Oj ja co posadziłam jakiegoś pustynnika, to mi przepadał.To chyba z tamtego roku posadzony.
Ale fajnie,ze jest.A czy zakwitnie,,,chociażby się, oj chciało.
W tym roku tez posadziłam.Ale mniejszy jeszcze i taki nijaki.
Deszcze trochę popadał w piątek.Wczoraj deko.Ale fajnie podlane.Trawka wykoszona.Na nowym areale tez.To już inaczej.
A dziś piękna pogoda.Akurat fajnie po ciężkim tygodniu harówki.
zaraz idę na szczegółowy obchód
Wiosna ma takie inne, soczyste kolory, i inne zielenie i żółcie
Zdjęcie zrobione przy furtce, w zasadzie w otwartej furtce:
Tak jak pisałam powyżej około 1 m zostanie zabrany na chodnik - na wprost i do drugiego wejścia.
Nie mogę zrobić innego zdjęcia z przodu, bo płot jest za wysoki, chyba że chcecie zdjęcie płotu. No i mogę jeszcze zrobić zdjęcie z góry.
Ogród warzywny. Ostatnia kwatera warzywna stoi. Rabata na kwiat cięty w końcu obsadzona i obsiana. Jeszcze pozostało dosadzić pomidory do ostatniej skrzyni.
Pozostaje porobić obrzeża i zdecydować się co ze ścieżkami. Kora...Ale czy dawać pod nią tkaninę?
Tu, pod południową ścianą warzywnego, ma powstać rabata z hortensjami ogrodowymi i roślinami do półcienia. W końcu do tego doszłam, co tam chcę. Teraz tylko znaleźć okno pogodowe i wyplewić, przesadzać. Dzisiaj domówię rośliny, skoro pogrzebać w ziemi nie mogę.
W zeszlym roku byla walka z przedziorkiem.
Byc moze faktycznie cos zle z nia robie. Roze sa w 2 skrzyniach,na wierzchu ziemia zasypana przekompostowana kora, aby ztrzymywac wilgoc. Podlewam je obecnie raz w tygodniu 2L wody z nawozem na kazda skrzynie. Roze stoja w kierunku polnocny- zachod, wiec najwiecej slonca po poludniu.
Bo one takie są.A ty masz je ??
Ano nieźle, nieźle teraz z tym koszeniem bee miała.Co jaki czas większa siłownia.
Uff dziś cudna pogoda.Piękna wiosna.
Ja już w garach skończyłam.Synek wyprawiony. A mąż pojechał na rybki.A ja już na Dębowym
Moj rodek przesadzany i jest dopiero taki
Zarówno i ogród i trawy sa już piękne.
Trawki jak są już większe, to sa bardziej okazale.
I widać je w ogrodzie.Bardzo ładnie się prezentują.
U ciebie to widać tak właśnie już jest.
Danusiu Mount Tacoma powinna być biała, pełna, też peoniowa jak Twój cudowny król tulipanów. Pomylono cebulki(tu akurat chyba szczęśliwa ta pomyłka, bo jest zachwycający).