ElzbietaFranka
10:43, 02 maj 2021

Gosiu ja zazwyczaj nie podpisuje, ale trawki kupiłam jesienią nie sądziłam na docelowe miejsce. Rabata z trawami ma powstać, ale tak nieruchawo mi to idzie. Trawy nie wszystkie wypuszczają trzeba sądzić jak coś widać że żyje.
Tak Gosiu. Tulipany van ejk sa piękna, zdrowa odmiana i nie trzeba wyciągać po okwitnieciu mnożą się, to ważne. Wsadziłam je przy hortrnsjach 3 lata temu i tak sobie rosną co rolnicy więcej. Są różne kolory. Kupuje zawsze worek i sądzę gdzie się da. Posadziłam 2 lata temu między wrzosy, ale nornice pozjadały. Jesienią będe więcej sądzić krokusów i hiacentow.
Krokusy bo wcześnie, a hiacenty bo długo kwitną i pachną.
Gosiu róże piękno, kolce, zapach są też i niespodzianki takie jak w tym roku. Nie ma tego złego, odmlodza się wypuszcza nowe pędy.
Moja róża pnąca czerwona już raz przechodziła takie odmłodzenie i znowu ja przytnę. Czekam jeszcze 2 tygodnie.
Jak chodzę i sprawdzam róże, nie mogę uwierzyć, że obebpieinnybpod koniec kwietnia kwitnąć. Może się uda jak będzie więcej ciepła słońca.
Teraz leje, pracę ogrodowe trzeba zawiesić. Jutro ma być gorzej. Szkoda bo pewnie za kilka dni chwasty się rozmnoza na całego.