Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Ogród na piasku i z wielkim murem 19:13, 04 kwi 2019

Do góry
Kalina skradła moje serce...mahonia też u mnie mam ją piękną, a forsycja nie chce obdarować mnie kwiatami....Twoje są pełne w kwuatach cudownie to wygląda i na pewno cieszy
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 17:07, 03 kwi 2019

Do góry
Jabłoń rajska już też pokazała listeczki

Forsycje - nie lubię koloru żółtego w ogrodzie w pełni sezonu ale na wiosnę i żółty może być

Ruszyła też już kalina i pęcherznice obie

A peonia drzewiasta ma już naprawdę spore liście

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:05, 01 kwi 2019

Do góry
Nowy rarytasik Kalina burwoodi Conoy

Gwiazdeczka
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:23, 01 kwi 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Na angielskiej mszyce w ogóle nie siadają, tak samo jak na japońskich Watanabe i Mariesii. Najbardziej podatna na mszyce jest kalina koralowa Roseum, ale od kiedy spryskuję ja wiosną Promanalem, a później roztworem tymolowym, to mszyc na niej nie ma.

Edit- krzaczysko to wg moich norm krzew w okolicach 3-4 m i podobnej szerokości. Angielka jest kompaktowa.

To ci wiadomość nic tylko szukać pięknych angielek. Oprysk pronamalem oczywiście w ogrodzie już zrobiony. Jeszcze muszę dokładnie poczytać o roztworze tymolowym, wszędzie o nim pisze że ma niezwykłą moc
...uDany ogród 20:21, 01 kwi 2019

Do góry
TAR napisał(a)
Super wiosna Danus napisz co to za kalina? taka ladna rozowa. do mojej kolekcji dolączyly dwie pachnace japonskie Eskimo, tiruriru

Tarciu dziękuję!
TO kalina bodnantska Dawn, bardzo ją lubię.
Eskimo to koreańska, mam ją u siebie Widzę, że Cię wzięło

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:17, 01 kwi 2019

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)

Wow toż to krzaczysko! Ale za to jakie piękne a powiedz mi czy często ją łapie mszyca? Jak tak to jak jej zapobiegasz?

Na angielskiej mszyce w ogóle nie siadają, tak samo jak na japońskich Watanabe i Mariesii. Najbardziej podatna na mszyce jest kalina koralowa Roseum, ale od kiedy spryskuję ja wiosną Promanalem, a później roztworem tymolowym, to mszyc na niej nie ma.

Edit- krzaczysko to wg moich norm krzew w okolicach 3-4 m i podobnej szerokości. Angielka jest kompaktowa.
...uDany ogród 18:33, 01 kwi 2019

Do góry
Super wiosna Danus napisz co to za kalina? taka ladna rozowa. do mojej kolekcji dolączyly dwie pachnace japonskie Eskimo, tiruriru

dana1s napisał(a)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:26, 01 kwi 2019

Do góry
Asiu, najpiękniejsze dopiero przed nami. Za chwilę wszystko "wybuchnie".
Katarzyna13 napisał(a)
Haniu śliczne ozdoby zrobiłaś. A i wiosenka cudna.
Ozdoby to zapewne jakieś sprytne chińskie rączki zrobiły. Ja tylko je złączyłam tasiemkami.

Kalina angielska

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:37, 01 kwi 2019

Do góry
wielkie drzewo forsycji, większa część u sąsiadów, ale nie narzekają
bo u mnie kalina ją zarasta i tamaryszek

niebo bezchmurne, słonko i zimno, jak cholera, choć plus 13, ten mroźny wiatr
Ogród z rzeźbą 20:29, 30 mar 2019

Do góry
Kalina Anne Russell, już nie mogę się doczekać tego pierwszego kwitnienia u mnie:

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:53, 29 mar 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Rany... a wydawało mi się, że serby to takie bezproblemowe są. Trzymam kciuki za powodzenie ich ratowania.

Ilość wysiewów imponująca. Ja jeszcze nawet nie zaczęłam.

Dzisiaj był też dzień pikowania, to niewdzięczna praca, szczególnie takich maleństw jak begonia wieczniekwitnąca. Takie precyzyjne sadzonkowanie to tylko Zoja potrafi robić, trochę szkoda mi było wyrzucić więc używając nieparlamentarnych słów dokonałam posadzenia chyba około 20 doniczek tych mikrusków i chyba.....nigdy więcej

A to w ramach nagrody za trzymanie kciuków kwitnąca kalina

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:27, 27 mar 2019

Do góry
Gabriela napisał(a)
Chałupa i hałas .
Miałam nauczycielkę w liceum co odrozniala. Ja nie potrafię.

To już nas są dwie.

Sasanki się poczochrały.

Kalina Watanabe i angielska pęcznieją.

Ogród do odnowy 19:24, 27 mar 2019

Do góry
Gosiu śliczne ciemierniki ,dereń ,dzięcioł i kalina
Ogród do odnowy 15:55, 27 mar 2019

Do góry

Kalina Bodnanteńska DAWN

ten dzięcioł odkrył dobrze rezonujące ,drzewko'

dereń

i ciemierniki teraz oczy cieszą

Czubajkowy Ogród 23:04, 26 mar 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Bluszcz chyba za dobrze się poczuł na magnolii. Jak tylko ziemia nieco obeschnie, bym mogła bezpiecznie rozstawić drabinę, trzeba będzie rozprawić się z łobuziakiem i przyciąć pędy tak o 1/3 wysokości. Nie chcę by zdusił magnolię, która ma bardzo łamliwe, kruche drewno i mogłaby nie wytrzymać pod ciężarem pnącza.

Oczar Diane zmienił troszkę barwę kwiatów, z ciemnych, niemal brązowych stały się rudawe z domieszką pomarańczu a nawet zółci. Podoba mi się

Do domu przyjechały pierwsze bukieciki. Kalina bodnantska dopiero stojąc w wazonie ujawniła swój piękny, mocny zapach. Szkoda, że różnica temperatur o tej porze jest tak duża, że przywiezionymi kwiatkami można się cieszyć tylko dzień lub dwa.

Ale masz wielka magnolię
Piękny oczar
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies