Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tkany marzeniami 19:34, 15 lut 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Aniu, tę Conicę to możesz trochę przystrzyc, wygładzić, będzie wyglądała porządniej, bardziej stożkowato . No i musisz dbać by nie dostawała przędziorka.

Nie wiedziałam, ze conicę można strzyc. Zawsze mi się wydawało, że ona tak sama z siebie rośnie w stożek. Zresztą wydaje mi się, ze ona tak sobie teraz odbija te chudsze lata. Conica już grubasna zwłaszcza na dole. Buksiki zwarte, a czapeczki tzn. cyprysiki już mocno się rozrosły.

Ta sama rabatka w czerwcu 2018 r.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:32, 15 lut 2019

Do góry
to zdjęcie powtórzę bo może mi podpowiecie...

drzwi planowałam na jasno, czyli w kolorze ścian, ale potrzebuję chyba przeciwwagi do okienka kolorystycznie i teraz mam dylemat czy nie zrobić drzwi na ciemno, a tylko na jasno szprosy w okienkach i dolne prostokąty w drzwiach, albo druga wersja drzwi na jasno , a dolne prostokąty na ciemno. Listwa przy dachu w szczycie też będzie ciemna jeszcze.

Ewentualnie wersja trzecia kwadraciki na ciemno i listwa maskująca tzw maskownica( na środku drzwi pionowo) też na ciemno
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:31, 15 lut 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wczoraj były Walentynki i mój Walenty sprezentował mi begonie, kierował się w wyborze tym, ze tego w ogrodzie jeszcze nie mamy, biedny nie wiedział, że nie mamy bo za begoniami nie przepadam

ale bulwy wybrał dorodne

Ha ha ha
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:25, 15 lut 2019

Do góry
Okienko pomalowane

i futryna

zachód na czerwono, a księżyc w lisiurze czyli gdzieś w połowie tygodnia znów zmiana pogody

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:22, 15 lut 2019

Do góry
Wczoraj były Walentynki i mój Walenty sprezentował mi begonie, kierował się w wyborze tym, ze tego w ogrodzie jeszcze nie mamy, biedny nie wiedział, że nie mamy bo za begoniami nie przepadam

ale bulwy wybrał dorodne

kupiłam dziś bordowy spray do przemalowania wiadra i garnka to może w tym garnku wiosną posadzę
Zaoferował się w całości na zimę znieść do piwnicy

Pomalowałam dziś frontową ściankę do końca

niby wreszcie nie wiało, ale chłodno jakos było nie wiem czemu
z oklejeniem okienka trochę mi zeszło
Wizytówka - moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:07, 15 lut 2019

Do góry
Zwykły dzień

To był zwykły dzień 2 kwietnia 2017 godzina 9:44
Napisany pierwszy post na zwykłym Ogrodowisku
Byłam pewna źe przygoda tutaj będzie trwała tylko małą chwilkę
I szybko zgaśnie jak dopalające się w oddali ognisko.

Nie pamiętam jaka pogoda była tego dnia cży świeciło słoneczko czy było dźdźyscie ale zaraz pojawili się pierwsi zapaleni ogrodnicy
Pisali posty z szybkością światła ,udzielali rad jak wstawić podpis jak edytować posty jak wrzucić fotki jak tutaj bywać i na pewno nie okolicznościowo lecz często oczywiście

Chociaż gdzieś ich pogubilam w tym Ogrodowiskowym zamęcie to pamiętam o Was i wiem ze to zrozumiecie wybacżycie i wątek ten skromny jednak odwiedzicie

Tak radzili radzili szefową forum obudzili i jak na szefową przystało
Teź do mnie swoje powitanie wrzuciła rady udzieliła zaglądać obiecała
I tak przygoda tutaj powoli się zaczynała

Ja kochająca piękno przyrody podgladajaca innych ogrody
Tworzyć zaczęłam swój ukochany raj kwiatowy
Tworzę go ulepszam poprawiam w szał zakupów ciągle wpadam

Nie omieszkają mi o tym przypomnieć moje kolezanki drogiei jakiś facecik wpadnie tutaj w mój wątek czasami by powiedzieć źe On tez otoczy się ponownie daliami

Jaki morał wynika z mojego tutajo ogrodowiskowego tworzenia
Jeśli tutaj wpadniesz po raz pierwszy może z przypadku lub polecenia zostaniesz na dlugo i jeszcze dłużej w zaczarowanym pragnieniu ogrodu tworzenia .

Napisane na kolanie
Z mojej podszufladki

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:01, 15 lut 2019

Do góry
Bardzo proszę Słoneczny ogród hm przypomnij proszę swoje imię

Z lewej strony Beatka z wątku Historia ogrodu z rowem za Nią Jej rodzinka
Z prawej strony pierwsza Anabuko Ania wątek Moja działka na dębowym lesie

Za Anią Anpi wątek Za drzwiami do ogrodu
Za Anią Iwonka bez wątku jeszcze

Za Iwonką Agapant Agnieszka Zamość wątek Daleki od idealu
W roli fotografa sierotka wątek Moja dzialeczka moje kolejne na niej kroki
Słoneczny Ogród 18:59, 15 lut 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Widzę ,że sezon ogrodowy rozpoczęłaś nieźle musiałaś się napracować ,przy wykopaniu tej morwy ...szacun

I jeszcze nowa skarpa ......muszę się cofnąć do jakiś wcześniejszych fotek ,bo ni w ząb nie kojarzę ,gdzie masz te schodki i skarpę ......masz duży ogród

Ja dziś tez w końcu coś zrobiłam posprzątałam przedogródek i bok domu ale mi teraz fajnie
Buziaki

Wiem o czym mówisz, mi też fajnie
Pogoda sprzyja grzebaniu w ziemi, ale ja w sumie zawsze zaczynam od lutego, tak było w tamtym roku, bo wywoziłam furę piachu ostałego po budowie i szarpałam się z bzem koło warzywnika, a dwa lata temu skalniak od lutego już szykowałam i kamienie zwoziłam.
Magda nie cofaj, bo może nie znajdziesz to miejsca nie pokazywane, skrywane bo puste i dzikie...
Ale zobacz na takich roboczych zdjęciach... za skalniakiem idziesz tak jak zakręt prowadzi i widzisz schodki.

Tu widoczny na dole po prawo dół jest do zapełnienia i wyrównania.

Ogród Cioci cz. 3 18:54, 15 lut 2019

Do góry
Nowe krzesełka.

I południowa strona

A tu jeszcze zima w pełni.
Ogród Cioci cz. 3 18:52, 15 lut 2019

Do góry
Pomimo że śniegu jeszcze mnóstwo zakwitł pierwszy krokus. Mówi się że jedna jaskółka wiosny nie czyni ale może....

Topi się ale powoli.

Przerwa na kawę... 18:44, 15 lut 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Mój perukowiec - drzewko tak pod 5 metrów wysokie. Poradzcie mi czy mu ten pień ogolić z tych 4 gałązek czy go tak zostawić. Nie wiem co z nim zrobić. Korci mnie przycięcie ale w lato będzie płot widać. Tak to trochę przysłaniały listki. On nie ma odrostów od dołu - dziwak trochę

I co? Opitolilas mu już dół? A w ogóle to wolisz jeden pień czy wiele?
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 18:36, 15 lut 2019

Do góry
To był zwykły dzień

To był zwykły dzień 2 kwietnia 2017 godzina 9:44
Napisany pierwszy post na zwykłym Ogrodowisku
Byłam pewna ,źe przygoda tutaj będzie trwała tylko małą chwilkę
I szybko zgaśnie jak dopalające się w oddali ognisko.

Nie pamiętam jaka pogoda była tego dnia cży świeciło słoneczko czy było dźdźyscie ,ale zaraz pojawili się pierwsi zapaleni ogrodnicy
Pisali posty z szybkością światła ,udzielali rad jak wstawić podpis jak edytować posty jak wrzucić fotki jak tutaj bywać i na pewno nie okolicznościowo, lecz często oczywiście

Chociaż gdzieś ich pogubilam w tym Ogrodowiskowym zamęcie to pamiętam o Was i wiem ze to zrozumiecie wybacżycie i wątek ten skromny jednak odwiedzicie

Tak radzili radzili szefową forum obudzili i jak na szefową przystało
Teź do mnie swoje powitanie wrzuciła rady udzieliła zaglądać obiecała
I tak przygoda tutaj powoli się zaczynała

Ja kochająca piękno przyrody podgladajaca innych ogrody
Tworzyć zaczęłam swój ukochany raj kwiatowy
Tworzę go ulepszam poprawiam w szał zakupów ciągle wpadam

Nie omieszkają mi o tym przypomnieć moje kolezanki drogiei jakiś facecik wpadnie tutaj w mój wątek czasami by powiedzieć ,źe On tez otoczy się ponownie daliami

Jaki morał wynika z mojego tutajo ogrodowiskowego tworzenia
Jeśli tutaj wpadniesz po raz pierwszy może z przypadku lub polecenia zostaniesz na dlugo i jeszcze dłużej w zaczarowanym pragnieniu ogrodu tworzenia .

Napisane na kolanie
Z mojej podszufladki

Ogród tkany marzeniami 18:26, 15 lut 2019

Do góry
I już maj 2017

Ogród tkany marzeniami 18:22, 15 lut 2019

Do góry
W listopadzie 2016 r.

Ogród tkany marzeniami 18:20, 15 lut 2019

Do góry
W czerwcu 2016 r roślinki wyglądały tak

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:15, 15 lut 2019

Do góry
Krok po kroku czyszczę kolejne rabaty.
Tawuły już przycięte.

W tej chwili najbardziej widoczne są stipy.

Liliowce

Ogród tkany marzeniami 18:13, 15 lut 2019

Do góry
Długo nie wytrzymałam z projektem w garści. Tak jak wcześniej pisałam projekt był w marcu 2015 r., a ja od kwietnia wzięłam się za sadzenie. Ponieważ z przygotowaniem ziemi ogrodowej było jeszcze kiepsko. Tzn nie była wcale przygotowana. Wzięłam się za najmniejszą rabatkę. Musiałam bo inaczej by mnie skręciło Na pierwszym zdjęciu projektu po lewej stronie 3 żółte kropeczki, jedna zielona i taki zielony paseczek.

Tak rabatka wyglądała po posadzeniu. W oddali jeszcze widać resztki starych rabat. Generalnie krajobraz księżycowy. Część roślin już wtedy oddałam.

Zamiast świrku conica w/g projektu był stożek z cisa. Conica został mi ze starej wersji ogrodu. Generalnie było mi ją żal oddawać i tak została. To było już pierwsze odstępstwo od projektu.

Kwiecień 2015

Ogród pod akacjami 18:12, 15 lut 2019

Do góry
Witam

Przesyłam Wam kwiaty wiejskich ogrodów

Pozdrawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:10, 15 lut 2019

Do góry
Mam w ogrodzie 4 śliwy wiśniowe. Dwie mają pokrój naturalny, rosną w tzw. nieformowanym żywopłocie i pozwalam im rosnąć swobodnie. Dwie są chyba szczepione. Chyba, bo kupowałam je przez internet i z patyczków, które były w paczce, gałązki wyrastają tylko na górze.
Te dwie przycięłam w celu zagęszczenia korony.
Jeden z klonów strzępiastokorych już jesienią pozbył się strzępków, drugi wciąż je ma.

W warzywniku dobrze przezimował czosnek.

Obudził się rabarbar.

czekam aż trawniki jeszcze podeschną, pożyczę od sąsiada wał i wyrównam trawiaste ścieżki. Od wielokrotnego zamarzania i odmarzania ich powierzchnia lekko się zdeformowała. Później łatwiej będzie kosić.

Ciekawe kiedy zakwitną derenie jadalne. trochę już widać żółty kolor przyszłych kwiatów.

Ogród tkany marzeniami 18:03, 15 lut 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
O zobacz, już zszedł

Woow

zazdraszczam pozytywnie oczywiście
Ależ będzie cudownie

czy może już jakieś prace poczynione ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies