Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka Asi :) 23:09, 13 kwi 2019

Do góry
I z zeszłego roku

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:09, 13 kwi 2019

Do góry
Muszę sobie taki stoki roboczy zrobić, bo w ogrodzie i tak sporo roboty na kolanach.

Święta za tydzień, a ja dzisiaj chwasty wyrywałam w ogrodzie. Najwięcej przed domem i tej szczelinie pomiędzy kostką a krawężnikiem - 30 m.
Tak dłubanina nożem

I po.

Zawilce gajowe mam tu w barwinku.

Ogród Małej Mi 2017 23:07, 13 kwi 2019

Do góry
abiko napisał(a)
A skąd lepinox? czeski?
Ja też bym się pisała i moja sąsiadka chyba też. Zapytam.

Jest na polskich stronach , ale 190 zł plus przesyłka.. jak się nas trochę uzbiera to kupie, ale nie chce ryzykować kupna całości jak nie wiem czy to wogle się sprawdzi. Czy to nie bedzie jak na opuchlaki .. pomagało ale nie eliminowało

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:04, 13 kwi 2019

Do góry
Z dedykacją dla Agi

I dla Gosi

Ogród Małej Mi 2017 23:04, 13 kwi 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ale idelane wysiewy.
A ja tam sieje sama.Też często za gęsto ma.A często akuratnie.

Piękna wiosna .
I bergenie ładnie obfocone.

Zawsze ma ma za gęsto i to tak o 2000% Nie mam kiedy przerwać , a potem to już nie wiem jak sie do tego zabrać.. taśma może rozwiąże problemy
Pooli przekwitają, wiśnia w blokach startowych,.,, to już pełnia wiosny.. tylko zimna jak cholera.

Kwiaty we włosach 23:03, 13 kwi 2019

Do góry
Trochę fotek z dzisiejszego poranka

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:02, 13 kwi 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Dzisiejsze fotki ogrodowe robione przez okno...na szczęście już czyste to okno . bo za oknem zimno i deszczowo....ale wiosennie mimo wszystko

U ciebie był deszcz ?U mnie by się przydał.A tu nic nie było.a traw posiana leży
Widoczki wiosenne piękne
Działeczka Asi :) 23:01, 13 kwi 2019

Do góry
A taki miałam domek

Ogród Małej Mi 2017 23:01, 13 kwi 2019

Do góry
adkawi napisał(a)
Aniu ,a niedawno posadziłam fajne 3 stożki buksów ech,najgorsze jest to ze nie będę miała ich czym zastąpić ,mam posadzone 6 sztuk w rzędzie i kulki no chyba że będę walczyć z tym dziadostwem,ale czy jest sens?.U nas z cisami kiepsko ,będę musiała szukać gdzieś dalej .A co z gościem od plantacji buksów masakra ..ma takie piękne ..Ja już tez posiałam ,ale normalnie,za to ogórki będą z taśmy .U nas przez 3 tygodnie susza dopiero dzisiaj posiąpiło ,dobre i trochę.Ciekawa jestem jakie będzie lato.

Kulki i stożki z cisa są równie fajne.. ale żywopłotków nie ma czym zstąpić

Ale nastawiam się że długo tak nie powalczę z ćmą.. bo to jest ohydne .. jak z horroru.... bleeee

I rabata w całości.. bo robię tylko fragmenty.. nie wiem dlaczego

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:01, 13 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U nas gho nie ma A przędziorek wcina mi świerki conika i takie drobnoigiełkowe niebieskie kuliste( niepamiętam nazwy)Z jednego już niewielem zostało mimo oprysku

Mogę Ci kupić.

Popatrz co ja dzisiaj robiłam - sadziłam kłącza dali w garażu na podłodze, bo wypuszczają pędy. Musze ten stolik roboczy sobie zmajstrować.

Ciekawe kto mnie tą chorobą daliową zaraził

Posadzone.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:00, 13 kwi 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Zapowiadają zimne noce a nawet przymrozki do minus 3 więc dziś na wszelki wypadek zrobiłam sesję mojej magnolii Susan gdyby jednak mróz miał jej coś zaszkodzić na urodę

Magnolia Piruette jeszcze nie ruszyła nawet. Widać jakieś pączki ale nie wiem czy to będą liście czy kwiaty. Susan mam tuż przy domu w zacisznym miejscu a Piruette na wygwizdowiu więc ją rozgrzeszam że jeszcze zwleka.....

Twoja magnolia jest podobna do mojej Ann
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:59, 13 kwi 2019

Do góry
brzezina ruszyła

w kapliczce siedział, przed deszczem schowany cwaniak

podgląda czy sobie pójdę

wiąz
Moja glebo terapia 22:59, 13 kwi 2019

Do góry
kerii napisał(a)

Nie mam pojęcia co to za paproć w każdym razie rozrasta się fajnie nie koniecznie tam gdzie bym chciała ale da się to korygować

Mam podobną paproć za garażem schowaną.I też nie wiem co to za odmiana .
Muszę ją teraz przesadzić, bo tam pewne rzeczy Bedą przesuwane.
Musze pomyśleć, gdzie i jak ją tam na nowo posadzić
Hosty widzę też masz piękne
Kwiaty we włosach 22:58, 13 kwi 2019

Do góry
Basiu nie wiem czy motyle kiedykolwiek zawitały do domku, więcej chyba jako ozdoba.
Dana no sówki, mam ich większą kolekcję, koleżanka zbiera porcelanowe żaby, zawsze coś się wymyśli aby nie było nudno.
U nas dziś wiosenny deszczyk, ciekawe jaka jutro pogoda i co się więcej zazieleni.
Clematisy mam, (siostra nabyła) tylko muszę nazwy poszukać, na pewno Jan Paweł II, Popiełuszko, Duchess of Edinburgh - te są białe i jeszcze 2 różowe ( nazwy potem).

Tutaj będą miały miejsce : jest tam zacisznie, dobrze będą tam miały, tylko jeszcze jakieś pergole trzeba skombinować.

Ogród Małej Mi 2017 22:56, 13 kwi 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Chciałabym pocieszyć, ale wiem, że dolecą, to co będę oszukiwać
Feromony przyszły, teraz powiesić pułapki.. ale tak zimno, że ćma jeszcze chyba też się obija

Ja dziś przekopałam jedna grządkę. i posiałam pietruszkę i marchewkę. Ogrodnik pełna gębą..ha, ha, ha
Tym razem na tasiemce, bo zawsze mam za gęsto..

Ale idelane wysiewy.
A ja tam sieje sama.Też często za gęsto ma.A często akuratnie.

Piękna wiosna .
I bergenie ładnie obfocone.
Ogród Małej Mi 2017 22:55, 13 kwi 2019

Do góry
katel napisał(a)
Mi właśnie łubin zjadły - a ledwo się wychylił .

Ciężki los ogrodnika.. dlatego łubinów nie mam, bo je lubią różne robale, których ja nie lubię

Dlatego też wylatuje u mnie bergenia.. paskudnie rośnie.. nie będę się doktoryzować co zrobić aby było lepiej.. nawet ten jedyny fragment jako-tako mnie ni przekona bym ich nie wyciepała..

Posadzę trawy.. hochle sadzone w listopadzie żyją Hura

Za drzwiami do ogrodu... 22:55, 13 kwi 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Jeszcze nie wszystkie rekwizyty wyniesione i rozstawione:

U mnie też nie wszystkie są już w ogrodzie.
Ale twoje fajnie już z roślinkami się prezentują .Brawo Aniu !!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:55, 13 kwi 2019

Do góry
pasuja do wrotyczu

za stokrotką chyba wschodzi mikołajek, albo dzwonek jakiś

żylistki w łace ślicznie świecą żarówy i juz w pąkach

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 13 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

poidełko ustawione
Śliczne jest

Dopiero dziś uzyskałam normalny dostęp do netu
Cieszę się, że poidełko doszło w całości, że znalazło swoje miejsce, że się Tobie Sylwio podoba i mam nadzieję, że pticom też Niech im służy
Przy okazji dziękuję za słowa uznania tym, którym dzieło moich rąk również się spodobało

Sylwia, zazdroszczę wiosny, u mnie ostatnie noce to mocne przymrozki, dziś w nocy było minus 7 i mam wrażenie, że wszystko szlag trafił Chyba się za bardzo pośpieszyłam z odkrywaniem, porządkami i cięciem
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:53, 13 kwi 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Już kiedyś czytałam o tym dobroczynku, ale nigdzie nie widziałam stacjonarnie. Ile takie coś kosztuje?

Gosiu zapytam i napisze, bo zapomniałam
Z moją pamięcią coraz gorzej z wiekiem. Zapomniałam ile dalii zamyszkowałam po kątach w garażu. Ale dzisiaj podczas porządków chyba wszystkie znalazłam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies