Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Samotnia pod lasem 18:42, 01 mar 2019

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

Też mam na działce paskudnego blaszaka,więc z chęcią zobaczę Twój pomysł na jego zamaskowanie

Każda budowa zaczyna się od blaszaka Ja swojego potem wykorzystałem jako domek ogrodnik, narzędzia, kosiarki, nawozy itd ale brzydkie to paskudztwo i świeci się jak #### i stoi na końcu ogrodu, w części "sadowniczo-warzywno-gospodarczej" Plan jest taki, żeby zasłonić to coś na stałe i nie ponieść dużych kosztów. Jak zawsze po budowie zostają różne rzeczy, trochę ażurów z podjazdu, trochę nadbitki itd. i mam zamiar wykorzystać rzeczy za które już kiedyś zapłaciłem a teraz leżą niepotrzebne do tego rabaty, zimozielone bluszcze itd.

nawet fotek nie mam, bo zawsze robię ta żeby nie było go widać

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:41, 01 mar 2019

Do góry
Dzisiejsze nabytki

podusie do chatki

biała to wsad do niebieskiej poszewki

maty, których nie mam na fotce

i bylinki czyli to co tygrysy lubią najbardziej
cos mnie na różowy ciągnie nie wiem czemu
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:40, 01 mar 2019

Do góry
Piwonie drzewiaste wypuszczają moje jest 3

I ta od Mariusza

I moje nowe donice misy butelka wina dla porównania wielkości

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:35, 01 mar 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Dzisiaj pogoda była kiepściutka, ciemno i mokro. Zimno też.

Czyli dalię lepiej posadzić w kwietniu do donicy? Trzymam ją teraz w garażu, w oryginalnym opakowaniu.

Hortensja Limelight, ma pęknięcia na jednej z głównych gałęzi, zobacz

Myślę że kwiecień będzie lepszym miesiącem na sadzenie dalii do donic, tak jak mówi Asia. W ubiegłym roku robiłem podobnie i rosły w oczach, kwiaty były już w czerwcu.

To pęknięcie spowodowane jest mrozem czy ktoś zawadził o krzew ?

...uDany ogród 18:24, 01 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Bardzo dobry pomysł Danusiu

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:24, 01 mar 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Nadzwyczaj piękne! Te masy i plamy koloru bardzo do mnie przemawiają.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 18:21, 01 mar 2019

Do góry
Czy ktoś mógłby wskazać przyczynę pęknięć gałęzi hortensji Limelight?

Ogródek Iwony II 18:16, 01 mar 2019

Do góry
Ja bym dała z tyłu ekran z kolumnowych cisów, a z przodu rozplenice.

Doświadczalnia bylinowo-różana 18:10, 01 mar 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ten front idzie od Was, deszcz zapowiadają od jutra więc nici z prac ogrodowych.

Zastanawiam się nad tą dalią, jeszcze za wcześnie na sadzenie, chyba że zależy Ci na kwiatach od maja.

O jakiej mówisz hortensji ? okręć taśmą, zrośnie się.

Dzisiaj pogoda była kiepściutka, ciemno i mokro. Zimno też.

Czyli dalię lepiej posadzić w kwietniu do donicy? Trzymam ją teraz w garażu, w oryginalnym opakowaniu.

Hortensja Limelight, ma pęknięcia na jednej z głównych gałęzi, zobacz

...uDany ogród 18:02, 01 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Super zaraz zapiszeę sobie nazwę

Bergenie to jedne z moich ulubionych roślin, jak namnożę dla siebie jeszcze trochę, to uruchomię ich produkcję. Trzeba wypromować te zapomniane, stare odmiany

Tu nad stawem mają około 70cm szerokości rosną tam 3 lata, czas rozsadzać

...uDany ogród 17:52, 01 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Witam i ja cudne kwiatuchy będę szukać na targach

Cześć Boguniu!
Pierwsze wiosenne kwiaty zawsze wzbudzają najwięcej emocji.
Bergenie są warte uwagi, piękne i bezproblemowe. Ja w zeszłym roku w szkółkach zdobyłam kilka odmian, ale nie dość że cena była ogromna to jeszcze mieli po sztuce z gatunku. Teraz muszę czekać aż się rozrosną żeby był efekt

Te mają dwa lata

Ładnie porządkują przestrzeń
Ptasi gaj 17:47, 01 mar 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dzisiaj byłam w Łazienkach wiosny nie widać oprócz kaczek goniących się po wodzie. Wiewiórek brak jak nigdy. Za to ptaków od groma.

I próbują się dostać do karmnika, który nie dla nich stworzony
Sezon 2017 u Hanusi 17:34, 01 mar 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, mój ogród jest 40-to letni, Ale kwiatki gdzieś od 35 lat u mnie. Początkowo tylko warzywnik wokoło, a kwiatki wzdłuż głównej ścieżki i od alejki. Teraz warzyw nie sadzę/ Ot jedną grządkę/ są inne priorytety. Przeszedł wiele odsłon, miałam wiele projektów, w tej chwili jest jak jest w miarę akceptowalny. i jest dobrze.
A ranniki i krokusy trwają i ich nie zdradzę.

Haniu jestem pod mega wrażeniem jest cudownie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:19, 01 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Moje już w części kwitną, ale nie wszystkie, nie wiem od czego to zależy, chyba mam jakies wczesne i późniejsze.
też tak myślę, że kwitnienie zależy od odmiany.

Już za chwileczkę, już za momencik
zakwitną

a palmowy nie zakwitł ale za to utworzył piękną rozetę

Zszywkowy ogród marzeń :) 16:54, 01 mar 2019

Do góry
Zdjęcia z dziś krokusiki, rozchodniki, floksy, tulipany i czosnki coraz większe

W końcu mamy marzec

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:27, 01 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Masz już odpowiednie temperatury do działania w ogrodzie?
Tak zaczęłam już drobne prace porządkowe. Troszkę grabię trawnik, a przy okazji wzmacniam moje słabe mięśnie rąk. Jedną rabatę przygotowałam już do wiosny, bo tam wszystko wcześnie rusza i później nie da się tam wejść, żeby nie narobić szkód. Porządki w ogródku to niezła gimnastyka, ciągłe przysiady i wyprosty, ruch rąk i nóg, to naprawdę świetna ogrodoterapia i tak właśnie traktuję swój ogródek. Tu i ówdzie zakwitają przebiśniegi, niektóre róże rwią się już z pączkowaniem a inne nie zdążyły zgubić zeszłorocznych liści. Trochę ozdobnych traw wycięłam i próbuję z nich zrobić maty ochronne na zimowe chłody dla róż.

Jak tylko stopniał śnieg taki widok ukazał się moim oczom. Naliczyłam w tym miejscu 37 kretowisk. Już posiałam tam trawę, mam nadzieję, że da radę wzejść bo u mnie już sucho w ogródku. Pod świerkami w okolicy altany już 2 razy podlewałam rh, hortensje i tuje. Czyli sezon ogrodowy u mnie już otwarty. Krety nie odpuszczają i dalej niszczą mi ogród.

Przedziwny Ogród 16:12, 01 mar 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Agatko widzę,że do Ciebie goście od razu z ciastem wpadają,nic dziwnego...bo w takich kolorowych,pięknych okolicznościach ogrodu i dekoracji ,którymi dodatkowo go przystrajasz to niesamowicie miło wypić kawkę

Karlos to prawdziwy gentelmen, z pustymi rękami w gościnę nie przychodzi Takie pyszności... , tylko które wybrać?
Czy Ty wiesz, że przez tyle lat, tylko kilka razy piłam herbatę ( kawy nie pijam) na zewnątrz. Nie miałam czasu. Ale bardzo często przesiaduję w różnych częściach ogrodu.

Sezon 2017 u Hanusi 15:59, 01 mar 2019

Do góry
Izabelko, te krokusy sa niezawodne, nawet między betonem wyrosną. Niżej odmiana szlachetna

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 15:26, 01 mar 2019

Do góry

Witam.
Pomału za oknem wiosna a więc przegląd roślinek. W zeszłym roku posadziłem cisy i na jednej ścianie krzaki od dołu do mniej więcej połowy swojej wysokosci mają jaśniejsze igły. Sprawdzałem i na razie nie oblatuja. Krzaki te w zeszłym roku miały owoce które do chwili obecnej nie oblecialy. Zauważyłem że właśnie przeważnie tam gdzie są jeszcze owoce są te jaśniejsze igły. Czytałem posty w tym wątku i chciałem się upewnić u bardziej doświadczonych. Czy to też jest osutka i czy już można z nią walczyc. A być może to coś innego. Tak na marginesie krzaki były już na wiosnę pryskane promanalem
Prosze o poradzę
Pozdrawiam
Artur
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 14:50, 01 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rozpoczęłam sezon warzywny, choć w namiocie niezły bałagan

Bez bałaganu nie ma sezonu rozpoczętego. Miły bałagan dla oka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies