Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 06:47, 02 maj 2019

Graf Lennard

tulipany z tych nowych odmian, ale się mnożą i kwitną warto je mieć

żagwin
mirkaka 06:55, 02 maj 2019

widoczek, widać jaki trawnik, same chwasty, jeszcze ani razu nie koszony, ciężko rośnie , susza, mimo podlewania

wąż ogrodowy rozciągnięty, codziennie w użyciu

Rojniki od Pani Przyrody
mirkaka 07:03, 02 maj 2019

I takie tam - wszystkiego po trochu

jakiś fiołek

tolmiena,

jasnota

Admiration

zbigniew_gazda 08:17, 02 maj 2019

No to Mirko zaczyna się u Ciebie spektakl. Cudny masz ogród, zadbany a susza nam wszystkim doskwiera. Powtórzę za innymi - dawaj foty bo my chcemy oglądać i podziwiać. A to mnie zaintrygowałaś obfitym nawożeniem tulipanów. Spróbuję i ja - tylko muszę kupić nawóz do cebulowych. U mnie wykopywanie odpada bo tulipany rosną pod świerkiem gdzie jest ogromna susza i posadzone wśród pachysandry. Będę nawoził i mocno podlewał.
Anusia 08:39, 02 maj 2019

Tak powtórzę za Zbyszkiem, zaczyna się spektakl. Mimo suszy ogród dobrze wygląda. Trawnik u mnie podobny. W prawdzie po wertykulacji dostał trochę oddechu ale chwasty jak były tak są.
sylwia_slomc... 09:18, 02 maj 2019

Spektakl tulipankowo rodkowy
Pontyjke masz dorodną
ale będzie zapach w ogrodzie
10:28, 02 maj 2019
mirkaka napisał(a)
Graf Lennard

...

tulipany z tych nowych odmian, ale się mnożą i kwitną warto je mieć

Piękne, a wykopujesz?
mirkaka 11:46, 02 maj 2019

Monika, tak wykopuję
Anda 11:54, 02 maj 2019

Pokaz rodkowy się zaczyna Piekny ten Graf. Tulipany śliczne.
A tolmienę musiałam sprzawdzić, nie znałam przedtem i się dowiedziałam, że po niemiecku ta roślina nazywa się "Kura z pisklątami"
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sonka 12:30, 02 maj 2019

U nas padało na szczęście, ostatnio nie podlewałam, cieszę się,że się ochłodziło, bo rodo tak szybko nie przekwitną. U mnie już większość kwitnie, azalie jeszcze tylko nie. Ładny ten Graf, jak graf to graf. Ja uwielbiam wcześnie kwitnącego Garten Direktor Riegen, już kończy kwitnienie, ale kwiaty ma ogromne. Niestety muszę go z gęstwiny wyciągnąć i dać w inne miejsce. Tulipanom podsypałam już, nie będę wykopywać, nie chce mi się, jak będę chciała cebule to mi wyślą karton z NL.
Bardzo mi się podobają u Ciebie krawężniki i kształty rabat mam granit, który został jak robiliśmy kostkę i tak myślę, że może sama się za to wezmę.Trawę już kosiliśmy dwa razy i znów wymaga koszenie, to chyba nie jest źle.
Oczywiście też czekam na barwy Twojego ogrodu. Ile lat ma Christophen Wren, piękny jest.