Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 14:41, 26 lut 2019

Do góry
Special for You

Okno na ogród 14:33, 26 lut 2019

Do góry
Wiosna w moim ogródku:

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:32, 26 lut 2019

Do góry
Ambrowiec ma juz duze paczki, nie za wczesnie?
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:31, 26 lut 2019

Do góry
Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 14:30, 26 lut 2019

Do góry
Wychodza przebisniegi (Galanthus woronowii) pod ambrowcem, posadzilam tam 160 sz jesienia.
Czy to normalne ze krokusow jeszcze nie widac? Dalam na Laczke 100 sz 'Crocus Tommasinianus Roseus'. Mam nadzieje ze dobrze je posadzilam bo u krokusow to nigdy nie wiem dzie gora a dol....
Stwórz ze mną mój ogród 14:28, 26 lut 2019

Do góry

Efffa napisał(a)
Jaka będzie elewacja?

Dzięki, że do mnie wpadłaś!
Zajrzyj na stronę trzecią mojego wątku tam wstawiałam zdjęcia z projektu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/7762-stworz-ze-mna-moj-ogrod?page=3

nie wiem tylko bo my nie będziemy mieć desek tylko tynk drewnopodobny i się zastanawiamy czy dąb czy jabłoń.. to są te kolory 2 i 4 od lewej (2 dąb 4 jabłoń)

Dąb:

Jabłoń miodowa

Mąż by bardziej jabłoń bo się boi że dąb wyjdzie sraczkowaty (sory za wyrażenie ) ja natomiast boję się, że jabłoń wyjdzie żółta, ale stanie chyba na jabłoni.... jest może taka bardziej nietuzinkowa? zobaczymy nie wiem kiedy wejdą z tą elewacją bo jesteśmy chyba 3 w kolejności a nie wiadomo kiedy się tak naprawdę skończy zima Jedno wiem - ten rok to będzie istne pobojowisko - straciliśmy drogę przed domem bo kopią kanalizację, potem będzie armagedon przy elewacji, potem mi rozkopią parking bo będziemy się przyłączać do kanalizacji i tak się szykuje ten rok wykopkowo

Majówka na Majówce 14:16, 26 lut 2019

Do góry
makadamia napisał(a)
Uprzedzałam, że to nie takie proste
coś pomiędzy wersją 1 a 2.
Obie wersje są ok, zależnie od tego, czy chcesz styl bardziej czy mniej swobodny
Co jest ważne:
Ta linia rabaty przed tarasem musi być wygięta w stronę ogrodzenia, a nie do środka:

jeśli będzie szła tak jak po czerwonej linii, to powstaje wtedy wrażenie, że taras jest wciśnięty na siłę w kąt ogrodu.

No uprzedzałaś, uprzedzałaś a ja goopia myslałam, ze tylko tak straszysz
To ostatnie mi się widzi najbardziej.
Jak Ty te linie rysujesz w Paincie? Nosz kurka chyba sobie jakiegoś tutoriala zapodam
...uDany ogród 14:13, 26 lut 2019

Do góry
No to pokażę wam ogródek, który chcę i muszę trochę przerobić, bo czasami chciałoby sie choć wypić kawę w plenerze Nie będą to jakieś spektakularne zmiany, ale mam nadzieję, że będzie miło

Po lewej rośnie Wajgela , dalej Jaśminoweiec przed nim Migdałek potem kilka lilaków w różnych kolorach , dwie brzozy , ogromna czerwona leszczyna( tej Mama zakazała tykać) i ogromna róża multiflora. Widać ogromnie zapuszczony trawnik, tj. coś co nim ma być
Po prawej składzik rzeczy niepotrzebnych, a za nim domek ogrodnika.
Razem z domem działka ma 600 metrów zatem tego ogródka może jest z 250 m2
Niby mało, ale roboty cała masa...

Ogólnie wygrabiłam dzisiaj z grubsza, ale po wczorajszym maratonie w domu to wszystko, na co mnie stać

W ogrodzie wiosna

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:49, 26 lut 2019

Do góry
ja tez wpadam z imieninowymi zyczeniami
niech sie szczesci w domu i ogrodzie

Majówka na Majówce 13:48, 26 lut 2019

Do góry
Uprzedzałam, że to nie takie proste
W każdym razie masz dwa wyjścia: albo zrobisz linie rabat dokładnie po okręgach i wtedy na łączeniach wychodzą Ci kąty:

albo tylko lekko sugerujesz się tymi okręgami i wtedy wychodzi Ci jedna, długa linia falista

coś pomiędzy wersją 1 a 2.
Obie wersje są ok, zależnie od tego, czy chcesz styl bardziej czy mniej swobodny
Co jest ważne:
Ta linia rabaty przed tarasem musi być wygięta w stronę ogrodzenia, a nie do środka:

jeśli będzie szła tak jak po czerwonej linii, to powstaje wtedy wrażenie, że taras jest wciśnięty na siłę w kąt ogrodu.
Ogród Mirelli 13:32, 26 lut 2019

Do góry
Znalezione schowane w trawie

Ogród w remoncie 13:22, 26 lut 2019

Do góry
Marnie bo marnie ale coś zaczyna kwitnąć

A poza tym choć świeci dziś pięknie słoneczko to zimno bardzo. Wieje mroźny wiatr. Wczoraj udało mi się trochę popracować w ogrodzie, wysypałam korą rabatę przy garażu.
Stwórz ze mną mój ogród 13:07, 26 lut 2019

Do góry
Ponieważ mój wątek umiera naturalnie a może poprostu ja go uśmiercam nieobecnością dodaję zdjęcia z wakacji ku pokrzepieniu samej siebie i może zapraszając w ten sposób już w końcu wiosnę.... Licząc, że ten mój ogródek, który teraz nie wygląda obudzi się z zimowego snu

Słoneczniki:

Kwitnące żurawki

Hibiskus

I kwitnące rozplenice do zakochania

i z lawendami po cięciu

taki mój domek bunkier

W tym roku szykują się zmiany ponieważ w końcu się zrobi elewacja i znalazły się fundusze na roślinki do ogródka, tak więc będzie się działo. Nie mogę doczekać się aż klony ruszą, bez wypuści pączki i wszystko się zazieleni.
Wsadziłam też kilka tulipanów cieawe, czy wyrosną. Niebawem obpstrykam ten mój mini ogródek w spoczynku, a może już zdąży się ożywić?
Mój ogrodowy pamiętnik 13:01, 26 lut 2019

Do góry
Ja mam dwa powojniki, jeden pieknie pachnie to Sweet Summer Love, jest taki eteryczny, ma drobne amarantowe/fioletowe kwiatki. Pachnie lukrecją (tak piszą) dla mnie marcepanowo, słodko.
Daj znać jak zerkniesz to usunę zdjęcia.

Ukojenie 12:45, 26 lut 2019

Do góry
W oczekiwaniu na sezon probuje nowego. Docelowo chcialabym kiedys zrobic naszyjnik krywulke
Chwilowo trwaja proby na dwukolorowym wzorze i koralikach, ktorych mam najwiecej

Smiesznie jest
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:36, 26 lut 2019

Do góry
To ja również dołączam się do życzeń. Wszystkiego najpiękniejszego w życiu i w ogrodzie

Majówka na Majówce 12:36, 26 lut 2019

Do góry
Byłam wczoraj z moim młodym dopasować kola (z planu Asi ) ło matko, nie widziałam, ze to taki hardcore , ale coś tam udało się zdziałać. Generalnie konkluzja taka, ze żeby zachować komunikację (temat wrażliwy dla niektórych ) musi być szerszy przejazd i tym samym więcej przestrzeni nierabatowej. Po wyznaczeniu kół zgodnie z planem takie coś wyszło - mam nadzieję, ze cokolwiek widać.
Brzegi rabat zaznaczałam czym się dało, przedłużaczem, wężem ogrodowym, który za cholerę nie chciał współpracować, w ostateczności sznurkiem, który nie chciał być prosty tylko kwadratowy

Tak jest według planu - po lewej stronie linię wyznacza pomarańczowy przedłużacz (serio jest tam ), i dalej biały sznurek

A tak chyba będzie musiało to wyglądać

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:26, 26 lut 2019

Do góry

sosna Fastigiata sprowadzona w dół o około 1,5 m zachowała naturalnie wyglądajacy wierzchołek
Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 12:25, 26 lut 2019

Do góry
I jeszcze zagadka. Padla mi roza, sadzona w listopadzie. W grudniu na pewno byla jeszcze ok, w styczniu jakos nie zauwazylam, zeby cos z nia bylo nie tak, ale moze bylo, a w ten weekend zdumialy mnie suche glazki. Rozgrzewbalam kopczyk, tam tez bylo sucho, wiec wykopalam calosc, suche nawet korzenie. Mrozow duzych nie bylo, woda nie stala, bo tam jest dobry drenaz, za sucho tez nie bylo. Roza byla b ok, jak sadzilam, duza czesc nadziemna i podziemna. Wszystkie inne zyja, nawet te zadolowane, plus czesc dosc niedbale, w tym roza praktycznie bez korzeni. Mogla byc na cos chora, czy cos mi w ziemi siedzi? Pod plotem rosla, ale te 60-70cm dalej pod tym samym plotem rosnie Zefiryna, i ona ma sie swietnie. Biedna Augusta Luisa

Oswajanie ogrodowe, czyli work in progress 12:18, 26 lut 2019

Do góry

Ulubione cyklameny, juz druga zime w donicy, ale sie rozmnazaja, a to dobry znak. Nowosc do donicy z woda, czyli skrzyp.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies