Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:36, 18 kwi 2019

Do góry
Jak to mówią noe miała baba kłopotu to se drzewo kupiła

A dokładniej wiśnię Kiku Shidare.
...uDany ogród 18:23, 18 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj byłam tylko na chwilę w ogrodzie. Posadziłam tylko to co czekało w wiaderku i podcięłam wrzosy, bo na śmierć o nich zapomniałam.
Potem jeszcze ciachnęłam kilka gałęzi ze świerka i jodły co doświetliło kolejny kąt i zrobiło mi się miejsce na hosty
Trochę zgrabiłam i koniec.

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 18:17, 18 kwi 2019

Do góry
Dziewczyny koniec świata z tymi chłopami

Mój na szczęście nie wpadł na pomysł z krasnalami no ale za to wiatrak się kręci

Niewiem co gorsze

Gożdzikowa - wiejski ogród 18:12, 18 kwi 2019

Do góry
pozdrawiam wiosennie

Ogród to moja bajka 18:11, 18 kwi 2019

Do góry
A pojechałam tylko po ziemię.
Skąpana w słońcu 17:59, 18 kwi 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)

ale bombowca lecącego złapałaś pięknie

Hiacynty są sadzone jesienią czy zeszłoroczne? Bo takie ładne, dorodne
Ogród to moja bajka 17:58, 18 kwi 2019

Do góry
Wesołych świąt Wielkanocnych.

Na zielonej... trawce :) 17:58, 18 kwi 2019

Do góry
AngelikaX napisał(a)
A tymczasem...

Nie mogłam się powstrzymać by nie wrzucić

HAHAHA,dobre
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 17:56, 18 kwi 2019

Do góry
Cały dzień o ogrodzie , jutro została weranda .....

Tworzy się placyk
Przerwa na kawę... 17:55, 18 kwi 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
No lenistwo mnie ogarnia. Zresztą większość zrobiona. Od początku marca ogarniam. To co nie zrobione - trudno. Poczeka. A tulipki nawet rano fajnie zamknięte wyglądają.

Ja to nawet wolę takie niezbyt otwarte - to też napawa nadzieją, że dłużej będą cieszyć Rondo jak zawsze zjawiskowe!
Księżycowy... 17:54, 18 kwi 2019

Do góry
Zobacz Agata, doczekałam się w końcu ładnych wilczomleczy od Ciebie. Świecą na piwoniowej.A tuż obok nowe darwiny.

Księżycowy... 17:52, 18 kwi 2019

Do góry
Kilka szybkich spojrzeń na ogród. Tak już rośnie miejsce z donicami do wsadzenia. Mam nadzieję doczekać się tutaj w tym roku tarasu.

Ogrod stewardessy 17:41, 18 kwi 2019

Do góry
Jednak w Polsce drzewa są dużo tańsze niż w Niemczech.

W związku z tym, że przytaszczylismy przyczepę to nie mogło sie obyc bez zakupu roślin.

Choć nie chciałam Katalpy to cena mnie przekonała i kupilam dwie i jednego klona. Wszystkie szczepione.

Ja juz chcę do domu i do ogrodu.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:40, 18 kwi 2019

Do góry
Irenko, piękne są te dni w tym tygodniu. Serce się raduje i oczy śmieją do tych kolorów i ptasich świergotów.
Nawet kiedy prace kuchenne zatrzymują mnie w czterech ścianach, co i rusz zerkam przez okno.

Po zeszłorocznej rewolucji bacznie obserwuje cypelek. Posadzone rośliny nie były duże. Wsadziłam trochę tulipanów, żeby wiosną coś się działo.

Narcyzy dołączyły do tulipanów.

Kwitnie wilczomlecz mirtowaty

i płomyk szydlasty (5 lat temu w tym miejscu była patelnia )

Księżycowy... 17:38, 18 kwi 2019

Do góry
AgataP napisał(a)

świetnie to wygląda, też się zastanawiam nad obwódką, ale z 4 cm deski, bo została mi jak budowane były skrzynie.
Lubię uporządkowaną przestrzeń.
W pracy się ze mnie śmieją, że nikt nie ma tak porządnego biurka jak ja

Porządnej Panience macha porządna Panienka z pozycji ostatnio często przeze mnie wybieranej W warzywnym wciąż brakuje mi skrzyń dla dwóch kwater, a lada chwila trzeba będzie siać dyniowate. Obrzeża też stoją w miejscu, a własnie mi przywieźli górę ziemi na białą rabatę do rozparcelowania. Ale kiedy Pani, kiedy?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:31, 18 kwi 2019

Do góry
Mięsiwa uwędzone, pasztety upieczone, świąteczny czas nadchodzi wielkimi krokami. Towarzyszą mu piękne okoliczności przyrody.
Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt, a śmigus dyngus niech obficie skropi nasze ogrody.

Żagwin się spisał.

Zawciąg główkuje.

Hosty

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:57, 18 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Bardzo szkoda magnolii, czekamy na spektakl a tu mróz wszystko zepsuje
U mnie magnolie dopiero się otwierają, ale wczoraj patrzyłam, że gdzie płateczki bardziej wychylone, to już zmrożone

Asia mam nadzieję, że to koniec zimnicy ...

Na poprawę humorku wybrałam się na starocie.
Kupiłam 3 takie doniczki

Wieczorkiem przemalowałam obowiązkowo na biało

Za drzwiami do ogrodu... 16:46, 18 kwi 2019

Do góry
Bardzo podobna kolorystycznie jest różyczka Pastella ...bardzo polecam
Kwitnie non stop do przymrozków

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:33, 18 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobroczynek dzisiaj Anitka mi dowiozła i został podzielony i rozlokowany po całym ogrodzie niech sie mnoży i działa
Roślinka w łąkę też posadzona ( znów zapomniałam jak się nazywa)
I w strumieniu zagościł rozchodnik od Anitki bordowy co go ma w kamiennym stole

I nieprzygoda też była, bo sie okazało, że drugi klonik palmowy co był posadzony tak samo jak ten ostatnio przesadzany, dziwnie nie odbija równomiernie i się przechyla...zatargałam za te gałązki kiwa się cały, Anitka pociągneła ciut mocniej i okazało się czemu( a w zasadzie nic dalej nie jest pewne)bo został sam pieniek i zero korzeni, jeden malusieńki króciuteńki może 3 cmetrowy ledwie z boku. Skróciłam posadziłam w warzywniku przy tujach może go jeszcze się uratować zdoła.
Poleciałam sypnąć trutke na karczownika bo tam jeszcze brzoza, dreń Kousa i sporo innych i dłubie, dłubie, a ani dziury, ani korzeni......wychodzi na to, że zgniły?
Podlewałam go mocno w suszę rok temu, ale do jesieni był cały zdrowiutki, a teraz nie był podlewany wcale. Larw żadnych nie było śladów gryzienia de facto też nie.....(

Ta roślinka co nie pamiętasz to drakiew

A to dokumentacja fotograficzna co z korzenia klonika zostało. Pociągnęłam i taki kikut wyciągnęłam Dobrze, że są inni podejrzani
Mój Eden 16:19, 18 kwi 2019

Do góry
Powiększyłam tą rabatkę.Z brzegu posadzone są żurawki , za nimi rozchodniki, potem rosną hortensje a przed nimi jeżówki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies