Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 19:10, 08 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
ha nie padlo to drugie epimedium wlasnie wypatrzylam, ze cos z ziemi wylazi. To jedno zolte ma cala zime liscie a to drugie wygladalo na uschniete. No wlasnie wypatrzylam, ze rusza super, bo sliczne jest

Mozesz do mnie wpasc kaline oblukac jak ja ciac?

No to super!
Trzeba czekać, to dopiero początek wegetacji. U mnie nie daje oznak życia jeden krzaczek i nie bardzo wiem co on za jeden, bo przesadzałam hurtem jesienią...

Lecę!

Sezon 2017 u Hanusi 19:08, 08 kwi 2019

Do góry
Oj tak, cieszy każda wizyta w ogrodzie!

Dziś byłam, co nieco posadziłam przycięłam, podlałam. Teraz na 3 dni musi mi wystarczyć to co zapisałam na kartę.

Tulipany ze szklarni powędrowały pod domek.

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:03, 08 kwi 2019

Do góry
Cisy Repandens...
miałam sadzić co 60 cm...ale nie wiem jak ja liczyłam,ale po zakupie wyszło mi co ok. 50cm i tak posadziłam
Wiadomo,na efekt trzeba poczekać ale już coś widać

Trochę zmieniłam ten mój projekcik i mi się podoba

Koniec
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 18:56, 08 kwi 2019

Do góry
Dzień dobry, cześć i czołem

Taka historia... czyli co było, zanim mogłam się zająć swoim ogródkiem

Wielu Ogrodowiskowych Forumowiczów pisze, że zaczynali prace w ogrodzie równo z budową domu. U mnie było to niemożliwe, u mnie prawie nic nie dało się zrobić, zanim nie zakończyliśmy prac brukarskich - taka działka I gdyby nie determinacja całej mojej rodzinki - pewnie ogródek nadal czekałby na swoją kolej.

Ku pokrzepieniu opowiem naszą historię, która może Was podniesie na duchu i udowodni, że nie warto się poddawać i małymi, malutkimi kroczkami, powolutku kiedyś będzie się miało, to co wymarzone

Każdy, kto budował - zna budowlańców i ich przywary. Są ekipy rzetelne, czyste i uczciwe. Są ekipy kiepskie, powolne lub mówiąc prościej niesłowne czy wręcz oszukujące Klienta. Oczywiście trafialiśmy na jednych i drugich - z przewagą niestety tych drugich. Tak też było ze ścieżkami i drogą. Mieszkaliśmy już w naszym nowym domu i wiadomo - brak utwardzenia dookoła domu doskwiera mocno - zwłaszcza jak za oknem leje jak z cebra, a sąsiedzi wokół też dopiero się budują.

Od grudnia 2016 wszystko stało i czekało na fachowców - tylko wziąć i robić
Niech zdjęcie poniżej Was nie zwiedzie - to szare kruszywo wysypane dookoła domu to podbudowa pod taras - ostre kamyki, które zawsze właziły w podeszwę i rysowało się potem podłogę w domu

W lipcu 2017 przyrzeczeni i wyczekiwani od grudnia fachowcy mieli się zjawić, w związku z czym ochoczo skróciliśmy urlop i po krótkim pobycie nad morzem - pędziliśmy do domu, by z otwartymi ramionami przywitać brukarzy. Mimo wcześniejszych zapewnień- dopiero w dniu naszego powrotu (tak gdzieś w połowie drogi między Pustkowem, a Świdnicą) otrzymaliśmy telefon, że dostali lepszą robotę i jednak nasze chodniczki ich nie interesują
Cóż robić? Wracać nad morze,wychlastać brukarzy po twarzach, czy wziąć się samemu do roboty? Wybraliśmy robotę Całe lato, każdy weekend - aż do końca września to zespołowe, rodzinne układanie krawężników, obrzeży i kostki. Śniło mi się to po nocach, wszystko nas bolało, ale ostatecznie warto było. A ile grillów przy tym zaliczyliśmy, jedliśmy kiełbachę praktycznie co weekend

Są niedociągnięcia. Są miejsca, gdzie trochę nam się zapadło, gdzie jest krzywo, pomiędzy kostkami wyrosła nam trawa (a na trawniku nie chce rosnąć cholera) ale cóż to - przynajmniej za darmo zrobione hahaha I jest satysfakcja, że można, że jak się człowiek uprze to da radę. Chęci potrzebne - no i nie ma się co oszukiwać - trochę zdrowia też. Tak więc nie poddawajcie się w swoich zmaganiach, każdy z nas orze jak może
PS. A ten chodnik to ja sama zrobiła

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:46, 08 kwi 2019

Do góry
Moje dzisiejsze zakupy ...
16 szt. cis Repandens, 1 cis baccata bo mi brakowało oraz 5 szt. Sesleria skalna....

Sesleria

Sesleria poszla tutaj...miał być konwalnik,ale stwierdziłam,że nie będzie go widać w korze...i wpadła mi do głowy niewymagająca sesleria
Posadzona

Na rabatę bukową poszły przyszłe kulki cisowe

...uDany ogród 18:42, 08 kwi 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

moje tez juz ma. Drugie padlo niestety

Danus jak zwykle och und ach
kawal roboty odwalasz to i ogrod piekny ciekawa jestem nowego nabytku

Ja bym nawozy rozsypala ale u nas ani grama deszczu i w prognozach tez niet

Izuś szkoda, ale i tak się zdarza. Ja mam zielono listne, ale widziałam u kogoś z bordo liśćmi. Musze się rozejrzeć, bo bardzo lubię tą roślinkę
Kochana dziękuję bardzo!
To fakt sporo czasu spędzam w ogrodzie i kosztuje mnie to mnóstwo siły, ale satysfakcja jest ogromna. Już nie mogę się doczekać tej nowej gospodarczej części. Mam nadzieję , że wyjdzie ładnie i nie będzie wstydu jej pokazać
Wędzarnia już wyczyszczona i czeka na farbę, wkrótce pokażę, muszę jej jeszcze odpowiednie miejsce w ogrodzie znaleźć
U nas lało jak z cebra w sobotę i nawozy wszystkie się rozpuściły. A teraz też w prognozach lekkie ochłodzenie zapowiadają i deszcz od środy, niech leje.
Mam nadzieję, że Mały będzie miał egzaminy od środy, żal mi tych dzieci. Cały rok się uczą, a teraz przez strajk stres ogromy. A za miesiąc Duży ma mieć maturę...
Udaję, że się nie boję... ale denerwuję się ogromnie!

Serduszka zaczyna

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:37, 08 kwi 2019

Do góry
Level master: podlewanie i jednoczesne pisanie na forum
Moje ustronie 18:32, 08 kwi 2019

Do góry
Zima

Wiosna

Małymi krokami-Ogród Wioli 18:30, 08 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)
Wiola zlituj się! Pokazuj no mogą być z auta, zatrzymajże się na poboczu

Proszę , fota zrobiona na szkółce przed załadunkiem...

...uDany ogród 18:29, 08 kwi 2019

Do góry
Pola napisał(a)
Masz cudny ogród kochasz cegłę tak jak my, dodaje klimatu retro.
Wiosna piękna bergenie świetnie się prezentują wpisuję na listę do zakupu.

Witam w moim ogrodzie
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba. Zaraz lecę zobaczyć Twój ogród, bo jak widzisz kocham cegłę chętnie zobaczę Twoje realizacje
Bergenie świetnie się komponują z cegłą, polecam!

Pierwsza sasanka

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:27, 08 kwi 2019

Do góry

piwonie w tej formie zachwycja pierwszy raz
potem zachwyca kwiatem

no i niespodzianka dnia dzisiejszego kwiatkow bedzie wiecej

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:23, 08 kwi 2019

Do góry
zakwitla posadzona jesienia brzoskwinia. Czy mam szanse na owoce??

Krasawica Mokwy zakwitnie
Moje ustronie 18:23, 08 kwi 2019

Do góry

Widok z okna

Kącik zabaw

Trawy niepożądane w trawniku 18:21, 08 kwi 2019

Do góry
Co to za chwast ? Chwastnica ? Perz ?
Posiada szorstka blaszke, rozowe/fioletowe przy korzeniu i plozy sie po ziemi.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:20, 08 kwi 2019

Do góry

mam w takim razie i niezapominajke i uludke

fiolki przekwitly

a sasanka cieszy
Moje ustronie 18:14, 08 kwi 2019

Do góry
Rok 2018

Wnusiu podjada borówki
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:13, 08 kwi 2019

Do góry
bylam chwile w ogrodzie z zamiarem podlania ale pogrzebalam troche tu i tam i pare fotek zrobilam

na dole bawily sia zajace wrrrrr
nie wiem czy jej obciac te odrosty u dolu?

Kalina
Danus ciachnac ja?? jak??

i jagoda w tym roku to piekny krzaczek juz
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:12, 08 kwi 2019

Do góry
Kasiu, oby z dobrym skutkiem.
Zaszafirkowałam się.
Miałam problem, co zrobić, aby w miejscu, w którym rosną ścinane wiosną trawy było coś. Szafirki idealnie wpasowały się między kępami turzyc, stip, a nawet miskantów. Po przekwitnięciu są mniej kłopotliwe niż tulipany (mam obie wersje).

A ogród pachniał dzisiaj tymolem. Jutro kolej na propionian wapnia. Przygotowałam sobie dzisiaj świeży roztwór.
Moje ustronie 18:10, 08 kwi 2019

Do góry
I znów powrót po dłuższym czasie,a mi zaatakowała i nie było szans jak on szybko leci.
Troche czasu spędzam na facebooku jak wielu z Was, spotykam po drodze hihihi.

Muszę troche zdjęc dodać bo zmieniło sie w ogrodzie wiele. Musiałam usunąć wierzby bo choroba zaatakowała i nie było szans na ratunek. Duży milin który piął sie na starej wiśni padł a właściwie wiśnia pod ciążarem milina i wiatru wywróciła sie.
Musiałam wyciąć kilka mocno dorosłych drzew bo uschły. Niestety szkody górnicze zbierają swoje żniwo, wody gruntowe znikają.

murarki dla owadów

Tego milina juz nie ma

Ogród z łezką II 18:08, 08 kwi 2019

Do góry
Gräfin Diana®,
TIAMO®
Souvenir de Baden-Baden®,
Eliza®,
Madame Anisette®,
te róże zamówiłam, wszystkie w donicach, ubiegłorocznie sadzone, czyli przekorzenione. Rozmawiałam z P. Ćwikiem na temat Grafin Diany, bo mi się jesienny golas nie przyjął i prawdopodobnie dałam jej za dużo kompostu w dołek...człowiek się całe życie uczy, chce dobrze, lepiej...i przedobrzy

Wczoraj wywlekłam też Baden Baden i dopiero wtedy zobaczyłam, że odrostek świeży nad szczepieniem ma, ale już za późno było, bo ją wyszarpałam i korzenie w opłakanym stanie były...cierpliwość ważna cecha, trzeba ćwiczyć. To tak na przyszłość

Pan twierdzi, że Grafin Diana to zdrowa róża warta grzechu. Czyli próbuję po raz drugi.

Zaraz do Zabrza jedziemy, a tu żółtek za momencik i Nigra tak pięknie kwiecie rozwija...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies