Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Aranżacja ogródka przy zabudowie bliźniaczej. 16:50, 13 cze 2024

Do góry

Jak widać trzmielina jedna mimo reanimacji padła
Ogród Basi 16:46, 13 cze 2024

Do góry

tym drzewem zawsze się zachwycam
Hortensja ogrodowa ma takie niedobory bo prawdopodobnie trochę przemarzła zimą, zobacz czy liście na młodych pędach wychodzących z ziemi też takie są czy już zielone?
Zawsze można trochę zasilić i zakwasić podłoże
Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:37, 13 cze 2024

Do góry
Miałam na dzisiaj po pracy plany ogrodowe. To zaczęło padać i to konkretnie. No to sobie kupiłam na pocieszenie .
Ogród hortensjowo różanecznikowy 16:07, 13 cze 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Wychodowany odrost z hosty Gold Standard.

Fajne hostowisko, za parę lat będzie gęsto
Podziwiam róże i całą różankę
Podwórkowa rehabilitacja 16:04, 13 cze 2024

Do góry
ryska napisał(a)
Za fruczakiem ganiałam. Z roku na rok ta sztuka coraz trudniejsza

Cudne, u nas ich nie ma, chyba dla nich za zimno.
Znowu na wsi 15:53, 13 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)
Kontrasty

co jest na drugim planie na pierwszym zdjęciu?
Ostrogowce zaczynające kwitnienie są cudne
Zieleń, drewno i antracyt 15:45, 13 cze 2024

Do góry
Dziewczyny, odpowiem grupowo
W zeszłym roku dalie pierwsze kwiaty pokazały w podobnym czasie, chociaż może nie w takiej mnogości odmian na raz. Nie narzekam, to są długodystansowce, niezależnie kiedy zaczęły, powinny kwitnąć do późnej jesieni.
Kwiaty przy szklarni, tak naprawdę są różowe i nie jest to nic nadzwyczajnego, po prostu Lepnica baldachowata

Znowu na wsi 15:45, 13 cze 2024

Do góry
Joku napisał(a)
Pomidory rosną, truskawki owocują, ślimaki grasują, czas szybko pędzi. Nie nadążam. Pogoda ostatnio dla ogrodu i kieszeni ogrodnika łaskawsza bo pada od czasu do czasu. Wąż leży w pogotowiu ale nie ma potrzeby podlewania.
Nastał najpiękniejszy dla mnie czas w moim ogrodzie. Niby zieleń lubię ale z utęsknieniem czekam na kolory. Właśnie zrobiło się kolorowo. Zakwitła moja ulubiona Burgundy Ice

Jola, cudne zdjęcia, i róża i ta Twoja ścieżka Burgundy pięknie sobie radzi w donicy Ja ją mam na rabacie i jest słabsza niż Twoja, nie może się rozpędzić
A pod murem olbrzymka Westerland Ma mnóstwo pąków. Bardzo ładny ma pokrój , moja rozwala się mocno na boki a Twoja ma ładnie zwarty krzak
U mnie ostrogowce już przekwitają
Czym robisz zdjęcia ? bardzo naturalne kolory i soczysta zieleń
Ogrod nad bajorkiem 15:30, 13 cze 2024

Do góry
Kupilam hortensje Blue Deckle, Blue Bird, Prezioza, 2 szt. Dardevill, suchodrzewa, 2 wiazy JH, 2 gaury bordowe, hortensje Living Infinity, jezyczke i 2 paprocie wybarwiajace sie na pomaranczowo.
Oraz dla nowej sasiadki kwiatuszka z donica, bo idziemy na pierwsza kawke.

Ogród Basi i Romka 15:21, 13 cze 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
U nas zrobiło się zimno i mokro. Była przerwa, teraz znowu pada, w sumie dobrze, tylko mogło by być cieplej.
W kroplach deszczu

Żurawki też potrafią ogród ozdobić, swoimi drobnymi kwiatkami

Ale fajne zdjęcia, i funkie i kwitnące żurawki
Glina i zielsko 15:03, 13 cze 2024

Do góry
Dziś deszczowy dzień
Candelight w towarzystwie artemis

Ozeana -kradnie moje serce. Kwiatków coraz wiecej.

Candy rokoko
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:48, 13 cze 2024

Do góry

Zakupy poprawiają humor
Ogród w malinówkach 14:28, 13 cze 2024

Do góry
Jeżówka Sweet Meadow Mama. Już ja wiem komu spodoba się kolor.

Pozdrawiam Justynę
Wszystkiego po trochu 14:09, 13 cze 2024

Do góry
Pozwólcie ,że zbiorowo wszystkim pięknie podziękuję za miłe słowa Ryska, Monika, Basia, Sylwia, Jola, Madzia, Basiek, Magara,Lidka, Gosia Margo2, Ewa
odpowiadam na pytania
Sylwia w hakonce skryła się lilia, róże u mnie bardzo dobrze w tym roku przezimowały, hortensje ogrodowe też, nie było wiosną późnych przymrozków
Basiu hortensji ogrodowych nie zabezpieczam na zimę, na wiosnę tnę tylko suche kwiatostany, ewentualnie później docinam jak widzę przemarznięte pędy
Część wybarwiam na niebiesko, część zostawiam naturalnie różowe
Jola chcę ją przyciąć radykalnie, tak na 1-1,5 m wysokości, no może trochę wyżej, zobaczę, to będzie decyzja spontaniczna
Czereśnia to Twój wzorzec Ma sporo owocków jednak, już zajadamy
Tak, to Elfe, Ty też ją masz ? wydaje mi się że tak? Jest z powojnikiem Gen Sikorski
Magara dokładnie tak jak piszesz, mam ochotę na całkiem inny ogród, żeby robota była tylko raz w roku z przycinaniem, niby cieszy taka ilość kwiecia, ale znów roboty mam mnóstwo, zaczynają już przekwitać i trzeba ciąć, brrr
Margo 2 Guernsey Cream, jest najwcześniejszym powojnikiem wielkokwiatowym i toleruje cień, to dla mnie zaleta Lubię go za ten wczesny seledynek kwiatów
Ewa trochę za dużo tych gigantów, jak tu ciąć tę na ścianie??

Pokażę nasz ogród 12:27, 13 cze 2024

Do góry
Tak w temacie róż - Lady of Shalott - ta sama odmiana, ta sama cena, ten sam czas zamówienia, ta sama wielkość ... donicy ... - inny sprzedawca
Spełnione marzenia 11:52, 13 cze 2024

Do góry
Zmiany na tarasie. Pozbyłam się wreszcie tego strasznego plastikowego stołu i mam mój wymarzony, drewniany juhuuuuu

I kawa lepiej smakuje.
Pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:47, 13 cze 2024

Do góry
Wnętrze.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:44, 13 cze 2024

Do góry
OŁOWIANY z zewnątrz.

Tył.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:39, 13 cze 2024

Do góry
Na styku OŁOWIANY-DUŻA SZKLARNIA-ZBIORNIK WODNY/KANAŁ.

Choroby i szkodniki powojników, powojnik - Clematis 11:37, 13 cze 2024

Do góry
Dzień dobry wszystkim.

Mam wielką prośbę i ważne pytanie. Czy ktoś spotkał się z takim problemem u powojnika?:

Już drugi rok z rzędu, w pełni rozkwitu kwiatów pojawia się taki problem, że kwiaty zaczynają być zniekształcone, na pąkach pojawiają się dziurki a całe pręciki kwiatów, kiedy się otwierają są czarne i zasuszone, zamiast jasno-żółte. W środku kwiatu, wśród tych zasuszonych, czarnych pręcików są natomiast takie malutkie, dziwne brązowe jajeczka, twarde, a jak je zgniatam to pancerzyk pęka i ze środka wylewa się do miekkiego i białego. Cały clematis mam zniszczony. W zeszłym roku nie poradziłam sobie z tym. Przeszukałam wiele stron po polsku i angielsku i nic podobnego nie znalazłam.

Bardzo proszę o pomoc.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies