Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

ElzbietaFranka 23:04, 01 maj 2019

U nas o tej porze wszystkie skwery, przydrozne trawniki byly wykoszone a w tym ruku nie ma czego kosic. U sasiada na lace trawa ledwo ledwo urosla, zboza tak samo.

Cale poludnie Polski nie narzeka na brak deszczu a tutaj zgroza.

A ja uwielbiam horty ogrodowe i bukietowe jedne z kwitnieniem nieraz zawodza te na zeszlorocznych pedach nigdy nie wiem ktore bukietowe i tak pisze.

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 23:15, 01 maj 2019

Ewa jeszcze robie przeglad twojego ogrodu i widze u ciebie biale tulipany i jakies ciemne napisz jak sie nazywaja te biale, czy jestes z nich zadowolona, czywyciagas, ich z ziemi.
eVka 08:53, 02 maj 2019

malinia napisał(a)

Bo jak ktoś potem kupi bukietowe... To miłość do ogrodowych przepadla. Ja mam 6bukietowych 4ogrodowe.mysle czy się ichy nie pozbyć

Też tak uważam, mam dwie bukietówki tylko dlatego, że jedna była wsadzoną jako jedniroczna do donicy i szkoda było wywalać to wsadziłam na rabatkę a drugą tą kwitnąca na tegorocznych pędach córka kupiła, a raczej wymusiła żeby jej kupić u Ciepłuchy. Bukietówki są cudowne i dużo ładniejsze.
malinia 09:00, 02 maj 2019

effka napisał(a)

Też tak uważam, mam dwie bukietówki tylko dlatego, że jedna była wsadzoną jako jedniroczna do donicy i szkoda było wywalać to wsadziłam na rabatkę a drugą tą kwitnąca na tegorocznych pędach córka kupiła, a raczej wymusiła żeby jej kupić u Ciepłuchy. Bukietówki są cudowne i dużo ładniejsze.

dlatego nie wiem czy ich nie wymienie na limelight
eVka 09:06, 02 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

Będzie nowe pole do popisu . I skoro zabierze się za to dojrzała ogrodniczka na pewno wyjdzie super .

Oj nie nie, to był żart, niestety nie mogę obsadzać sąsiedniej działki bo kiedyś moja siostra ją sprzeda. Nie mieszka w PL i nie będzie się na niej budować, a szkoda. Na razie mamy tam warzywnik i pas miskantów Giganteusów.
Z tą dojrzałą ogrodniczką to przesada bo zaledwie dwa lata grzebię w ziemi ale bardzo dziękuję
malinia 09:08, 02 maj 2019

effka napisał(a)

Oj nie nie, to był żart, niestety nie mogę obsadzać sąsiedniej działki bo kiedyś moja siostra ją sprzeda. Nie mieszka w PL i nie będzie się na niej budować, a szkoda. Na razie mamy tam warzywnik i pas miskantów Giganteusów.
Z tą dojrzałą ogrodniczką to przesada bo zaledwie dwa lata grzebię w ziemi ale bardzo dziękuję

Ewa zawsze możesz zostać moją siostrą ;D
Rejzi 09:19, 02 maj 2019

Przyszłam podglądnąć a tu takie śliczne zmiany Najbardziej podoba mi się widok wokół tarasu, z tymi grabami jest przepięknie
eVka 10:05, 02 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
U nas o tej porze wszystkie skwery, przydrozne trawniki byly wykoszone a w tym ruku nie ma czego kosic. U sasiada na lace trawa ledwo ledwo urosla, zboza tak samo.

Cale poludnie Polski nie narzeka na brak deszczu a tutaj zgroza.

A ja uwielbiam horty ogrodowe i bukietowe jedne z kwitnieniem nieraz zawodza te na zeszlorocznych pedach nigdy nie wiem ktore bukietowe i tak pisze.

Pozdrawiam

Elu, widzę właśnie dramat miejscowości bez kropli deszczu. W lesie,gdzie mamy domek jest tak sucho jak nigdy, zero mchu, który zawsze porastał podszycie, zobacz:

A u nas wczoraj jak dzwoniłam do brata znów padało
Życzę Ci mnóstwa deszczu!

Hortki ogrodowe też piękne ale ta zawodność kwitnienia jednak odbiera im plusów.
eVka 10:13, 02 maj 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Ewa jeszcze robie przeglad twojego ogrodu i widze u ciebie biale tulipany i jakies ciemne napisz jak sie nazywaja te biale, czy jestes z nich zadowolona, czywyciagas, ich z ziemi.

Oczywiście nie pamiętam ale sprawdzę w archiwum.
Są ładne i nie wykopuję ich. Kwitną drugi rok.
eVka 10:14, 02 maj 2019

malinia napisał(a)

dlatego nie wiem czy ich nie wymienie na limelight

Limki uwielbiam, są najlepsze!