Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Wśród brzóz i pól...kiedyś będzie i ogród 22:00, 05 kwi 2021

Do góry
Poniżej wspomniane brzozy, niestety zdjęcie z listopada, więc drzewa golutkie
W samym słońcu 17:15, 05 kwi 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
2 brzozy nie zrobią efektu
a palibin to nie drzewo

Heh no więcej tam się brzozek nie zmieści,musiałabym warzywnik zlikwidować 2-3 może posadzę,ale w jakiej odległości je posadzić wtedy?

No Palibin to takie szczepiony krzew
W samym słońcu 17:08, 05 kwi 2021

Do góry
2 brzozy nie zrobią efektu
a palibin to nie drzewo
Słoneczny Ogród 19:14, 04 kwi 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)
Alez masz juz czysciutko Twoj kompostownik jest wzorcowy, najlepszy, debest
Mozna u Ciebie palic ogniska?

Mój kompostownik teraz pęka z dumy hihi
Dzieki
Ognisko można palić, normalnie można zgrabić na kupkę i pyk, tylko wypalać traw nie wolno.

Milka napisał(a)
Piękne krokusy i fajnie pokazane. Trawnik ogarnięty, dziewczyna błyskawica.
Dario radosnego świętowania

I kto to mówi...? Błyskawica jakich mało
Ale, tak. I cieszę się, że w końcu jest zrobione, wygrabione wszystko aż do łąki. Mi się podobają też takie krokusy ciemno fioletowe jak Ty masz, więc muszę kupić na jesieni
Również radości w te święta!

April napisał(a)
Krokusiki śliczne, masz ciepełko. Moje nie chcą się otwierać. Zimno i za ciemno.

Dziękuję. Krokusy są niesamowite wystarczą 2 dni cieplejsze ze słońcem i wybuchają kwieciem Faktycznie u mnie mają słonecznie cały czas, bo brzozy po lewej stronie oczka jeszcze cienia nie rzucają.

Alija napisał(a)
Radosnego świętowania i dużo, dużo zdrowia!

Bardzo dziękuje dla Ciebie również radości i zdrowia
Brzozowy raj 19:37, 02 kwi 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne brzozy Też mam aż 4 i je uwielbiam
Ładną masz wiosnę w ogrodzie

Dziękuję Wiola za odwiedziny wiosenne
Przedogródek i drewniany domek. 07:46, 01 kwi 2021

Do góry
Możesz posadzić koralową, to tylko propozycja. Koralowa ma śliczne korale i piękną zieleń liści

To duże zielone to brzoza Dwie brzozy w sumie z tą obok parkingu. W nawiązaniu do głównego ogrodu

Róże dałabym na rabacie zachodniej, żeby od rana mogło na nie świecić słońce od wschodu. Szybciej im po nocy obsychają liście i są zdrowsze
Przedogródek i drewniany domek. 22:26, 31 mar 2021

Do góry
Oooo jarząb mączny jest śliczny wiosną, a kalina to raj dla ptaków. Sąsiad ma i to słychać Super. Podoba mi się ten plan.
Brzozy mam też zaplanowane na tył, więc jest gdzie sadzić.
Ewa, a co to jest za duże zielone drzewko po lewej przy żywopłocie?
Przedogródek i drewniany domek. 22:01, 31 mar 2021

Do góry
AnnaLew napisał(a)
Ewa, jesteś Wielka. Śliwy pewnie będą Pissardi, ponieważ Nigra jest trudna u nas do kupienia. Posadziłam dzisiaj rośliny za domem i padam. U nas jest glina i kopanie to masakra. Masz rację, że za dużo tych śliw. Może wiąz wredei? Kupiłam trzy brzozy Doorenbos

Też mam glinę Witaj w klubie

Gratuluję zakupu. One pójdą do głownego ogrodu?

To moje propozycje drzew. Wiązu nie uwzględniłam jakoś. Hmm, sama nie wiem czemu... Chyba jest wg mnie zbyt żółty i będzie się gryzł z kolorem Pissardi

Przy parkingu zmieści się tylko jedna brzoza Doorenbos. One mają lekko 5 m średnicy.

"Posadziłam" dwie Pissardi, dwie świdośliwy lamarckie, jednego jarząba mącznego i Viburnum kwitnące i pachnące zimą. Wtedy powrót do domu sprawia jeszcze więcej radości

Przedogródek i drewniany domek. 18:55, 31 mar 2021

Do góry
Ewa, jesteś Wielka. Śliwy pewnie będą Pissardi, ponieważ Nigra jest trudna u nas do kupienia. Posadziłam dzisiaj rośliny za domem i padam. U nas jest glina i kopanie to masakra. Masz rację, że za dużo tych śliw. Może wiąz wredei? Kupiłam trzy brzozy Doorenbos
Pomysł na... Przedogródek! 19:02, 30 mar 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Hej ja mam w ogrodzie brzozy i Graby

Ja też
Pomysł na... Przedogródek! 18:11, 30 mar 2021

Do góry
Hej ja mam w ogrodzie brzozy i Graby
Ogrodowe wariacje 17:18, 30 mar 2021

Do góry
Ewa moje drzewka byłyby nie tak duże na tle brzóz z tyłu Faktycznie widok jest fajny, ale boje się, że chwilowo. Działka sąsiada podzielona pomiędzy rodzinę i jak zaczną się budować już tak pięknie nie będzie Moja fotka z góry to tez inna perspektywa, a ja mam niziutkie ogrodzenie. Zawsze też mogę dać jedno drzewo

Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Kilka stron wcześniej pisałam do Ciebie w temacie róż super porady, podpytywałam jeszcze w jakich odległościach posadzić i jak je ułożyć. Mam rabatę 3,20 x 3m przy czym z tyłu jest żywopłot cisowy. Mogę też trochę jeszcze powiększyć

Taki widok tego tyłu dominuje przez okno kiedy siedzę przy stole, zwłaszcza jak gołe brzozy.
Brzozowy raj 16:52, 30 mar 2021

Do góry
Piękne brzozy Też mam aż 4 i je uwielbiam
Ładną masz wiosnę w ogrodzie
Przedogródek i drewniany domek. 16:51, 30 mar 2021

Do góry
Jasne, ale w planach można już uwzględnić, żeby przez pomyłkę nie posadzić tam jakiegoś drzewa.
Z tylu będziesz miała brzozy, lipy i buki. A jakie drzewa chcesz mieć z przodu? Wzdłuż chodnika jako szpaler, czy porozrzucane?
Brzozowy raj 16:45, 30 mar 2021

Do góry
Efffa napisał(a)
Gosia co ile masz posadzone brzozy?

Te brzozy ze zdjęcia posadziłam co 1,5m. To jest dość gęsto, ale o to mi chodziło

Wczoraj sądziłam nowe brzozy w nieco innej kompozycji. Dwa rzędy i odstępy między brzozami 3m. Natomiast między rzędami 1m. Rosną na mijankę.

Pozdrawiam serdecznie
Brzozowy raj 16:40, 30 mar 2021

Do góry
Efffa napisał(a)

Piękna rabata,też mam pole carexowe ,ale ha tam chciałam graby,patrząc na Twoje zdjęcie chyba tam dam brzozy.

No brzozy bardzo polecam. Ale graby też piękne
Przedogródek i drewniany domek. 15:17, 30 mar 2021

Do góry
Witam serdecznie wszystkich i bardzo proszę o Waszą pomoc w zaaranżowaniu miejsca przed domem. Wjazd na działkę jest od strony północno-wschodniej. Pełny cień jest tylko pod domem na linii ok 1-1,5 metra. W pozostałej części słońce cały dzień wędruje. Po lewej stronie jest oczyszczalnia i przyłącza.
Rośliny, które wstępnie wybrałam to:
cisy,
świerki serbskie,
brzozy Doorenbos,
śliwy wiśniowe Nigra,
hortensje bukietowe,
jabłonki Ola,
róże okrywowe Fairy,
mam jedną wiśnię piłkowaną Amonagawa,

U sąsiadów przy ogrodzeniu rosną rządkiem tuje.
Dom jest drewniany. Marzy mi się ogród pełen kwiatów, swobodny, wiejski...

Z góry pięknie dziękuję za wszelkie sugestie.
Brzozowy raj 00:05, 30 mar 2021

Do góry
Gosia co ile masz posadzone brzozy?
Brzozowy raj 00:01, 30 mar 2021

Do góry
Gochna napisał(a)
Będę sadziła brzozy doorenbos. Już mam kilka takich posadzonych w innym miejscu

Pozdrawiam

Piękna rabata,też mam pole carexowe ,ale ha tam chciałam graby,patrząc na Twoje zdjęcie chyba tam dam brzozy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies