Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

aga_szsz 19:24, 01 cze 2014

UUUU, widzę, że nie tylko ja mam problem z misecznikami. Paskudztwo. Zajrzyj do wątku z zamieraniem pędow cisa, tam znajdziesz jakie środki stosować. ja bym nie czekała i pryskała, też jak będzie odpowiednia pogoda to pryskam. tylko, że nie wiem jaka jest odpowiednia aura na opryski Więc poczekam oby tylko nie padało...
Jagodaa 20:12, 01 cze 2014

Zebrałam miseczniki z trzech kulek... Z jednej bardzo dokładnie, dwie jeszcze wymagają poprawki. Trochę to potrwa, ale trudno, takie życie w ogrodzie.

Dzięki Aga, już mniej więcej mam rozeznanie w środkach, będę działać, gdy larwy wylezą z pancerza .
agam 20:17, 01 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

A nie masz przypadkiem ochojnika na modrzewiach? U mnie to poprzednio była plaga, nawet gdy pilnowałam oprysków.

Mam, oprysk promanalem zrobiony na wiosnę i tydzień temu czymś tam pryskałam i nic. Wygląda fatalnie. Boję się o moje świerki bo to dziadostwo podobno kursuje pomiędzy jednym a drugim
Jagodaa 21:04, 01 cze 2014

agam napisał(a)

Mam, oprysk promanalem zrobiony na wiosnę i tydzień temu czymś tam pryskałam i nic. Wygląda fatalnie. Boję się o moje świerki bo to dziadostwo podobno kursuje pomiędzy jednym a drugim

O ile pamiętam, ja stosowałam Confidor. Paskudne są te mszyce, bo później wszystkie igły robiły się czarne i lepkie.
bleebla 20:56, 02 cze 2014

Jutro sprawdzam swoje cisy. O czymś takim nie słyszałam ale jak zobaczyłam to zamarłam bleee
Jagodaa 21:51, 02 cze 2014

bleebla napisał(a)
Jutro sprawdzam swoje cisy. O czymś takim nie słyszałam ale jak zobaczyłam to zamarłam bleee

Nie martw się na zapas . Gdybym tego dziadostwa nie przywlokła ze szkółki byłby spokój. Szkodników nie da się uniknąć . Trzeba obserwować regularnie rośliny, aby w porę zaradzić.

Dziś nic nie udało mi się zebrać, bo jak tylko wróciłam z pracy, zaczęło lać... żerują sobie więc w najlepsze...
Jagodaa 16:16, 03 cze 2014

Kiedy w końcu będzie ładna pogoda ja się pytam???
aga_szsz 18:38, 03 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Kiedy w końcu będzie ładna pogoda ja się pytam???

U nas podobno na weekend ponad 30 st. A teraz beznadzieja totalna..
agam 20:48, 03 cze 2014

Ja nie wiem jak Wy ściągacie te miseczniki. Mam na samych czubkach cisów. Próbowałam ściągać ale przy okazji łamię przyrosty .
U mnie nie pada, trochę poszalałam z chwastami, wsadziłam dokupione lawendy i wytyczałam linie, po raz setny .
Madzenka 22:30, 03 cze 2014

Jak ściągałaś miseczniki? Jakimś środkiem?