jak się dobrze przyjrzycie, to zobaczycie 3 siewki ciemierników. Kiedyś będą piękne roślinki . Poczekam
a tu mi się ślicznie ciemiernik cuchnący powysiewał . Uwielbiam tą roślinę
dostałam go jako ładną już, podrośniętą sieweczkę od Małej mi, a teraz i mnie się wysiewa
te się nie wysieją
Witaj. Dziękuję . Przy tej ilości róż: kopczykuję. No może młodsze okazy przykrywam stroiszem. Wszystkie ładnie mi przezimowały. Zobaczymy jakie będzie lato, to i kwiaty
No mam i smuteczka. Nahema przesadzana jesienią nie chce ruszyć:
Tu jeszcze trochę tulipanków, połączenie inspirowane tym u Lindsay - tylko dlatego skusiłam się na pomarańczowy/żółty
Ogrodówki już pokazują pąki kwiatowe
A zawciągi zaczynają szaleć - jak już się zadomowiły, to nie wiem czy znów nie będę robić im przesadzanek, bo wcześniej były na brzegu rabaty, a po jej poszerzaniu trafiły na jej środek
Kasia - no nie masz serca - bo chociaż aż tyle fotki z mojego klona czerwonolistnego który mi obiecałaś
ps. no kurcze on widzę w oddali na drugi planie na fotkach się przewija u Ciebie a on taki piękny a Ty mu tak mało uwagi poświęcasz. Zrób mu pełną sesję fotek
Widok spod krzywej brzozy.
Tu wiążę wielkie nadzieje... tu na tej "rabacie pod krzywą brzozą" w tym roku pokombinowałam, dosadziłam rodków i coś późniejszego ale też pod kolor i czekam , mam nadzieję, że to miejsce ożyje.
W marcu i kwietniu była sprzyjająca pogoda i sporo udało się zrobić. Ruderowa to takie moje przekleństwo, rabata w nieustającej przebudowie od lat, może wreszcie powstanie wersja ostateczna (przesadzania drobnych roślin w to nie wliczam).
A co do słonecznej to się dopiero okaże.
Ha, ha wiesz co? Właśnie nazwałaś tę rabatę. Ja zawsze mówię o tym miejscu "przy bramie" a część dalsza (ze świerkami) to "pod płotem". Ale zostanie rabatą słoneczną.