Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » W samym słońcu

W samym słońcu

sarenka 08:50, 12 maj 2019

Takiego chwastami znalazłam na podwórku. Co to może by ciekawie wygląda bo ma.takie wąskie liski i jest zwarte wsadzę do doniczki,zobaczę co z tego urośnie
Wiolka5_7 10:55, 12 maj 2019

sarenka napisał(a)
Wiola, jednak drzewa w linii z tujami sądzić nie będę, coś niższego,szczepionego, niekoniecznie bordowego. Może trzmielina czy coś na pniu tak jak na inną rabatę miałam ja też dać

Tak to wygląda, oczyszczone będzie do końca, muszę tylko wybrać kompost i mąż musi pomóc bo niestety kontuzja goni kontuzję i przez ten szaleńczy zapał nie zważam, że ból coraz większy narazie przekopie z dobrocią mi ziemię i posadzę z powrotem tuje. Późniejsze nasadzenia jesienią, chyba,że trawy tu pójdą bo może by pasowały przed trzmielinami?

Ale tych trzmielin zza borówek nie będzie widać,hmm
Widzę wykopane skarby jak u mnie
sarenka 11:04, 12 maj 2019

Raczej nic wysokiego na 5-10 metrów to nie chcę :/
Raczej trawy też nie za wysokie czy coś. Nqrazie to tylko pomysły
AnnaCh 11:34, 12 maj 2019

Pytałaś u mnie o moje hakone, tak dzieliłam je, kupiłam takie ładne sadzonki, że ciachałam je na pół i i tak wyglądają dobrze.
Co do nasadzeń,, to zgadzam się z Wiolą, zza borówek nie będzie widać ani trzmielin, ani trawek. Drzewa nie wszystkie od razu mają 5 czy 10 metrów Są niższe, szczepione, albo po prostu rosną niższe
sarenka 11:42, 12 maj 2019

AnnaCh napisał(a)
Pytałaś u mnie o moje hakone, tak dzieliłam je, kupiłam takie ładne sadzonki, że ciachałam je na pół i i tak wyglądają dobrze.
Co do nasadzeń,, to zgadzam się z Wiolą, zza borówek nie będzie widać ani trzmielin, ani trawek. Drzewa nie wszystkie od razu mają 5 czy 10 metrów Są niższe, szczepione, albo po prostu rosną niższe

W tym problem,że ja właśnie nie znam żadnych drzewek,które by mi się podobały i były takie 2-2,5 metrowe
Za wszelkie pomysły będę wdzięczna

sarenka 11:57, 12 maj 2019

Czy każdy cis lubi cięcie?
Chciałabym taki nie za duży ( taki do 60-80 cm wys). Są takie?
Helen 12:42, 12 maj 2019

Megi, przychodzę z rewizytą Widzę, że jesienią miałaś okres planowania i to jest fajne, żeby wcześniej wszystko przemyśleć a teraz tylko działać. Kibicuję zmianom, one zawsze wychodzą na lepsze.
Anda 15:11, 12 maj 2019

sarenka napisał(a)

W tym problem,że ja właśnie nie znam żadnych drzewek,które by mi się podobały i były takie 2-2,5 metrowe
Za wszelkie pomysły będę wdzięczna

Nie wiem, jakie stanowisko chcesz obsadzić, ale do półcienia mogłabyś posadzić klony palmowe. Drzew do 2,5 m raczej nie znajdziesz, jedynie krzewy Jeśli już, to coś szczepionego na niskim pniu, tak do 1,2m.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sarenka 16:07, 12 maj 2019

Ewa,jak tuje urosną to cień będzie z rana,bo to od wschodu jest.od około 10 pewnie już latem będzie słońce

Już się oswajam z myślą,że nie ma takich niskich drzew. Jak kiedyś uda mi się dojechać do ogrodniczego to zapytam co mają szczepionego na takiej wysokości

Właśnie wiozę do siebie sadzonki hosty i rudbeki
Anda 16:16, 12 maj 2019

Czyli klony palmowe odpadają.
Na takim niskim pniu mogłabyś posadzić palibiny
Albo Crataegus laevigata 'Paul's Scarlet' - te właśnie tutaj kwitną, są śliczne.
Euonymus alatus 'Compactus' - pięknie się przebarwia na jesień.
Prunus yedoensis Shidare-yoshino lub Prunus incisa Kojou-no-mai.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies