busz Białoboka mam, ale akurat na zdjęciu jodła górska Compacta... różaneczniki teraz cieszą, jeszcze azalie będą kwitły
Monika, no nie wiem, chyba to jest możliwe, że się pomieszają i mutują Często ktoś pisze, że jakiś kwiatek był biały, a się "przepylił", najczęściej na czerwono.
Wiklasia, w punkt
Iwona, uspokoiłaś mnie, bo już się bałam, że z tymi moimi serbami coś nie tak i wegetują, ufff...
Dobra ciachnę, niech tylko przestanie lać, bo przecież w tych warunkach, to jakiegoś grzyba dostaną.
Muszę to sobie sprawdzić w internecie, bo ja zielona jestem, ale wszelkie wskazówki mile widziane. Już znalazłam pistię i wiesz co ja kiedyś kupiłam taką rodzicom do stawu i teraz myślałam o zakupie do mojej kałuży. Ja ją nazwałam kapustką wodną Hiacynt wodny rośnie w żwirze, czy pływa? Śliczny jest.
Dopiero zauważyłam, ze zdjęcia się nie wkleiły, Pomóżcie z tym ostrokrzewem - to rosli na na której najbardziej zależy mi w całym ogrodzie. Liście żółkną i opadają, znajdują się na nich brązowe plamy.