Dobrym sposobem jest wlanie do dołka przeznaczonego do sadzenia wiadra a nawet wiecej wody, zrobienie bagienka i wsadzenie rosliny. Poruszanie rośliny w każdą stronę aby bagienko oblepiło dobrze korzenie i nie było baniek powietrznych.
Toszko ja tylko nie radzę lać chemi... Bo zmasakraowła go torszku Przyjełam założenie być może błędne, że o dobrej ziemi pomyślala ja też przesadzam bukszpany cały rok... Ale one niemal tego nie odczuwają bo przesadzam z wieeeelką bryłą korzeniową
Klon orange dream czy inny? Bo jeśli orange to nazwa wskazuje na kolor
Hortensje moje rok temu chorowały, dwie wypadły...w tym roku wymarzły im liście w czasie przymrozków.... Anita Enya ma dłuższe doświadczenie z anabell, moźe będzie wiedziala...
Małgosiu możemy zjazd forum zrobić w tym terminie w Wojsławicach. Ja byłam tam po raz pierwszy jesienią i byłam zachwycona, obkupiłam się trawami i roślinami. Arboretum słynie z hortensji, kupiłaś jakieś?
Z przyjemniścią pojadę gdy będą kwitły liliwoce.... Tylko czy nie będę w tym terminie na urlopie...
Włśnie się zastanwiam czy ta o odcieniu fioletu to othello czy gospel... Pachnie przepieknie, ale najpiękniejszy jest William . Denerowało mnie , ze deszcz położył kwiaty, czekam na słóńce gdy rozkwitną !