Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

asiak 07:44, 17 kwi 2019

Bardzo szkoda magnolii, czekamy na spektakl a tu mróz wszystko zepsuje
U mnie magnolie dopiero się otwierają, ale wczoraj patrzyłam, że gdzie płateczki bardziej wychylone, to już zmrożone
Milka 16:44, 17 kwi 2019

Magnolie i tak powinny się rozwinąć, bo zewnętrzne płatki chwyciło. Agata, szalejesz z zakupami, jak Ty potem te rodki wszystkie oskubiesz?? ja już mam problem, oprysk robiłam miksturą Bogdzi, cały dzień i nie skończyłam, czasu brakło, a za 5 dni znowu. W polu nadal jestem z pracami, dom totalnie zaniedbany, a tu święta..
Mala_Mi 20:57, 17 kwi 2019

Poszłam sprawdzić ogród.. magnolie szlag trafił.... łączę się w bólu
agata19762 16:49, 18 kwi 2019

Nowa12 napisał(a)
Widzę że rodkowo się robi ♧.
Szkoda magnolii. - 5 to jednak spory przymrozek.
U mnie -1 a trochę czarnych liści na grujeczniku i chyba hortki piłkowane trochę podmroziło. Od dwóch lat czekam na kwiaty i coś czuję, że w tym roku będzie to samo.

Nie dane było się nacieszyć ciężki jest los ogrodnika
Zapomniałam o doniczkowych...umarznięte na papkę
agata19762 16:57, 18 kwi 2019

asiak napisał(a)
Bardzo szkoda magnolii, czekamy na spektakl a tu mróz wszystko zepsuje
U mnie magnolie dopiero się otwierają, ale wczoraj patrzyłam, że gdzie płateczki bardziej wychylone, to już zmrożone

Asia mam nadzieję, że to koniec zimnicy ...

Na poprawę humorku wybrałam się na starocie.
Kupiłam 3 takie doniczki

Wieczorkiem przemalowałam obowiązkowo na biało

Milka 17:02, 18 kwi 2019

ALe cudeńka upolowałaś, w czarnym kolorze tez fajnie wyglądały
agata19762 21:19, 18 kwi 2019

Milka napisał(a)
Magnolie i tak powinny się rozwinąć, bo zewnętrzne płatki chwyciło. Agata, szalejesz z zakupami, jak Ty potem te rodki wszystkie oskubiesz?? ja już mam problem, oprysk robiłam miksturą Bogdzi, cały dzień i nie skończyłam, czasu brakło, a za 5 dni znowu. W polu nadal jestem z pracami, dom totalnie zaniedbany, a tu święta..

Irenko czasem się zastanawiam nad przyszłością mojego ogrodu
kto będzie to ogarniał gdy ja nie dam rady w 90 % ogarniam sama...
eMuś tylko kosi...nie mam nawadniania...ogród duży ...

Mój dom też zaniedbany nie mam ciśnienia.
Ogród wysprzątany po zimie, teraz nawożenie, przycinanie,formowanie i sadzenie na bieżąco nowości.

Dzisiaj kupiłam duże bukszpany po 10 zł będą z nich stożki, 3 już uformowane na bonsaje oczywiście posadzone i podlane.

Kupiłam też 2 klony dzewka z żółtymi listkami na rabatę od strony południowej.

agata19762 21:23, 18 kwi 2019

Mala_Mi napisał(a)
Poszłam sprawdzić ogród.. magnolie szlag trafił.... łączę się w bólu

Ania widziałam spustoszenia po karczowniku.
U mnie też grasuje. W ub roku wyłożyłam kilka opakowań trutki na gryzonie, nornice, karczowniki i szczury. Nadal grasują co widać na rabatach

agata19762 21:25, 18 kwi 2019

Milka napisał(a)
ALe cudeńka upolowałaś, w czarnym kolorze tez fajnie wyglądały

Irenko w planie na ten sezon mam przemalowanie mebli ogrodowych na biało. Czekamy na pogodę... dlatego dodatki lepiej w bieli będą mi pasować.
Mala_Mi 10:51, 21 kwi 2019

Wczoraj cały dzień ryłam, bo dziwiło mnie e hosty nie obiły, a to też ten drań..

Z tego powodu robiłam rewolucję od świtu do 22.00 oczywiście przy latarce .wole nie sprawdzać co popsułam

Powoli, albo i nawet szybko..zależy w którym mielcu rozstaje się z tym co nie chce rosnąć..

U mnie nikt nie zajmie się ogrodem jak mnie braknie czy braknie sił. Robię go tylko i wu łącznie dla siebie.. nikomu więcej nie jest on potrzebny do szczęścia. Oczywiście eM go leż lubi i w nim robi tzn kosi trawnik i jak trzeba coś cieńszego zrobić.. czy sprawy techniczne, ale nie ma kiedy robić wiec jest jak jest..

Ogród mamy dla siebie... i nas ma cieszyć..

Tylko magnolii szkoda.. ale byłoby teraz pięknie.. pytałam się sąsiadów ile było, że tak zmroziło.. i niestety termometry pokazały -5.