Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:47, 01 cze 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

Marzenko co to za trawki na tym zdjeciu pod drzewkami ?

To carex morrowi niektóre są ice dance a inne NN. Rozsadzane i dlatego takie marne
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:42, 01 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Leonardo ma masę pąków ... różanka czeka na czerwonego bendom oba ...

a na tle cegły rabata po wytarganiu tulipanów czeka na róże ... będzie różanką

trochę koloru z tarasu ...

]

Nom mlaskam z uznaniem
Widzę ze lawendy zaraz wystartują.
Iza przypomnij czy viva u. ciebie kwitła po raz drugi? Bo myslę że je po kwitnieniu ostro upierdutam (uwielbiam to słowo Malej Mi) aby jesienia już ich nie ruszać
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:39, 01 cze 2014

Do góry
Ha a ja pomidroy mam wielkiej donicy 4 szt... Bo już miejsca w warzywniku nie mam...
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:38, 01 cze 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

To Boule de Neige

Ania czy ona miewa więcej bordowych plamek?
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:37, 01 cze 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
Madżen, dzięki za poradę.
Powiedz mi jeszcze, czy mogę go podlać florowitem teraz, gdy odkopywałam i zakopywałam go wczoraj w tym samym miejscu, czy poczekać jakiś czas?

A oto zdjęcia aktualne...

Tak było przed ciachnięciem, cały żółty, w większej części do gałęzi

Zbliżenie już po obcięciu suchych i brązowych liści...]

Teraz pod żadnym pozorem nie podlewaj florovitem. Jesli go tak wykopałaś jak pokazałas na zdjeciu , otrzepałaś całe korzenie z ziemi to on przezywa szok. W tych temepraturach , ktore są jeszcze dodatkowo go meczysz. Teraz go podlewaj systematycznie i juz nic nie rób więcj z moesiąc jesli będą upały to go nakryj agrowłókniną aby go dalej słońce nie paliło. Już za pózno na przesadzanie bukszpanów.
Aha i przypadkiem od nadmiaru troskliwości nie zalej mu teraz korzeni wodą...
Czy Ty go tak pod sama ścianą posadziłaś? Nie będzie miał przewiewu zatem nie waż sie lać wody mu po liściach bo go grzyby zjedzą
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:30, 01 cze 2014

Do góry
A trytomy mi wygniły... Marnie odbijają,,,,, chyba będą eksmitowane jesienią w inne miejsce
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:28, 01 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak ma 4 to lepiej bo od razu będzie większa... i mam nadzieję, że Aurea i szczepiona, bo te rosną pięknie, a reszta to taka rosochata
Ja jestem zachwycona katalpą i nikt mi nie powie, że to brzydkie czy grymaśne drzewo.. przeżyło kilka wichur.. połamało inne drzewa a ona stoi.. ale faktem jest , że ma trochę osłony z jodeł.. ale już mus ja przycinać , bo kolejnej wichury z taka koroną nie przeżyje.. i potem te kwiaty..... storczyki na drzewie.. a potem te fasolki...a i jak Muminek podrośnie to super drzewo do zabawy z powodu poziomych gałęzi..

I dziękuję za nazwę .. teraz to już musi rosnąć.. zaraz lecę ja pooglądać... trzeba ochrzcić wirtualnie Acha... katalpy nie lubią komary... i chyba faktycznie, bo robiłam testy czy pod nią gryzą... a był rok komarowy... w tym roku tfu, tfu tfu... ani jednego nie widziałam..

Czyli gdy mi się zamarzy miejsce do biesiadowania pod drzewem to mam posadzic katalpę? Czy zrobię z niej parasol?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:26, 01 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tylko co na to mój M???? Do przyszłego roku cicho sza..... musi zatęsknić za jakaś rewolucją
Ta do poszerzenia i ro w najbliższym wolnym czasie, bo róże atakują eMusia przy koszeniu, a one dopiero zaczynają rosnąc po zeszłorocznym przesadzeniu..

O qurcze cudnie!
Ogród Magdalenka 20:22, 01 cze 2014

Do góry
noemi napisał(a)

Dolistnie je opryskałam bo żółte som ... źle? bo beda ciete?

Wystraszyłam się źe podlałaś je z konewki. Dolistnie to ok
Ogród Leny. 20:22, 01 cze 2014

Do góry
Lena. Twój ogród zeszlachetnial. Już wiem dlaczego tak rzadko na forum bywasz orzesz w ogrodzie
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:03, 01 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Łukaszu witam u mnie. Widziałam że Marzenka nabyła 2 ostatnie sztuki w Obi czyżbym pokazała coś nowego na forum? Ale ta kostrzewa śliczna jest, mam nadzieję że przezimuje. Ale u mnie zimy są łagodniejsze, więc na to trzeba wziąć poprawkę.

Tak mnie twoje egzemplarze zachwyciły że nazwę zapamiętałam.. Co u mnie jest rzadkościa. Teraz mysle co z takimi dwiema malutkimi sztukami zrobić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:44, 01 cze 2014

Do góry
Hidcotowa zachywyca i pozwala Ci poszaleć z nasadzeniami.
Taki ogród przepłotowy zachęca do zmian. Będę dalej dzialać u mnie za płotem aż będzie ładnie. Tak pięknie jak u Ciebie nie ma szans, ale mam nadzieję że będzie ładnie. Dajesz przykład wszystkim, że "przedpłocie" to integralna część ogrodu.
Wczoraj ponownie na przedpłociu posadziłam sobie trzy kulki bukszpanowe.
Moja "przyziemna" :) pasja 17:32, 01 cze 2014

Do góry
Jagoda na miseczniki najskuteczniejsze jest ich ściąganie teraz. Nie lubią spirytusu... Wciki nasączone... Jak na lakier do paznokci, przyłożyć i czekać... Aby oprysk chemią był skuteczny muszą wyleźć spod tarczy, ktora je chroni przed chemią. Zatem oprysk pewnie nie wcześniej niż za miesiąc lub ciut szybciej bo w tym roku wszystko szybciej... Oby zima też szybciej nie nadeszła....
Ogród Magdalenka 17:29, 01 cze 2014

Do góry
Madziu ty podlewałaś graby florovitem? Teraz???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:21, 01 cze 2014

Do góry

Wszystko do cięcia... berberysy bagatelle też... a niedawno były cięte...alez teraz szaleją. Zamiast kulek mam teraz bordową plamę w runiance
I laurowiśnie muszę ciachnąć. cały ogórd poczochrany....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:19, 01 cze 2014

Do góry
I spojrzenie ze taboretu ogrodowego

Brzozy po radykalnym cięciu jakoś się podnoszą i zaczynają mieć pendulowate pędy??? Czy to możliwe, że po przycięciu pospolitego przewodniką wzmocniły się przyrosty pędulowate? Nie wiem czy piszą jasno ale wydawało mi się, ze po prostu brzozy poszły w górę za pomocą przewodników nieszlachentych - z podkładki.

W oczekiwaniu na lawendę. Jutro kulki bukszpanó w lawendzie bedą cięte bo się zgubiły w tej poczochranej rabacie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:15, 01 cze 2014

Do góry
Musiałam dzisiaj wypróbować fiskarsa
Kulki bukszpanowe w szałwi i przetacznikach przed

i po

Jeszcze ten największy "nieforemny" ( jak mawia moja mama) wymaga poprawek ale miał dużo dziur. Połatam go po przekwitnieciu bylin, na razie niech sie zageszcza. Z powodu bylin nie mogłam przyciąc bukszpanów... a potem jak byliny przekwitną jesienia bukszpany będą krzywe.....

Przy okazji ambrowiec się załapał na fotki

Wszystko czeka na cięcie. Graby już sie kwalifikują, bukszpany ... trzeba rozłożyć sobie pracę , którą lubię aczkowliek jest bardzo czasochłonna.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:11, 01 cze 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Marzenka, Twój ogród błyszczy wśród innych

Ewo ogród coraz ładniejszy dzięki forum. Popdpatruję szefową i Was i zmieniam.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:10, 01 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Owcze są bardzo fajne jak nie miałaś to polecam

Mam ale nie Bentleya Jeszcze choruję na łopatę damską i widły. Moze wtedy bedę miała motywację zrobić sobie wieszaczki na sprzęcior
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:09, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Marzenko, sklep czeka na dostawę, bo Bentley się "sprzedał" reorganizacja i totalny brak towaru jest, ale coś dostaniemy niebawem

To ja poczekam, bo mam jakieś marne z Tchibo ale na Bentleya poczekam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies