Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowo zakręcona. 17:41, 06 lut 2019

Do góry
Myślę, że chciałabym tak:

W lewym dolnym rogu, można by przesunąć lekko w prawo, ze względu na rurę od gazu? Chociaż zdecydowanie lepiej wygląda centralnie w rogu
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:39, 06 lut 2019

Do góry
Jeszcze tu poszerzyłam mysle,że rabaty po 3,5 m szer. wystarczą

Ps.nie patrzymy na chwastowisko trawnik będzie zakładany za jakiś czas

W prognozach wszędzie plusy podają,więc może ktoś podziała w ogrodzie jeszcze
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:33, 06 lut 2019

Do góry
Dziś było pięknie przedwiośnie na całego

Korzystając z pogody i dnia wolnego, troszkę popracowałam poszerzyłam mini rabatkę ostatni raz i ostatnie zmiany planuję na niej

Przed

Po

W sobotę jak pogoda pozwoli planuję wyciąć, oczyścić byliny
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:29, 06 lut 2019

Do góry
Zbieram energię na cięcie krzewów i drzewek w sadzie. Zajmie to pewnie kilka dni.
Śniegowa pierzynka z każdym dniem mniejsza.

Sezon 2017 u Hanusi 17:27, 06 lut 2019

Do góry
Bardzo mi odpowiada ten kolor farby. I nie zmienię.

No i jeszcze chaosu ogrodowego trochę.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:24, 06 lut 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

Sie takie jadło za dzieciaka, tylko lepsze, bo z brudem z dachu

kasiab napisał(a)

Myślałam że tylko ja miałam pierwsze takie wspominki.... Oj zjadłabym takiego sopla

Jak cudne są wspomnienia! Zwłaszcza te wspólne.

Proszę bardzo, częstujcie się do woli.

Wykorzystałam dzisiejszą aurę dokończyłam ścinanie kwiatostanów hortensji. Obcięłam też końcówki miskantów. Rozdrabniarka ma tendencję do zapychania się z powodu zbyt miękkiego materiału.
Kompostownik się zapełnił.

Przycięłam powojniki. Mam odmiany z grupy Viticella, więc zgodnie ze sztuką ciachnęłam ok. 40 cm nad ziemią. Brzózkę Youngii skorygowałam symbolicznie. Ewentualne poprawki zrobię pod koniec czerwca. Sprawdziłam możliwość przycięcia klonów i niestety. Na ich cięcie jest już teraz za późno. Soki już krążą. Dobrze, że nie zamachnęłam się na grubsze gałęzie.

Większość bylin wycięłam jesienią. Teraz zostały mi głównie rozchodniki. Z nimi poszło szybko.

...uDany ogród 17:21, 06 lut 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
pieknie z ta biala pierzynka
u nasjszcze mroz trzyma ale juz weekend bedzie a plusie. Nie cierpie tego posniegowego blota, moglo by jeszcze tak zostac pare dni a potem juz wiosna

Izuś zima w takiej postaci jest naprawdę ładna, ale już mam dosyć. Nie dość, że nic zrobić nie mogę, to jeszcze jestem ciągle zasmarkana...
U nas też ma być ocieplenie, ale głoszą że zima jeszcze nie odchodzi i to tylko takie chwilowe roztopy.

...uDany ogród 17:17, 06 lut 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Widoczki zimowe cudne ,ale nich już kapie

Lubię zimę, ale już się nacieszyłam białymi widokami. Teraz czekam na wiosnę

Ogród pod Górą 16:51, 06 lut 2019

Do góry
Ode mnie również, przede wszystkim zdrowia i kasy Ci życzę

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:17, 06 lut 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Hej Ewo,
Wpadłam popatrzeć co u Ciebie a tu jak zwykle piękne zdjęcia i wrze jak w ulu .
Pokażesz tę świdośliwę Obelisk? Tak z pewnej odległości, żeby zobaczyć jak się prezentuje w całości .

W ostatnim sezonie nie robiłam jej fotki, sama nie wiem czemu To fotka z 2017

Z dalsza nie mam. Ona wąsko rośnie, kwitnie ślicznie na biało i ma smaczne owoce. Tak mi obrodziła ostatniego roku, że zrobiłam nawet konfiturę Przebarwia się na żółto.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 14:47, 06 lut 2019

Do góry
boskiety napisał(a)

Witaj.
Ambrowiec to moje ukochane drzewo Przepięknie się przebarwia .Do tego pachnie
Mam w formie Ekranu I nikt koło niego nie przechodzi obojętnie
Pozdrawiam

Witam.
Potwierdzam. Ambrowce to cudowne drzewa. Liście cały sezon zdrowe. A jesienią bajecznie się wybarwiają.
Czy można prosić o twoje zdjęcie ekranu z ambrowców? Jesienią właśnie zasadziliśmy taki mały ekranik i zastanawiam czy w marcu można go już formować.
Można jeszcze prosić o wskazówki jak i kiedy go tniesz? Czy twoje ambrowce to jakieś kolumnowe odmiany?
Pozdrawiam.
...uDany ogród 14:33, 06 lut 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Jeju ale się bajkowo zrobiło. U nas na plusie i śnieg szybko topnieje.

Basiu było fantastycznie, taka pogoda utrzymała się dwa dni i teraz mamy roztopy. Bardzo dużo błota pośniegowego jest. Ja siedzę w domu i dochodzę do siebie i kuruję dzieci bo mi się rozłożyli, a zaraz ferie

...uDany ogród 14:31, 06 lut 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
A u nas już nie ma byłam dzisiaj

Boguniu u nas tez prawie po tamtych widokach, znów kapie z dachu

...uDany ogród 14:29, 06 lut 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękna biała zima u ciebie Danusiu.
Taką i ja lubię

Aniu pięknie było, teraz zostały resztki śniegu i cały czas się topi. Znowu idzie ocieplenie...to chyba takie przedwiośnie...

Ale trzeba przyznać było cudownie

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:57, 06 lut 2019

Do góry
Mam problem - może mi pomożecie.

Mam bardzo wąską, cienistą rabatę na 40 cm pomiędzy murem a kostką brukową (dobro do tej rabaty mam już przygotowane - musi być, bo to taka trochę większa doniczka ;P).
Pas jest długi na 9 mb.
Miejsce ważne, bo widzę je zaraz jak wychodzę z domu (jest naprzeciwko drzwi wejściowych).
Na mur zachodzi brama przesuwna.
Nie mogłam poszerzyć rabaty, bo straciłabym miejsce parkingowe - a to jest deficytowy towar w mieście.

W wersji pierwszej planowałam mur obsadzić bluszczem i w jednym/dwóch miejscach hortensją pnącą a dół obsadzić runnianką japońską i gdzie nie gdzie paprocią - spokojnie, minimalistycznie - taki ekran zimozielony (mur jest paskudny i chce go zasłonić)...

ale...

wersja pierwsza upadła, bo zaliczyłam "zonka" z bliskością przytulenia bramy przesuwnej do muru. Myślałam, że będę miała tam te 11/12 cm odległości a mam 5/7 cm. Czyli bluszcz na murze chyba odpada?

Teraz nie wiem co posadzić by urosło, zasłoniło bramę i paskudny mur a jednocześnie umożliwiło odśnieżenie pod bramą i jej przesuw?
Będę się trzymać pierwotnego planu planu poza obrysem bramy, ale co zrobić przy bramie?

A może nie przejmować się i posadzić ten bluszcz (może jakaś odmiana z małymi liśćmi) i go ciąć? Póki młody to chyba da radę, ale jak zdrewnieje to będzie chyba źle. Co robić? Macie jakieś sposoby na to?

Sytuacja widokowa wygląda tak - 6 mb brama z przeciwwagą, płot wysoki na 1,75m.:
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 13:48, 06 lut 2019

Do góry
olga80 napisał(a)
Puka, puka jużsie jej doczekać nie moge. Pozdrawiam

Tereniu, dziś w Poznaniu wiosna, słońce świeci i żyć się chce

Widok na Teatr Polski
Moja działka na Dębowym Lesie 13:12, 06 lut 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Ależ uroczy elfik w śniegu Ciemiernik piękny, zazdraszczam ☺ Ciekawa jestem czy moje mi kiedyś zakwitną ...

A tak w lecie z kwiatuszkami wyglądał
Ciemiernik i mnie w tym roku cieszy.
Czekam na kwitnienie drugiego

Sezon 2017 u Hanusi 13:00, 06 lut 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie prawie ciągły spontan. Nie mam jednego stylu w ogrodzie, nasiona się rozsiewają, a ja czasami siewkom daję szanse na wybór miejsca. Nie mam wszystkiego pod sznurek i na baczność. I tak to wygląda. Czasami nawet zbyt wielki chaos. Ale ja tak lubię.

Miłego dnia.

Haniu cudne zestawienie - mikołajek i rudbekia
Ogród pod Górą 12:57, 06 lut 2019

Do góry
Spełnienia marzeń Pawełku
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:53, 06 lut 2019

Do góry
Wszystkiego najpiękniejszego z okazji imienin !

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies